Followers

Saturday, January 31, 2009

..mY MeMory aT TekNik BuKit PiAtu 2003/2004..

emm...rnduw nyer ak kt sekolah ak ni...bkn ape, sekolah ni mmg bnyak memberikan ak kenangan yg manis, pahit, masam, tawar dan sebagainya...ak amik course pengajian kejuruteraan elektrik dan elektronik (PKEE) kat cne..ak klas 4e3 & 5e3 (bkn klas ujung ek, klas yg mmg dh dtetapkan oleh skolah)....mcm biasa r..klu msk skolah misti ad kwn baik...kwn baik ak kat cne adlh mas, mira, ila, miza, ann, win, kaksu, belon, nawi, miqdad, pacai, yan, azreen, akong n ramai lg r (x larat nk tulis suma).....antara kenangan plg ak ingat r yg wat ak rnduw sgt2 kt skolah ni ialah kolam ikan yg dijadikan sbgai sasaran untuk dicampakkn bdk yg smbut besday. maner x nye..kolam ikan tu dh lh berlumut, kotor dan busuk, x psl2 besday's person kena mndi ngan air busuk (xleh bygkan mira kn rendam..ahaks!!)... klu ckp psl ckgu feveret ak, of course r ak suke ckgu fzk : ckgu azizah n arwar ckgu Sabtu (Al-Fatihah buat arwah), ckgu bm : ckgu kamariah ismail, ckgu PkEE : ckgu TuaH n ckgu Kamariah Tumiran, cKgu add MatH dan Math : ckgu Razak , ckgu Lew Chiow Lio ...rnduwnyer ak kt diorg..xkan ak lupakan jasa2 diorg2....kt bwh ni ak upload kn beberapa pic ak n kengkawan ak kt teknik dl...rnduw giler ak kt diorg...


..LeNcaNa SeKoLaH..

..aK n MaS..

..KeLaS 4e3 (2003)..

KeLaS 5e3 (2004)
..assistant monitor tu ak..ahaks!!..



.. ReuNioN aSpuri 1..


..ila, ak, mira n ann kt tangga kontroversi ..

.. aK n Win ..

..azreen, ak n mas pd mlm PkEE...dlm pic ni, hnya azreen je yg dh kawen..

..ak n yan..

..HaRi AsTek..


..laSt daY kt teKnik after SpM..

..aK sElaKu setiUsaHa KelaB MatH..

KiTa SebeNarnYa..............

Kita sebenarnya.. ....

......lebih gembira menyambut
1 Januari daripada 1 Muharram !
......lebih tahu apa itu
14 Februari daripada 12 Rabiulawal !
......lebih membesarkan hari
Sabtu dan Ahad daripada hari Jumaat !
......lebih khusyuk mendengar
lagu daripada mendengar Azan !
......lebih suka
lepak, tidur, tengok TV..dll daripada Solat dan mengaji !
......lebih tahu tentang
artis pujaan kita daripada nama nabi-nabi Allah !
......lebih suka menyebut
hello! dan hi! daripada Assalamualaikum !
......lebih suka menyanyi
dangdut, rap, hip-hop...dll daripada berwirid atau bertahmid !
......lebih suka memuji
manusia daripada Tuhan kita sendiri !

......lebih suka membaca
majalah hiburan daripada buku-buku agama !
......lebih suka ke
konsert, karaoke daripada ke ceramah agama !
......lebih suka
memaki, mengumpat orang daripada memuji mereka !
......lebih suka
mencarut, @#!*@!! daripada menyebut MasyaAllah !
......lebih suka
kemungkaran daripada membuat kebaikan !
......lebih bangga dengan
kejahilan kita daripada bersyukur dengan keimanan kita !
......lebih cintakan
dunia daripada urusan akhirat !

TETAPI bila ditanya arah tujuan kita, kita pasti akan jawab bahawa...
KITA SEBENARNYA.. ....lebih suka menuju ke Syurga daripada ke Neraka !
Layakkah kita dengan Syurga milik Allah???

WALLAHHUALLAM……


p/s : dunia2 jugak, akhirat jgan lupa...

..Kekasih vs Ibu..

Orang kata aku lahir dari perut ibu..
Bila dahaga, yang susukan aku.. ibu
Bila lapar, yang suapkan aku..ibu
Bila keseorangan, yang sentiasa di sampingku.. ibu
Kata ibu, perkataan pertama yang aku sebut.. Bu!
Bila bangun tidur, aku cari.. ibu
Bila nangis, orang pertama yang datang ..ibu
Bila nak bermanja... aku dekati ibu
Bila nak bergesel... aku duduk sebelah ibu
Bila sedih, yang boleh memujukku hanya ibu
Bila nakal, yang memarahi aku... ibu
Bila merajuk... yang memujukku cuma..ibu
Bila melakukan kesalahan... yang paling cepatmarah..ibu
Bila takut... yang tenangkan aku.. ibu
Bila nak peluk... yang aku suka peluk..ibu
Aku selalu teringatkan ..Ibu
Bila sedih, aku mesti talipon... Ibu
Bila seronok... orang pertama aku nak beritahu... Ibu
Bila bengang.. aku suka luah pada ..Ibu
Bila takut, aku selalu panggil.. "ibuuuuuuuuuuuuu!
"Bila sakit, orang paling risau adalah ..Ibu
Bila nak exam, orang palin g sibuk juga Ibu
Bila buat hal, yang marah aku dulu..Ibu
Bila ada masalah, yang paling risau.. Ibu
Yang masih peluk dan cium aku sampai hari ni.. Ibu
Yang selalu masak makanan kegemaranku. . Ibu
Yang selalu simpan dan kemaskan barang-barang aku, Ibu
Yang selalu berleter kat aku.. Ibu
Yang selalu puji aku.. Ibu
Yang selalu nasihat aku.. Ibu
Bila nak kahwin..Orang pertama aku tunjuk dan rujuk... Ibu

Aku ada pasangan hidup sendiri
Bila seronok... aku cari pasanganku
Bila sedih... aku cari Ibu
Bila berjaya... aku ceritakan pada pasanganku
Bila gagal... aku ceritakan pada Ibu
Bila bahagia, aku peluk erat pasanganku
Bila berduka, aku peluk erat Ibuku
Bila nak bercuti... aku bawa pasanganku
Bila sibuk... aku hantar anak ke rumah Ibu
Bila sambut valentine... Aku hadiahi bunga padapasanganku
Bila sambut hari ibu... aku cuma dapat ucapkan SelamatHari Ibu
Selalu... aku ingat pasanganku
Selalu... Ibu ingat kat aku
Bila..bila.. . aku akan talipon pasanganku
Entah bila.. aku nak talipon Ibu
Selalu... aku belikan hadiah untuk pasanganku
Entah bila.... aku nak belikan hadiah untuk Ibuku

Renungkan:
Dulu Ibu kata: "Kalau kamu sudah habis belajar dan berkerja... bolehkah kamu kirim wang untuk Ibu? Ibu bukan nak banyak... lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah".Berderai air mata. Hari ini kalau Ibu mahu lima ratus sebulan pun aku mampu. Aku boleh kirimkan. Tapi Ibu sudah tiada.ingatlah pengorbanan ibuuuuu....


p/s:
task ni slalu watkan ak mengingatkan ibu ak..ibu..nana sayang sgt2 kat ibu...i luv u ibu...nana janji akan menjadi seorang anak yang berguna.... kpd korg2 gak, hargailah ibu2 korg selagi mereka masih idup ni

CoUpLe

Okey, kali ni ak kongsi psl slh satu group indie mesia yg ak minat giler iaitu COUPLE . group ni terdiri daripada 4 org iaitu aidil, ariana, ojoe dan shahrin . muzik diorg mmg best r...ak prnh tngok live performance diorg aritu kt dataran pahlawan, melaka..mmg best bangat..kt bwh ni ak sharekan antara lagu2 diorg yg ad kat simpanan ak...pe lagi...sedut n layann~~


-DoWnLoAd HeRe-

Come Back Again

Now That I Can See You

Rock n Roll

Say Hi


Gotta Be My Girl

Are You Ready

Mutato Muzika

Pergi

Tentang Kita

She's Not Mine

Takkan Pernah Melupakanmu

Maybe

Hey Now!