Followers

..crocs..

ngah duk2 depan ternet
bukaklah web crocs mesia
nk tengok apa yg menarik skang ni
tetibe ak teruja tengok model2 ni..
plez don't say goodbye to atlanta n everlast..CaBaNa = RM 189

CaPri CanVas = RM 169

wOmEns saNta crUz = RM 209PriMa = RM 119

SaSSari = RM 169CyPrus = RM 209MaLiNdi = RM 129


sape lah nk blanja aku ni
blanja2..

...BiG AppLe..

1st time makan big apple
biasa lah org kampung kan
asik makan kueh donat makcik Sebah je
apakata tukar selera skang

....kotaknye..


...dah makan sikit, baru nak amik pic..

big apple ni dibelanja oleh seseorang
sape die tu, xyah lah ak bagi tahu
kang kontroversi lak
janji ak kenyang
trima kasih ye awak...
nnt saya blanja awak balik k...
hehehehe

..aLmaRi BuKu..

semalam pas exam
g care4
pergi bergumbiraa..
hahaha
beli lah barang keperluan jap
memandangkan baru pas exam
ak nak lah kemas balik buku2 ak yg bersepah atas meja
bukan pemalasnye
tapi memandangkan test berderet
ak x sempat nak susun buku2 ak

so
sebagai solutionnye..
ak cari lah satu almari buku tuk aku susun buku2 ak
harga die RM 9.90
boleh lah
nanti klu beli besar2
malas lak ak nak cabut balik skru2 die nk bwk blk kg
klu kecik2 ni
senang je t
sumbat dalam kete, leh terus balik

sampai2 bilik je
aku ngan roomate ak
noya, dijah and milah bertukang
yelah
ak ngan noya beli almari
so, suma x leh tido
kena pasang dulu almari, baru leh tido..
kui3..


..still dalam kotak lagi..


..after siap pasang..


..susun buku, even x kemas...lantaklah, almari ak..

..My iBu is SuPerWoMan..

....homesick....
dah lama aku x balik kampung ni
berbuka ngan sahur kt umah stakat ni lum lagi (x rajin bersahur!!)
sebab aku balik awal cuti sem aritu ke kampus

time ak balik aritu
aku ngah demam2
tetibe ibu cakap kat ak suruh nanti balik kampus minggu depan, bawak kete balik
pergggghhhh
ak pun ckp lah biar betol
kete baru ibu dah sampai ke belum
pastu ibu ak cakap lah
sebelum kete baru ibu Honda City yg present ayah tuk ibu sampai,
ibu pakai kete Toyota Hilux yg
mmg ada kat umah tu
dalam hati aku, leh ke ibu bawak kete tu
yelah..
kete tu dh lah tinggi
ibu ak ni bukan lah tinggi sangat
so, ak cakap lah
kalau ibu betul2 nak bg nana kete ibu tu
ibu kena bawak nana jalan2 naik kete tu dulu
yelah
ner tahu ibu ak x cekap ke apa...
dan buktinya..

..ibu ngah get ready nak membuktikan kt ak..


...ibu nampak comel time panjat ni...


..ibu ngah bawak kete, laju giler lak tu...


ibu kalau bawak kete mmg laju
sampai ak jadi seriau
hahaha..
pastu kitorang jenjalan lah kat pekan Masjid Tanah
pegi beli barang dapur and beli makanan ternakan
memang cekap lah ibu ni

kalau korang tahu
ibu aku ni rajin dan lasak
bayangkan
rutin2 harian ibu aku
bangun awal2 pagi
pas solat subuh terus wat sarapan pagi
pas ayah g keje and adik zabir g sekolah
ibu terus wat keje lain
kalau awal2 pagi tu
kadang2 jahit baju (hobi ibu ak!!)
pas jahit baju
dah start dah kemas umah..x kira lah luar ke dalam
pastu dh siap2 tu, ibu g kebun
coz ibu ak ada bela itik, ayam kampung dan arnab
klu dah g kebun tu, of coz lah peluh nyimbah2 kt badan
pas balik dari kebun tu
ibu ak wat keje lain
kdg2 g pekan
x kira lah..
nak g bank ke, pejabat pos ke, beli brg ke
suma ibu aku buat
dah balik tu
misti nak masak tengahari
amik adik zabir dari sekolah, pastu antar balik ke sekolah (zabir skolah agama petang)
time petang tu...
g kebun balik
perrrrrgggghhhh
mmg banyak lah
kadang kalau ak tngok
aku jadi letih
mmg ni kot org ckp..
pengorbanan ibu tu x berakhir
sentiasa berterusan
....
emmm
nana sayang ibu



p/s : rinduw nye nak makan lauk asam pedas ngan rendang itik ibu masak....x sabar balik kampung ni


..MinGGu Yg PeNaT BeRlaLu...

akhirnya 4 paper test ak dah pun tamat semalam
penat giler minggu ni
tido lambat sedikit dari jam yg sepatutnya aku tido
dah nama pun student
jumaat ni lak ad paper EMG lak
kena get ready smith chart
apa tu smith chart???
nanti ak citer kt korang...

ok lah..
memandangkan pas exam semalam aku ada bersuka ria kat BP
nnt ak update citer aku ke en3 akan dtg
ak nk mandi and kemas barang2 ak jap

...TaG dr RoXy...

1.copy award ni untuk diletakkan dalam belog anda.

tanpa segan silunya..ak dh tampal...hehehe..(nape tag ni pic orang kencing....konpius2)

2.nyatakan 6 fakta menarik tentang pemberi award ini:

  • pemberi award ni bdk klas ak..seksyen 3 da bomb..
  • dia tu beberapa taun berusia dr ak..so ak pggl kakak zyla..(hormat x saye???)
  • bawak kete waja wrna itam...(jom tukar kete...he3)
  • bf die satu klas ngan ak....si tinggi lampai..
  • kwn baik ngan cik kema ngan cik lily...(bila mau jadi kwn baik saye???)
  • suke duduk blakang klu time kuliah...(ak skema..so, suke duk depan..hahaha)
3.setiap blogger mesti menyatakan 9fakta/hobi diri sendiri:
  • ak ad famili yg ak sayang sangat2...dan diorang pun sayang ak
  • ak suke warna coklat..baju,suar,kasut,hp,beg dan segala2 nya lh...pasni nk cr kete warna coklat
  • ak ad adult phobia dulu2...so, fhm2 jelah klu ak x pandai bercakap ngan org atas drp ak
  • sedang suke seseorang..(statement maut!!)
  • memandangkan skang ni minggu exam, so ak berada dlm keadaan serabut ckit..
  • ak suke berkawan...klu org tu take care kt ak, ak akan take care balik kt die.....mengertii...
  • ak ad lesen kereta ngan lesen motor...bangga2
  • ak sedang belajar gitar...x sabar ak nak khatam ni..tp memandangkan dh lama x blajar...suma not2 ak dah lupa
  • dulu kecik2 suke bace buku2 dongeng...hikayat itulah...hikayat inilah....skang ni dh besar.ak layan komik je..x kisah lh komik pe...dalam simpanan ak skang dh lebih drp 800...klu ad duit lbh t...ak nk cr almari buku, nak letak komik2 ak....he3
4. 10 org untuk tag
  • malas nak taip...sape2 yg singgah blog ak, nmpak tag ni...sila lah copy ye....

..RaMaDhAn Al-MuBaraK...


selamat menjalani ibadah puasa dan semoga allah memberkati sebulan ibadah mulia yang bakal kita jalani bersama..
salam ramadhan 2009
semoga kita bersama mendapat hidayah dari yang maha Esa.
amin..

..BeFunKy..

Websiti ni membolehkan kita membuat effect kepada gambar kita kepada bentuk stencil,cartoonizer,warholizer,charcola,sunburst dan bermacam-macam lagi lah

:: contoh ::

edit picture at BeFunky :- click here

..LiVe TyPinG..

TeRiMa KaSiH MeLaWaT http://shichi7nana.blogspot.c
LiveTyping.com


ingin buat live typing :- click here




...ThaLia - Rosalinda...

sedang2 ak menyelak buku sambil dgr lagu dr laptop
tetibe dgr lagu ni
teringat ak zaman sekolah dulu2
ni lah satu2 nyer telenovela yg ak ikut dr awal smpai lh akhir
pasal rosalinda & fernando jose
klu g skolah, misti topik ktorg x lari pasal citer Rosalinda
hahaha
ak bukan pun minat sgt tengok citer2 spain ni
tapi terpengaruh kawan2 dl
hahaha
teringat lak zaman skolah dulu...
rinduw r pulak

Cuando Se Tiene Una Raza³n
Para Amar Intensamente
Se Descubre De Repente
Que Por Ti Late Mas Fuerte
El Coraza³n

Cuando Nos Llama La Pasia³n
Nos Hallamos Frente A Frente
Para Amarnos Locamente
Y Entregarnos Sin Reservas
Al Amor

Ay Amor, Quadate Muy Dentro
Aqua­ Esta¡ Tu Rosalinda
Para Vivir En Tus Suea±os
Ay Amor Que Me Estoy Muriendo
Es Esta¡ Tu Rosalinda
Que Solo Quiere Tus Besos

Besos A Beso Piel A Piel
Me Enamoras Suavemente
Me Devoras Lentamente
Desatando Los Secretos
Del Placer

Solo Tu Sabes Muy Bien
Embriagarme De Locura
Me Seduces Me Torturas
Con El Roce De Tus Labios
Como Miel

En Tus Ojos Tengo Una raza³n
Para Soa±ar, Es Una Eternidad
Sintiendo Como El Tiempo
Ya No Existe Junto A Ti
Me Siento Tan Feliz Cuando
Cuando Se Tiene Una Raza³n
Para Amar Intensamente
Se Descubre De Repente
Que Por Ti Late Mas Fuerte
El Coraza³n

Cuando Nos Llama La Pasia³n
Nos Hallamos Frente A Frente
Para Amarnos Locamente
Y Entregarnos Sin Reservas
Al Amor

Ay Amor, Quadate Muy Dentro
Aqua­ Esta¡ Tu Rosalinda
Para Vivir En Tus Suea±os
Ay Amor Que Me Estoy Muriendo
Es Esta¡ Tu Rosalinda
Que Solo Quiere Tus Besos

Besos A Beso Piel A Piel
Me Enamoras Suavemente
Me Devoras Lentamente
Desatando Los Secretos
Del Placer

Solo Tu Sabes Muy Bien
Embriagarme De Locura
Me Seduces Me Torturas
Con El Roce De Tus Labios
Como Miel

En Tus Ojos Tengo Una raza³n
Para Soa±ar, Es Una Eternidad
Sintiendo Como El Tiempo
Ya No Existe Junto A Ti
Me Siento Tan Feliz Cuando


- DoWnLoad Mp3 HeRe -

..juz en3..

juz don't want to give up rite now
really miss ayah, ibu,
along, angah, ajah,firah n zabir

i juz try hardest n hardest to myself
upcoming test on 27, 28, 29 n 30
very straight
damm..




..CuTi sEmEsTer di AwaLkan...

akhirnya pengumuman yg ak nnti2 kn
dh tiba
UTHM mengisytiharkn cuti dr 12-13 bln 8 ni
walaupun tu bukan lah briter gembira bagi sesetengah org
tp bg ak tulah brite gembira bagi ak
ner taknya
mengikut keadaan skang pun
ak bukannya sihat sgt
nk g klas pun jadi x selesa
even dapat mc, klu x g klas
rase macam rugiiiiiiiiii sgttttttttt
baik uthm cuti
bila cuti, ak pun x miss klas
so, mggu ni punyer test dh dibatalkan
comfirm naik cuti test berderet2
stakat ni tarikh yg cmfirm
28/8 - statistik
29/8 - DSP
30/8 - MicroP & MicroC
cuma skang ni tarikh test EMG & Power System je x comfirm lg

...BeranSur PuLih...

akhirnya ak dh sihat hampir 80%

-KHAMIS-
cuma tggl batuk + selsema + kdg2 demam
bayangkan daripada hari khamis ak cuma batuk n selsema je
pegi pku, cuma bg ubat batuk + selsema + tahan sakit
antibiotik x bagi
tu pun mula2 die x bg ubat batuk, ckp ak x batuk kuat
ak minta je jugak..
dapat lh mc
so, malam tu ak x g klas statistik

-JUMAAT-
ari jumaat mmg ak xde klas
tp ptg tu ak ad lab ganti
mmg xleh nk elak r
kena g gak
ak bwk topeng
tp lemas r klu pki

-SABTU-
ak start demam...elok dr demam....demam balik
bayangkan sakit die camner
tp waktu tu ak leh tahan lagi
ak leh bgn
klu nk lari pun ak rase boleh
time ak tdo malam
roomate ak dijah and noya yg xleh tdo
coz diorg kata bunyi yg ak keluarkn dr nafas 'mengerunkan'
mmg pun
malam tu ak ngah sesak nafas n tetibe jadi demam
mengucap panjang je time tu

-AHAD-
awal2 pagi ak bgn
time sakit ckit badan ak
dpt r ak wat laporan lab ckit
pastu tetibe ak rase badan ak x balance
ak baring kt ats katil
badan ak ngah panas giler
mmg x leh bgn
time tu ak mmg ngah nangis kesakitan
yelah
dh r ak jenis jarang sakit
bila dh sakit
ak x tau nk watpe
time tu roomate2 ak xde jap
spoil lak time ak nangis, partner lab ak dtg, umi
die tngok ak ngah nangis, die tenangkan ak
die r yg tukang jadi balas msg gtalk ak
pastu br ak teringat, suh umi tnya tasha lalui gtalk
tnya ad ubat demam x
time tu r rmai plak bdk klas ak dtg bwk ubat demam (thanx korg!!)
tuk tahan sakit sementara, ak makan lah ubat after
makan makanan yg dibeli oleh dijah (thanx dijah..x lupa ak kt ko!!!)
time tu ok ckit
paksa diri bgn g jalan
ptg tu noya ajak g klinik
die tlg bawakkn (thanx noya temankn ak!!)
tapi malang gak r
kete noya xcident
xde choice len
terpaksa r naik pnjam intan
dijah bawak (thanx again!!)
tp sebelum tu g taman kelisa jap nak g tengok kete noya
dasyat gak r kesan xcident die
noya asik nangis je dr bilik sampai kt sana
kesian ak kt die
"
"
"
"
"
tggl kan noya kt taman kelisa jap
sbb time tu ak ngah sakit dada
suh dijah antar ak g klinik dl
jmpa doktor
suhu ak time tu 38.9
tp tu time ak leh jalan2 n x sakit kpala
bayangkn klu time ak ngah sakit kpala n x leh bgn tu
misti time tu suhu ak lagi tinggi dr tu
dapatlah injection tuk rendahkan suhu badan
sbb suhu ak x stabil
so, sng citer
dengan cost RM 37,
dapatlh ak mc 3 ari, ubat demam,batuk,antibiotik,selsema,injection
makan suma tu
brlah ok ckit
even x sepenuhnya
tapi sakit2 badan ad lg lh


p/s : klu x stadi tuk test lagi, tapi ak xleh redha skang..kena berusaha....

..HiDaNGaN LeWaT MaLaM..

Tq DiJah belanja makan piza malam ni
hilang kempunan aku..
hehehe..

BuaH TanGan Dari JePun

doraemon atas ni adalah buah tangan naD yg baru pulang dari jepun
ak mmg suke giler
maner xnya, ak memang suke DORAEMON
comel sangat...
thanx naD...

..Get well soon AyaH..


tadi aku call ayah
coz semalam ayah masuk hospital Putra
operate jari kaki
coz jari ayah ad luka sikit, tapi luka tu x sembuh
maybe sebab salah satu puncanya, ayah ak ad penyakit kencing manis
tapi sumanya masih terkawal lagi penyakit kenying manis ayah ni
mmg risau giler ak
maner taknyer
ayah jarang sakit
skali ak dgr ayh masuk hospital tanpa pengetahuan ak
lagilah ak risau
even ayah xnak anak2 die risau, ak lagilah risau
lagi satu, ayah ni degil sikit
doktor suh duk hospital, leh lak ayah balik
ayah....ayah...






buat pengetahuan suma
ak ni memang syg sgt2 kat ayah ak ni
ayah ak ni leh dikatakan sahabat karib ak
dengan ayah, ak leh share segala2 emosi ak
satu lagi
ak klau nk kawen pun, ak nak cari org yang perangai cam ayah
klu nk ckp perangai camner
mmg bnyak r...
nak explain satu2, mmg ssh
yg penting seorang yg bertanggungjawab terhadap keluarga, x kira r dari segia agama, keperluan dan sebagainya
yg pasti...

i love u sooo much AYAH....

..get well soon k..

..SAYANGNYA NABI PADA KITA...

Tiba-tiba dari luar pintu terdengar seorang yang berseru mengucapkan salam. 'Bolehkah saya masuk?' tanyanya. Tapi Fatimah tidak mengizinkannya masuk, 'Maafkanlah, ayahku sedang demam', kata Fatimah yang membalikkan badan dan menutup pintu.

Kemudian ia kembali menemani ayahnya yang ternyata sudah membuka mata dan bertanya pada Fatimah, 'Siapakah itu wahai anakku?'
'Tak tahulah ayahku, orang sepertinya baru sekali ini aku melihatnya,' tutur Fatimah lembut. Lalu, Rasulullah menatap puterinya itu dengan pandangan yang menggetarkan.

Seolah-olah bahagian demi! bahagian wajah anaknya itu hendak dikenang.

'Ketahuilah, dialah yang menghapuskan kenikmatan sementara, dialah yang memisahkan pertemuan di dunia.
Dialah malaikatul maut,' kata Rasulullah, Fatimah pun menahan ledakkan tangisnya. Malaikat maut datang menghampiri, tapi Rasulullah menanyakan kenapa Jibril tidak ikut sama menyertainya.

Kemudian dipanggilah Jibril yang sebelumnya sudah bersiap di atas langit dunia menyambut ruh kekasih Allah dan penghulu dunia ini.

'Jibril, jelaskan apa hakku nanti di hadapan Allah?', tanya Rasululllah dengan suara yang amat lemah.
'Pintu-pintu langit telah terbuka, para malaikat telah menanti ruhmu.
'Semua syurga terbuka lebar menanti kedatanganmu,' kata Jibril.
Tapi itu ternyata tidak membuatkan Rasulullah lega, matanya masih penuh kecemasan. 'Engkau tidak senang mendengar khabar ini?', tanya Jibril lagi.
'Khabarkan kepadaku bagaimana nasib umatku kelak?'
'Jangan khawatir, wahai Rasul ! Allah, aku pernah mendengar Allah berfirman kepadaku: 'Kuharamkan syurga bagi siapa saja, kecuali umat
Muhammad telah berada di dalamnya,' kata Jibril.
Detik-detik semakin dekat, saatnya Izrail melakukan tugas. Perlahan ruh Rasulullah ditarik.

Nampak seluruh tubuh Rasulullah bersimbah peluh, urat-urat lehernya menegang. 'Jibril, betapa sakit sakaratul maut ini.'
Perlahan Rasulullah mengaduh. Fatimah terpejam, Ali yang disampingnya menunduk semakin dalam dan Jibril memalingkan muka.

'Jijikkah kau melihatku, hingga kau palingkan wajahmu Jibril?'
Tanya Rasulullah pada Malaikat pengantar wahyu itu.
'Siapakah yang sanggup, melihat kekasih Allah direnggut ajal,' kata Jibril.
Sebentar kemudian terdengar Rasulullah mengaduh, karena sakit yang tidak tertahankan lagi.

'Ya Allah, dahsyat nian maut ini, timpakan saja semua siksa maut ini kepadaku, jangan pada umatku.'
Badan Rasulullah mulai dingin, kaki dan dadanya sudah tidak bergerak lagi.
Bibirnya bergetar seakan hendak membisikkan sesuatu, ! Ali segera mendekatkan telinganya. 'Uushiikum bis shalati, wa maa malakat aimanuku'
'peliharalah shalat dan peliharalah orang-orang lemah di antaramu.'


Diluar pintu tangis mulai terdengar bersahutan, sahabat saling berpelukan.
Fatimah menutupkan tangan di wajahnya, dan Ali kembali mendekatkan telinganya ke bibir Rasulullah yang mulai kebiruan.

'Ummatii,ummatii,ummatiii?' - 'Umatku, umatku, umatku'
Dan, berakhirlah hidup manusia mulia yang memberi sinaran itu.
Kini, mampukah kita mencintai sepertinya?
Allahumma sholli 'ala Muhammad wa baarik wa salim 'alaihi

Betapa cintanya Rasulullah kepada kita.

...must to change..

sebenarnya minggu ni ak down giler
ni suma pasal ak malas sangat2 naik sem ni
nak stadi satu benda, selalu menangguh
ak x salah kan orang len, tapi diri sendiri
ak lah yg leka
ak lah yg menangguh
ak lah pemalas
ak lah segala2 yg jahat
(salah kn diri sendiri)

semalam aku ad kursus kat hotel landmark
i'm the one
kursus tu ok
byk benda baru ak blajar
yg pasti
ak kena berubah


...HePi FriEnDsHiP DaY..

selamat hari kawan @ rakan @ teman sedunia
nk ikutkan klu nk sebut sorang2 nama kawan ak
mmg x muat lah tulis
so nak dipendekkan criter
ak nk wish r kepada semua rakan2 ak x kira lh
dari
rakan sepermainan
rakan sekolah rendah
rakan sekolah menengah
rakan sekuliah
rakan seuniversiti
rakan sebilik
rakan prep
dan segala-galanya lah
HaPPy FriEnDsHiPs DaY
my our friendship last forever