Followers

..MU vs BArcelona..


siapakah akn menjadi juara...
sama2 lah kt saksikan..
ak menyokong barce...

..RnDuw FiRa..


haha!!
arini ak duk dpn laptop...
tetibe teringat kt fira adik ak..
rnduw die..
mggu ni die blk, coz ct skolah 2 mggu...
x sbr together2 nonton dvd korea ngan die

..Dr E.T lg..

1)Bekas kekasih saya adalah..
seorang yg berjantina lelaki..

2)Saya sedang mendengar..
soundtrack2 Boys Before Flower.

3)Mungkin saya patut..
gosok baju ayah lagi mlm ni

4)Saya suka..
berlagak menjadi bdk baik..

5)Sahabat-sahabat saya...
adalah terdiri daripada manusia @ people.

6)Saya tak paham..
kenapa berat badan sy semakin meningkat??y??y??

7)Saya kehilangan..
berat badan sebanyak 2 kg waktu awl2 ct aritu ttp sekarang ia bertmbah semula..

8)Ramai yang berkata..
saya comel..tp klu kurus lagi comel..(puji-pujian tuk ak turunkan berat badan lh tu)

10)Cinta itu adalah..
love @ sarang (in korea)

11)Di suatu tempat, seseorang sedang..
menaip..

12)Saya akan cuba..
menurunkan berat badan

13)Ayat SELAMANYA membawa maksud..
umah ak xde kamus dewanbahasa r.cmner nk tau

14)Telefon bimbit saya..
adalah hp yg plg murah yg ad radio...

15)Bile saya terjaga..
sy buang taik mata dl

16)Saya paling meluat..
tngok lelaki gedik...

17)Pesta/parti adalah..
tempat bersuke ria

18)Haiwan yang paling comel pernah saya temui..
hamster bdk dpn bilik ak bela

19)Peringkat umur yang paling menyeronokkan saya ialah..
semua umur seronok.

20)Hari ini..
saya buka akaun tabung haji..

21)Malam ini saya akan..
menonton perlawanan bola sepak MU vs Barcelona..arap2 barce mng...

22)Esok pula saya akan..
smbung gosok baju ayah lagi

23)Saya betul2 inginkan..
nk g korea..

24)Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini..
oh!! ad taik mata lagi..

25)Pusat membeli belah atau arked permainan..
dua2 x best...

26)Makanan barat atau jepun..
lauk asam pedas buatan ibu ak (Malaysia)

27)Bilik yang terang atau gelap..
gelap lh..lampu terang, ner leh tdo...lagipun, jimat karen r

28)Makanan segera adalah..
makanan yg tdk berkhasiat..(dh st taun ak x mkn megi)

29)Ayat terakhir yang anda telah katakan pada seseorang..
"tido dl ye ayah, ibu...ayah, mlm nanti nana kejut tngok bola k"

30)Siapa yang anda ingin tag..

suma org

.. AwArD dr NaD si E.T..

yeye!!
award dr NAD yg sekarang sdg bergembira di Jepun....


Siapa kwn rapat perempuan kamu???


* Aishah Derus ++ Murnirah Ismail ++ Raudah Ahmad :: kwn sejak dr sekolah rendah. mula2 ak rapat rapat ngan Murnirah dl. time2 rehat, dlm kelas, g tandas misti ngan die.pernah gak ak lepak umah die semata2 nak tngok cd hindustan(zaman tu ngah popular ngan bdk KHAN2). kdg2 gadoh gak ngan die psl tulah, psl nilah..yg plg klakar ktorg prnh admire pd org yg sama dl.sggup kongsi minat pasal bdk "tu"..klakar2.skang ni die ngah stadi lg.amik medic.hopefully she will become doc....Aishah lak ak start rapat time ak drjah 4..time tu klas ak di separated kan...ak start rapat ngan die time bl pun ak x pasti...ktorg slalu men balas2 surat(even duk st skolah but len klas).surat2 tu ak still simpan lagi...die skang dh kawen, maybe dis year die akn dpt first baby die....Raudhah lak ak start rapat ngan die time ak skolah agama ptg2 tu. maner xnye, ak duk jauh dr skolah dl. so, xde choice, ak slalu lepak umah die sementara tggu skolah ptg...start dr situ lh ak rapat ngan die.....ketiga2 bdk ni, ak rapat smpai skang...

* Ain Mohamad ++ Umu Shahirah ++ Amalina Ayu ++ Ruzaini :: start kwn ngan ain time ak F2 dl (selepas ak dilompat klas dr 1Bestari ke 2 Arif)..bdk ni pendiam. tapi ak dh kongsi byk suke, duka, lara, gembira, benci ngan die. smpai skang r, ktorg still contact. maner xnye, pape bnda misti ktorg kongsi..klu blk Melaka, misti ktorg jmp.. sama cam ain juga, ak start kwn ngan umu start dr f2 but amalina n ruzaini start dr f1 lagi..ktorg slalu lepak time rehat pas bl kuih n tapau dlm plastik pastu duk kt tangga pdg skolah. tangga tu lh tmpat ktorg bergosip..mmg best..kahkahkah..

* Norehan Wahab ++ Mazlenda ++ Kak Su :: bdk klas ak time kt teknik dl.dlm klas ktorg duk sebaris 4org.dlm klas tu, ktorg ber4 kaki tido.tp yg pasti ktorg x prnh kantoi r ngan ckgu.klu duj ber4, ad jer gosip2 hangat ktorg citer.....kak su n mas pengawas.yg best nyer diorg ni, ak slalu dilepaskn dr checking kain dalam.untung dpt mmber pngawas ni.haha...yan lak, st klas ngan ak n bdk sebelah katil ak dlm dorm(kira sekatil gak ngan ak).tiap2 mlm misti ktorg bersembang smpi kul 2-3 pg..slalu topic yg ktorg sembangkn x len n x bkn misti psl bdk klas....tapi yan ni liat giler nk bgn tdo..sampai ad junior give up r kejut die pg2...

* Ann ++ Zaimira ++ Iela ++ Miza :: bdk prep ak n merangkap best fren ak for ever n ever..plg best ngan diorg ni, ak byk stadi ngan diorg time kt teknik dl..rnduw ak kt diorg..xkan ak lupakn diorg ni..byk benda pahit n manis ktorg kongsi bersama. antara perkara yg ak ingat ak. time trial SPM ak fail SEJARAH (subjek plg ak benci skali!!)..memandangkn SPM dh nk hampir, diorg kongsi duit ber4 belikan ak buku latihan sejarah. kt blakang buku tu ad tulis ucapan2 good luck diorg n sign diorg skali..terharu giler ak time tu...dgn buku tu, ak struggle gler2 sejarah, yelah tkt fail cam trial,,dan hasilnya, ak dpt sejarah A2.. bangga2!!

* Nad ++ Tipah :: ex-classmate..diorg ni sama klas ngan ak time diploma dl.nad gak ex-housemate time praktikal.bnyk bnda r kenangan ngan diorg ni. klu jmp misti ad gosip2 hangat yg diperkatakan oleh kami. he3..ak suke karaoke ngan tipah, skali karoke misti x kurg dr 13 lagu, n kalau ngan nad lak, ak suke tngok gaya die brcakap..naper???aksi die bcakap misti klakar siap ngan gaya skali.hua3..

* Suandra : ex-classmate, ex-roomate, n soulmate kot....hu3..rnduw kt die..

* Aini ++ Roslina ++ Lim Sheng Mei :: kwn sjk diploma until now..ktorg slalu bkongsi tntng segala2 nya r.baik dr segi makanan, pelajaran, pendapat, duit n everything r...klu belajar ngan diorg mmg best. thanx bbyk kt diorg. x tau nak ckp pe psl diorg ni, coz diorg byk membantu ak..rase ralat lak x dpt bantu diorg aritu time final control system..coz sememangnya ak kurg pandai subjek tu..sori2 bbnyak kt diorg...

* Umi ++ Ita ++ Raza ++ Zila : bdk dl selain course electric yg ak rapat..umi, raza n zila adlh ex-housemate ak time praktikal dl..duk satu umah ngan diorg ni mmg meriah..msg2 pndi masak.maner x naik berat badan ak..time mlm2 nk tdo, ak, umi n nad misti bsembang bnda yg bukan2 smbil gelak2..kdg2 jiran sebelah umah ak dgr (apa ntah nama WAK tu)..smpai prnh kn tegur.."kt umah ad tngok tv citer kartun ke??"..ita lak kwn umi. die cam biasa r. sorg bdk yg comel yg suke membuat lawak dgn muka yg serius.ha3


:: hah!! tulah antara kwm pompuan ak..ad rmai lg..tp yg kt ats ni, mmg da best fren for ever n ever r...


award ni ak nk 4ward pada ::
Azah
Miss J
Kak Zyla
Aleena
n suma bdk pompuan r



~~ BeAuTiFul GirLs AwaRd ~~



SaPe Yg BaGi award Ni pada anda??DaN sape die bagi anDa??

Thanx ye pada bdk yg bg award ni kat ak...... ALiaH...rakan blogger...


oppss..tapi ada syarat2 utk award ni.

  • pastikan jantina anda perempuan
  • copy badge sebagai award
  • nyatakn 5 sbb apa istimewanya anda kenapa anda bangga jadi perempuan
  • adakah anda rasa anda beautiful??? nape??
  • passkan award kepada girlfriend anda

  • Comfirm r ak ni pompuan..Nama pun SiTi ZaNariAh bt. ZaiNaL..
  • Ye...saya sudah meng"copy & paste"kan award ni....sudah beauty...
  1. ak boleh main alat muzik..
  2. ak leh pki skirt, tudung, baju kurung..(org laki ner leh pki)...
  3. pendiam, jimat cermat, prangai agak2 ladies (ni suma dusta2 belaka..he3)..
  4. dh tentulh blh mengandung n beranak pinak (insyaallah..)...
  5. ak bangga jadi perempuan bcoz kedudukan orang perempuan ni istimewa sgt2..mcm nk mulakan sesuatu....."lady 1st"..
  • Cantik tu xde lh, comel tu ad r kot....tp janji baik ati..
  • AWard ni ditujukan pada...

Kelebihan Bismillah, Al-fatihah dan Ayat Kursi

(1) BISMILLAH (Dengan Nama Allah)
Barang siapa membaca sebanyak 21 kali ketika hendak tidur, nescaya terpelihara dari godaan dan gangguan syaitan, dari bencana manusia dan jin, daripada kecurian dan kebakaran, dan daripada kematian terkejut. Dan barang siapa membaca sebanyak 50 kali diahadapan orang yang zalim, hinalah dan masuk ketakutan dalam hati si zalim serta naiklah keberanian dan kehebatan kepada pembaca

(2) SURAH AL-FATIHAH (Pembukaan)
Barangsiapa membacanya sebanyak 41 kali diantara sembahyang sunatnya, nescaya permintaannya di perkenankan, jika sakit lekas sembuh dan nescaya dikasihi oleh makhluk dan ditakuti oleh musuh. Barang siapa membaca 20 kali sesudah tiap-tiap sembahyang fardhu, nescaya rezkinya dilapangkan oleh Tuhan dan bertambah baik keadaannya, serta bercahaya rohaninya

(3) AYAT AL-KURSI (Kekuasaan Allah)
Barangsiapa membacanya sekali selepas setiap sembahyang fardhu, nescaya terpelihara dari tipudaya dan ganguan syaitan. Dengan membacanya, seorang yang miskin akan menjadi kaya, dan jika dibaca ketika hendak tidur nescaya akan terselamat dari kecurian, kebakaran dan kekaraman. Barangsiapa sentiasa membaca ayat Al-Kursi, nescaya Allah akan kurniakan kepada ahli rumahnya kebaikkan yang tidak terhitung banyaknya. Barangsiapa berwudhuk lalu membaca sekali, nescaya Allah Akan meninggikan darjatnya setinggi 40 darjat dan Allah akan mendatangkan para malaikat menurut bilangan hurufnya, seraya berdoa untuk sipembaca sehinggalah ke hari Qiamat. Dan tersebut dalam hadith yang lain Barangsiapa membacanya ketika hendak tidur, nescaya Allah akan membuka pintu rahmat baginya hingga kesubuh, dan mengurniakan nur menurut bilangan rambut dibadannya.

Jika si pembacanya meninggal dunia pada malam itu, ia dikira mati syahid. Hadith yang lain mengatakan: Barangsiapa membacanya selepas setiap sembahyang fardhu, nescaya akan terpelihara dari kekerasan malakul-maut, dan Allah sendiri yang mencabut rohnya, dan dia akan dibangkitkan bersama para Mujahid yang berjihad beserta para Anbiya hingga ia gugur mati Syahid. Imam Jaafar Shadiq r.a. mengatakan: Barangsiapa membaca sekali, nescaya Allah akan menghindar darinya 1,000 kesukaran duniawi, yang terkecil sekali ialah miskinan dan kepapaan, dan 1,000 kesukaran ukhrawi, yang terkecil sekali ialah azab neraka.

Wallahualam

~~ Nrocinu - Kenangan di KUiTTHO (UTHM) ~~

aK pun cam caye x caye je...
ad gak bdk wat lagu pasal UTHM ni...
pastu ad main kt radio..
(band ner ni)
pagi td ngah kemas2 umah (rutin harianku time ct!!)
ttibe dgr lagu ni..
bape kali ak try nk dgr band ni nyanyi, btolke die sebut U ak ni..
bangga siot...
ad gak bdk wat lagu pasal UTHM ni...
pape pun enjoy this song k!!
klu dgr lagu
tetibe lak ak tpkr
AKU BANGGA JADI PELAJAR UTHM
huhu!!

~~ Aku Di TaG ~~


1. Copy badge "2008 Cute's 3logger Award" di atas untuk diletakkan di blog anda.
1st time wat bnda2 ni..huhu!!

2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.

dr bdk klas ak yg ramping, lemah lembut, sopan santun => KaK ZyLa

(ayat2 membOdek..he3)

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di-tag)

a) nama ak siti zanariah zainal....suma org pggl ak NaNa..

b) ak lahir kt Kuantan, pahang pd 21. september. 1987 (jgn lupa wish n adiah!!) skang duk masjid tanah, melaka...
biasa r duk pindah2

c) ak anak bekas tentera tudm....bangga2

d) suKe berenang, baca komik n nonton korea@japan drama..
suke mmbazir!!

e) ak blaja dari tadika, skolah rndah, sklh menengah kebangsaan n skolah menengah teknik, diploma (education of electric) n skang degree...
x abis2 lg ni...

f) ank no 4 dr 6...2 laki2 n 4 pompuan...
x ramai pun adik bradik ak..

g) suke wrna coklat, hitam, pink n purple....
klu cmpur2 mau jd cacar marba ni!!

h) teringin nk blaja gitar n ad gitar sndiri...
nak2 jugak!!

i) prnah wat ulang lesen motor smpai 3x...
siot punyer titi!!

j) suKe miNum KoPi 'O' aiS..
Cam Org TuE!!

4. Anda perlu memilih 6 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda.
sape yg ak nk tag ni!!

ajah
ika
a5ir
anem
aizat
syed



5. Jangan lupa untuk melawat blog mereka dan meninggalkan komen yang menyatakan "anda telah di tag - sila layari blog saye untuk mendapatkan award anda". Terima kasih!
ok!!..........sudah siapp!!


~~ CuTiku berMuLa~~

Sorilah dh lama x update blog
aritu bz giler ngan final
baru ak ad mase nk update blog ak skang
wat pngetahuan suma
ak dh smggu cuti ni
mmg x boring duk umah
sbb ak jarang blk umah sem ni

rutin harian ak kat umah :
ari2 ak bgn tdo kul 6.30 (mcm biasa mcm kt U..he3)
bgn pagi2, solat subuh pastu wat sarapan tuk ayah nk g keje n adik zabir nak gi skolah..
pastu..
baru r ak menjalankn rutin harian ak cam biasa kemas umah (luar n dalam rumah), basuh baju n lipat baju, gosok baju (ni kdg2), n mcm2 lagi r..
pas siap keje ak baru r ak start duk dlm bilik tngok on9 citer korea or chat ngan mmber..
satu bnda je yg ak x rajin kalua duk umah ni..
ak malas nk masak..
coz baru2 ni ak ad masak..
satu umah cirit birit..
kesian ayah, ibu, angah n zabir cirit birit..
ibu ak ckp, ak masak pedas sgt r...
hish!! ni yg ak mls masak ni...
hahahha..
ak bkn x geti masak, cuma dh lama ak pgg kuali, periuk, lesung batu ni..
tu yg ak masak mcm ingat2 lupa..

tp cuti ni agak bosan ckit lh..
coz adik ak firah xde..
die duk mrsm..
slalunya..
die r yg rajin wat minum ptg or kwn ak ckp2.
die xde ni, boring ckit r..(misti die terharu ni..he3)
along lak cam biasa r keje kt phg..
dpt jmpe die bln 6 ni lh
tu pun cuti sekolah t (coz along ak ckgu..)
nsb baik ad zabir n ajah t..
ajah abis exam ari ahad ni
ari ahad ni nk g shah alam amik die..
tu lh kwn ak cuti ni..
tp ak x sbr tggu cuti skolah ni..
sbb ak x sbr satu famili ak bkumpul..
k r..
ak pun x tau nk ngarut lg..
dh lama x post ni...

ok..
nite!!