Followers

....along's wedding...

on last disember my sister, along have got married...





~~ my happy famili ~~


nota kaki :: in 2009 >>march, angah's wedding >>disember, along's wedding...

...FaLL in LoVe...

dis my first entry for da new semeter...wahh...juz 2 semester to left b4 im graduate..can't wait it...today is my first day dat i meet my supervisor PSM1..so excited r...dat u know??my supervisor have the Prof. Madya Dr. at front of his name..from the his name, i know dat dis person have more knowledge.and maybe his want more expectations frm me right...ahh juz forget it...

today, i have given 13 title by my supervisor. and i must choose 1 from it..all the project, is in major mechatronic and robotic...i'm start dizzy to thinking bout it...what must i do.....can i do it???i hope i can do well...



nota kaki :: sori if my grammar too bad..try my best to improve my english...
LaNgKaWi >> SaRaWaK >> UMRAH

....pOdiE??....

dah lama aku x berblogging after laptop aku kena curi...
x guna punyer penyamun...


ahli keluarga baru???
  • sebenarnya rumah aku baru je wat kenduri kawen.akak sulung aku kawen. dan satu lagi, akak ipar aku ngah pregnant.nampak gayanya ahli keluarga aku akan bertambah2 ler...seronoknye~~

result???
  • agak merosot.tapi still lagi 3 pointer...syukur jelH...anaper merosot???senang cakap, aku banyak memain sem ni...sebelum nak salahkan lecturer, baik salahkan diri sendiri dulu.kan....kan....kan....
reunion???
  • cuti ni macam2 reunion aku kena attend...ada member sekolah kawen lr, reunion batch aku kat teknik lar..tapi kebanyakkannye, aku x dpt attend...naper???....ntah lar..gue malas nk g lar...ha3..
holiday???
  • memandangkan ujung tahun ni ayah ngah sesangat bz..dapat2 petronas wat shutdown..so, x dapat lah g cuti jejauh cam tahun2 sebelum ni....so, kena duk umah jelah and berehat kat hotel everly jelah..24 hour aku berenang,sauna n gym t.....he3..
  • satu lagi, aku, noya dah berjaya membooking tiket ke sarawak bulan 5 tahun depan..dapat lah aku bercuti di rumah dijah....dijah, ko layan adik2 ko ni tau....nak ikan terubuk bakar.....harga untuk 2 way rm 35...everyone can fly lah beb...
yang baru???
  • aku ngah berkira2 nak beli laptop baru ni.ayah bagi duit tuk beli laptop baru, tapi rase macam x best pulak, yang hilang tu dulu pun, ayah belikan, xkan yang baru pun ayah nak sponsor...x sedap ati r....rase macam membazir....tapi nk beli laptop jenama ape ye???any idea??
kereta???
  • maybe kena tarik oleh ibu untuk sem depan..naper???sebab result aku merosotlah....tapi rasenya, x kena tarik kot....coz sape lagi kt umah nak pakai kete tu...masing2 dah ade kereta.daripada x berpakai, baik aku pakai....kan....kan....
kengkawan???
  • cuti ni, aku nak g melepak ngan kengkawan aku....aritu tido umah sewa mas kt utem...macam2 ktorg borak....pasni nak jumpa die lagi..nak minta psm die....leh ek mas....he3....
bandar melaka???
  • aku ni orang melaka, tapi bangunang eye of mesia, taming sari, sungai melaka tu suma ak x g lagi...bukan x tau tempat die, tapi rase cam membazir je, bayar memahal, tapi g sekejap je...baik ak pandang dari jauh....tapi orang cakap, melaka dah maju...memang pun....bak kata omputih...visit melaka like visit mesia...

....LaPtoP oH LaPtOp....

dah lama x berblogging
coz laptop aku dah kena curi 2 minggu lepas
memang blurr ak menjak aritu..

..MiZa BaGi TaG..

1. Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu?
banyak benda....paling penting...hp, laptop n kereta


2. Apakah benda akhir yang kamu beli dengan duit sendiri?

x pasti apa yg terakhir...tapi beberapa hari lepas ad beli air mineral dr. sukida...lalala~~


3. Di manakah tempat impian perkahwinan kamu?

di rumah ibu ayah saya....naper???of coz rumah ibu ayah saya berada di atas bukit....suasan atas bukit x sama ngan suasana bawah bukit...


4. Berapa lama hubungan kamu berkekalan?

hubungan yang ner satu???


5. Adakah anda sedang di lamun cinta?

hahaha...x dilamun dan x angau....


6. Di mana restoran akhir kamu makan malam?

kat river side tadi ..makan ngan dijah...tomyam tadi memang kaw liao r...


7. Namakan buku terakhir yang kamu beli?

hahahahaha...comic dah lama x beli....tapi yg buku terakhir aku beli...engineering statistic...


8. Nama penuh anda?

siti zanariah bt zainal.....ramai tertanya2 maner dapat nama ni...

9. Kamu lebih senang dengan ayah atau emak?

emmm..dua2 aku rapat....tapi wif ayah...aku lebih senang nak berkongsi semua cerita, his advice mmg acceptable lah.....klu ibu, aku takut2 sikt nak cerita...naper ye???

10. Namakan seorang yang kamu ingin jumpa dalam hidup kamu?

bakal suami aku...nak tau sangat...kahkahkah...

11. Sebutkan nama 8 sahabat yang rapat dengan kamu?

huishh!!!ramai lah.....but dat i'm really close...noya, dijah, mira, mas, winn, ain, amalina, belon, amir, n ramai lagi....naper aku syg diorang ni???coz time aku susah senang, diorang ni sentiasa ada ngan aku...

12. Adakah kamu mencuci pakaian sendiri?

mesin basuh yg tolong basuhkan


13. Tempat yang paling seronok yang kamu ingin pergi?

xnak cakap paling seronok...tapi paling teringin nak pergi leh x???.....insyallah...i will go umrah next year utk beribadat....

14. Butirkan beberapa perkara tentang orang yang tag kamu

MiZa
- satu scool time sekolah teknik dulu..
- ramah tamah giler...
- suke senyum
- skandal ngan MeeHaz Le"Faz((bakal dr haiwan tu))
- pakai cermin mata
-
sifu add math ak time scool dulu...xleh lupa aku berguru ngan die ni..

15. 8 perkara yang saya gilai?

- movie
- bowling
- comic
- swimming
- surfing
- cutest keychain
- chatting
- korean style

16. Pelukan atau ciuman?

hug kot...

17. 8 buah buku yang paling baru di baca?

x pasti tentang ni

18. 8 buah lagu selalu di dengar kebelakangan ini

-meet me half way
- through the window
- i wanna
- new divide
- decode
- again and again
- super girl
- i don't care


19. mari main TAG 8 orang lain.


1. Azah
2. kak ZyLa
3. aInI
4. roslina
5. intan
6. eija..my best follower..
7. Nad
8. iKa

....tHru mY wiNdoW....

Lirik Bunkface - Through My Window

Don’t want much, I just want everything
Thought that I could, do almost anything
One step in front of the other
Thought that I could do it alone

In the blink of an eye, it's just another day
Telling me why, I'll find another way
Got this feeling, got me reeling
I can almost start believing

Now there's me and you
And we are not alone
You and me
We are together now
Through my window, I can see there's
More than you and more than me
Me and you
And we are not alone
Different view
We are together now
Through my window, I can see
Our wildest dreams could be so real

I see a spark, it starts a fire
Is this the one worth waiting for?
Thought that I could do it without you
Can’t exist like this anymore

Now there's me and you
And we are not alone
You and me
We are together now
Through my window, I can see there's
More than you and more than me

Now there’s me and you, you and me
We are not alone and we are together
Through my window I can see
Our wildest dreams could be so real


:: DoWnLoaD Mp3 HeRe ::




nota x berkaki ::saya suke lagi ni...

..NooR AzaH bT. ZaiNaL..

NooR AzaH bT. ZaiNaL
asal aku nak cerita pasal budak ni ek
hahaha..
surprise ckit
aku teringat kat die, coz awal2 pagi tadi time aku tido, die call aku
sape die ni??
die ni kakak no2 aku, anak ke 3 dr 6 adik bradik
berapa umur die??
die tue 2 taun dari aku..
akk aku ni, aku panggil die ajah
nape ajah, tu aku x tau..ajah & me..

macam aku gak, naper nana??aku pun x tau
senang cakap, tu nama panggilan kami di rumah

..ajah & ibu..

kitaorg rapat
maybe sebab kalau kat
rumah, kitorang berkongsi bilik
masing2 suka bace komik, suke k-pop dan paling penting
kami membesar bersama2
so, xyah ckp lah, suka duka kitorg camner...
mmg banyak r, x larat den nak taip
kitorang selalu berkelahi...standard lah adik bradik ner x gaduh
tapi selalunya, kalau gaduh tu x lama
dan selalu menjadi punca pergaduhan tu, akulah
hahahaha...jahat giler aku

..ajah & classmate LLB A1..

aku pun xnak r cerita panjang lebar kat cne
cuma aku nak cakap kat cne, akk aku ni merupakan salah satu sumber inspirasi aku nak blaja selain ayah aku
mane x nye..
akk aku ni jenis suke berusaha untuk capai matlamat die
kalau die dah aim satu pencapaian tu, die akan usaha gak
dari die sekolah till masuk UiTM
mmg banyak r
jatuh naik die
dan satu lagi yang aku suke pasal die, die ni x pernah menghampakan harapan ibu dan ayah aku
die akan selalu berusaha tu dapatkan yang terbaik
memang hebatlah...

so..TO AZAH
as ur sweet sis
juz wanna 2 wish u hapi convocation day for 2morrow
congrat 4 ur excellent result as the LAW student
ur final exam LLB for dis semester n ur last stage to become lawyer, Chambering coming soon
hope u always success..
i'm always pround of u

nota xberkaki :: sedih x dpt join convo esok..isk3

...HiLaNgKaN TeKaNaN..

Di saat2 aku sedang stress
duduk2 atas meja, tengok benda ni..
mesti aku tergelak sendiri
thanx ye pokk
even benda ni macam sengal je..
tapi ia kelakar
hahaha..

...HoMeSicK..

saya sudah mula rindu pada famili aku
x balik2 sejak naik cuti raya aritu
rindunya kat semua..
ayah, ibu, along, angah n wife, ajah, firah and zabir..
tunggu abis exam ni baru leh balik..
x sabar nak bersua...
kalau ikutkan hati, sekarang ni juga aku nak balik
tapi x adil lak nanti
banyak benda x siap2 lagi ni

...MinGGu KeLaM KaBuT...

minggu2 terakhir ni ada test
kena antar report
ad presentation
kn submit projek..

tapi...
satu pun lagi x wat lagi

....MaaF....

en3 aritu aku dah buang
mungkin salah faham aku
maaf ye kengkawan...

....NeW MooN..

nape lah bulan november ni banyak sangat movie keluar
dah lah minggu final..
ni ada satu lagi citer yg aku tunggu2
kesinambungan twilight
x sabar menunggu
tapi citer ni dah leh agak dah camner
sebab jlan cerite diorg x lari pun dengan novel diorang


papepun tunggu opening die bulan november ni
kuar panggung new moon, masuk panggung 2012..
amacam ???

nota x berkaki :: bulan november merupakan bulan penentu sem ni....FINAL EXAM..

..DiNdiNg aJaiB...

ajaib lah dinding ni
walaupun ia menipu
tapi..
aku suke
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"sebab...
aku nampak kurus di sini...
lalalala~~~

...2012...

x sabar aku nak menunggu bulan november ni
tengok trailer die macam gempak
2012x sabar nak g nonton !!
sape nak g...angkat tangan!!..

..BeRinGatT2..

uPcoMinG TeSt

9 / 10 - PoWeR SysTeM
10 / 10 - DiGiTal SiGnaL ProceSSing
16 / 10 - MiCrocOntrOller & MiCroPrOceSSing
19 / 10 - EnGiNeeRing StaTisTiCs
?? /?? - EMG

PrOjeCt

DiGiTal SiGnaL ProceSSing
MiCrocOntrOller & MiCroPrOceSSing
EmG


NoTa x BeRkaKi :: NaNa berinGat2 sem ni.....

....CuCi MaTa..

mari cuci mata
hahaha..
yelah
ikut petua aku
kalau nak mata kita segar, baik kita tengok lelaki kacak2 ke, duit ke, berlian ke,
(materialistic tol aku ni!!)
baru mata kita segar
x payah nak kita letak serbuk teh and letak kt mate..
lalalalalala...

ok mari kita mencuci mata dengan the largest group ni da world
~~SuPeR JuNioR~~



....BeRniAGa....

ari khamis dan ari jumaat adalah hari yg memenatkan
aku kena berniaga
mmg penat giler tapi seronok
nape seronok??
sbb ak ad hobi or habit yg mmg x boleh dielakkan dari dulu
KIRA DUIT
buruk giler prangai ak..hahahaha

..BeraYe nGan KaWaN sEkOlaH..










..That i'M GuiLty??..

sori bebanyak kat kawan2 sekolah aku
ner xnya
aku telah menghilangkan diri aku hampir 3 tahun atas beberapa sebab yg aku sendiri xleh nk explain
aku tukar no hp tanpa penberitahuan kepada diorang
no telepon rumah tukar pun aku x bagitahu
cuma dapat hubung kat friendster, facebook, myspace dan ym je
tu pun aku jarang nk update
klu ON ym pun, x tentu aku nak reply
naper??naper??naper??
after 3 taun aku mendiamkan diri
aku muncul menampilkan diri
(penampilan yg semakin mengembang)
banyak benda berubah tanpa pengetahuan aku
time diorang cari aku dulu, aku mendiamkan diri
susah senang diorang tuk dikongsi dengan aku
aku x merasainya
dan aku mula merasa menyesal..
.......GUiLTY......
sori kengkawan..
apa yg aku buat selama ni, bukanlah berniat tuk pentingkan diri
tapi aku perlukan mase tuk melupakan kisah lalu
walaupun korang xde kena mengena, tapi itu je yg leh wat aku lupakan seketika
kenangan silam

<<YOU!! are the stain that i want to erase>>

......22nd....

ni cerite ari raya ke-2 aritu
time tu genaplah aku berumur 22 tahun (kira muda lagi ek!!)
bukan ape
aku sebenarnya dah lama x sambut besday kt umah start dari ak masuk asrama teknik dulu
sampailah ak dah masuk U ni
(lama kan!!)
so, mmg excited lah ak taun ni
maner xnya
berada di samping famili tersayang...(famili always be one!!)
chewahh!!

pendekkan cerite
dapatlah aku kek sebiji yg di belanja oleh sibling ak
he3..
kelakar ak pikirkan
sbb
ada gak famili & member2 aku call and wish besday aku
thanx 4 da wishes
antara wishes yg aku x leh lupakan
yg aku ingat lah
AYAH & IBU :: "semoga aku cepat2 abiskan belajar dengan cemerlang klu leh sampai dapat Phd"...amin
(nape x suruh kawen cepat2...he3)
SYAFIQ :: "semoga ak dapat bf cepat2".....amin
(emmm.....)
ALONG :: "x mau aku berperangai kebudak2an lagi"...
(perangai aku masih bdk2 lagi ke???)
My X-BoY :: rahsie..touching ckit....terharu lak
(no komen)
"
"
"
"
"
"
banyaklah
yg pasti aku appreciate dengan segala wishes.

antara adiah lak
thanx lah kt
winn present SSYP UMBRELLA yg cute berwarna itam
i like it....
winn suke warna itam, die ckp klu tngok payung, ingat die
(aku xkn lupa ko winn!!)
sera present flip flap shin chan yg seksi
hahahaha..
(lawak r ko ni pokk sera)

dan kad2 besday
thanx yg bagi aku

...i'm back..

aku sudah kembali di dunia blogger slpas bercuti panjang
aku akan update cerite ari raya aku pada en3 yg akan datang
sebenarnya bnyak benda ak nk cerita cerita ari raya ak ngan famili n kengkawan ak
raya kali ni mmg bermakna
MyEm0.Com

...SeLaMaT HARi RaYa...


SaLaM AiDiLfitri

saya Siti Zanariah Zainal aka NaNa

ingin memohon beribu-ribu ampun dan maaf kepada anda sekalian

sekiranya terdapat maaf dan silap

dari segi pertuturan, perbuatan, atau terguris ati

minta maaf segalanya..

halal makan dan minum..

SeLamAt HaRi RaYa AiDiLfiTri

...LaTe To UpDaTe ~~ ReuNioN ex-DEX...

memandangkan aku ada janji aritu
nk update pic2 reunion aku aritu
x sempat aku updatekan aritu
memandangkan membuat assignment DSP
banyaknye pengiraannye
i luv my lecturer..
he3..
<sudah mengarut nampak!!>

sambung citer balik
ari malam jumaat aritu
aku ngan ex-classmate aku time diploma dulu
membuat satu mini reunion
yg di arrange ole Mr. Azri
kesemuanya yg dapat kami kumpul ada 22 ~~23 orang
antaranya
boyz : azri, fendi, jasbinder, syafiq, azfar, athir, suhairi, aizat, rosli, zakiul, stopa, azizi, miqdad, faizal,
gurlz : nana, aini, lin, mei mei, atun, tipah, nad, zi
jumlah kenderaan adalah
4 biji kete + 1 biji motor + 1 biji kete

kitorang berbuka kat Hotel Landmark
after buka kitorang solat magrib kat situ
pastu g BPMALL
kitorang layan karaoke
pastu tengok wayang tajuk DISTRICT 9 pukul 9.45 mlm
pastu abis wayang
agak2 kul 12 mlm
kitorang reramai lepak kat BP WALK
pas sudah berjalan2
kitorang g supper kat de' Belangga
lebih kurang kul 2pg
baru balik ke U semula
sampai U dlm kul 2.15pg
pastu pe lagi
tido lah...
kat bawah ni antara pic2 yg sempat dirakam oleh
cameraman/camerawoman yg x bertauliah
hua3...

















p/s : sama antara kami akan kawen dulu..

Mp3 Baru untuk Didownload...

..Mp3..

MuLai daripada minggu ini
aku akan update kan link2 mp3 to download di blog ni
x kisah lagu lama ke baru
ok..

...MoViE MinGGu Ni...

memandangkan jumaat malam dan sabtu malam aku ada majlis berbuka pose
kira dah kuar mengahala ke BP lah
dah alang2 seluk perkasam, biar sampai lengan lah orang cakap
dalam dua malam ni aku melayan dua movie
aku bukan kaki lepak 24 jam ek
cuma minggu ni lah ak nk release ckit
dah lah xleh balik kampung
sabtu ada kelas ganti lak
so....
baik aku g melayan citer2 ni

jumaat malam tu aku layan citer district 9
citer pasal alien dan manusia yg x tersengaja jadi alien ckit2
dah berkali2 dak KelBaroS bagitahu kat aku
"percayalah, citer ni mmg best dari final destination"
"ak dah tngok rating die kt overseas, lg tinggi dari FD"
aku pun layan jelah
ner tau mmg best
time awal2 masuk panggung tu, rase macam nyesal lak
ni citer ke or berita
kalau berita, baik aku tngok tiap2 malam kat tv3 kul 8 mlm
mmg aku rase nk duit ak balik lah...
hahahahha...
tapi pas tengah2 citer ni, aku rase enjoy lak
nak tau nape..
baik korang layan citer ni
tapi kuar panggung, ad gak mmber2 ak ckp x best
depends msg2 kot
tapi ak enjoy...
balik time dalam kete
dak Azfar ckp
ni citer sebenar...
nmpak sgt die bohong ak, ner ad alien lagi kat bumi ni
hish2

sabtu malam or merangkap mlm tadi
pas buka pose
ktorang layan citer final destination 4
memang ak teringin nak tngok citer ni
aku dah ikut citer ni dari FD1, FD2 dan FD3
so..
mmg aku teruja nk tngok FD4
tapi citer ni memang best giler
x rugi tngok
lagi best dari sebelum2 ni
leh lak dlm panggung, dak SyaF leh tido
apa punyer lawak lah
org punyer lah terjerit2 layan citer ni
die leh tido
aku ngan NaeB lak time tngok citer ni
leh lak tergelak2
bukan ape,
kitorang gelak sbb ada part2 yg leh wat ktorg rase lucu
tu yg jadi kurang seriau tu
hahaha..
papepun........ak enjoy giler tngok citer ni
x sabar ak nak beli dvd die nak layan ngan adik ak zabir and sepupu2 ak
nabila, muiz dan fadhil
coz diorang suke tengok FD sebelum2 ni

..TeRuJa..

skang ni jam dah menunjukkan hampir pukul 3 pagi
sok pagi aku ada kelas ganti microC & microP pukul 9pg
sebenarnya aku baru pulang dari mini reunion
aku berasa sungguh seronok
nnt ak update pic2 nyer
aku sebenarnya teruja nak update blog ni
he3...
tunggu lepas kelas sok k..

..MeMoRi...

dulu time awal2 masuk U
umur ak br 18
macam bdk2 lagi
banyak gak bezanya jadi bdk sekolah ngan bdk U
masuk U awal2, leh tersasul panggil
Pensyarah
tu Cikgu
bilik penyarah tu bilik guru
kadang2 tu
selalu sekolah abis kul 3ptg tapi kt U abis kul 10 mlm
kalau kat sekolah beli makanan murah lagi berbanding kat U
kalau kat sekolah leh main kejar2..kat U xleh
klu kat sekolah, budak lakinya x ramai menarik perhatian...kat U lak ak jadi rambang mate
klu duk kt asrama sekolah dulu2, curi2 nak fly
skang masuk U dh x heran nak fly2..(warden ne ade)
dulu g sekolah pakai kasut sekolah...skang pakai sandel pun xpe
dulu sekolah x pakai laptop, skang pakai laptop
yang penting skali.......
dulu kat sekolah, aku agak skema sekali,,,,
sekarang sudah tidak!!

...aku, zi dan atun....im look childish rite..
this photo was taken when i turn 19 mybe

..TaG..

ak dapat tag lagi dari seseorang yg mengelarkan aku pemandu berhemah...tima kaseh...hehehe...

1) Apakah nama blog anda sekarang dan kenapa anda memilih nama itu?
nana monologue ~~ naper ak letak nama ni sebab ak suke bermonolog....ha3

2)Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu?

http://shichi7nana.blogspot.com/

coz dulu ak ada belajar bahasa jepun tapi lum khatam lagi lah dimana nama ak siti zanariah ak tukarkan siti tu ke bahasa jepun jadi shichi dan 7nana kebetulan nama panggilan ak nana..dalam bahasa jepun, nana tu bemaksud tujuh (7)

~~panjang lebar explanation ak..kan..kan..kan~~

3)Apakah method penulisan dalam blog anda?

pasal diri aku, famili, kawan2, kegembiraan dan kebencian

4)Pernah terasa nak hapuskan blog anda?

entah lah...dulu pernah gak...tapi apa kejadahnye kalau ak hapuskan..sama juga ak kena nak wat yg baru...

5)Apakah pendapat anda mengenai blog kepada pemilik blog yang TAG anda ini?

blog die sesuai di baca di setiap lapisan masyarakat

6)Senaraikan 10 orang yang akan anda TAG.

emm..


akakku aLong

akakku AzaH

adikku FiRa

kawanku JaJa

kawanku aiNi

kawanku rOsliNa

kawanku Dijah

kawanku Mei Mei

kawanku WaNi

kawanku inTan

..9 / 9 / 09...

arini adalah hari jadi ko
ko pernah jnji ngan ak
time tu kat parking cafe TDI
kat motor ko
time tarikh ni...ko nak kawen
so???
naper arini ko x kawen2 lagi..
belum temu jodoh ka??
hahaha..
memandangkan aku ngah bz kat cne
ak x lupa kt tarikh arini
HEPI BESDAY PACAI
yang ke 22
sebagai rakan, aku doakan terbaik tuk ko
sukses selalu...
ko dah keje...blanja aku!!!!!!!!!


:: aTTenTioN ::

To all ex-DEX
yang satu batch ngan aku
ada satu majlis berbuka puasa akan diadakan pada
11 /9 / 2008
anda semua dijemput hadir
ini adalah ibarat reunion kecil...
apa2 pertanyaan, sila rujuk pada
Mr. Kelbaros @ Dr. Marshall @ Mr. Azri
sebab mereka yang arrange..
ok !!