Followers

Wednesday, September 30, 2009

..BeraYe nGan KaWaN sEkOlaH..










..That i'M GuiLty??..

sori bebanyak kat kawan2 sekolah aku
ner xnya
aku telah menghilangkan diri aku hampir 3 tahun atas beberapa sebab yg aku sendiri xleh nk explain
aku tukar no hp tanpa penberitahuan kepada diorang
no telepon rumah tukar pun aku x bagitahu
cuma dapat hubung kat friendster, facebook, myspace dan ym je
tu pun aku jarang nk update
klu ON ym pun, x tentu aku nak reply
naper??naper??naper??
after 3 taun aku mendiamkan diri
aku muncul menampilkan diri
(penampilan yg semakin mengembang)
banyak benda berubah tanpa pengetahuan aku
time diorang cari aku dulu, aku mendiamkan diri
susah senang diorang tuk dikongsi dengan aku
aku x merasainya
dan aku mula merasa menyesal..
.......GUiLTY......
sori kengkawan..
apa yg aku buat selama ni, bukanlah berniat tuk pentingkan diri
tapi aku perlukan mase tuk melupakan kisah lalu
walaupun korang xde kena mengena, tapi itu je yg leh wat aku lupakan seketika
kenangan silam

<<YOU!! are the stain that i want to erase>>

......22nd....

ni cerite ari raya ke-2 aritu
time tu genaplah aku berumur 22 tahun (kira muda lagi ek!!)
bukan ape
aku sebenarnya dah lama x sambut besday kt umah start dari ak masuk asrama teknik dulu
sampailah ak dah masuk U ni
(lama kan!!)
so, mmg excited lah ak taun ni
maner xnya
berada di samping famili tersayang...(famili always be one!!)
chewahh!!

pendekkan cerite
dapatlah aku kek sebiji yg di belanja oleh sibling ak
he3..
kelakar ak pikirkan
sbb
ada gak famili & member2 aku call and wish besday aku
thanx 4 da wishes
antara wishes yg aku x leh lupakan
yg aku ingat lah
AYAH & IBU :: "semoga aku cepat2 abiskan belajar dengan cemerlang klu leh sampai dapat Phd"...amin
(nape x suruh kawen cepat2...he3)
SYAFIQ :: "semoga ak dapat bf cepat2".....amin
(emmm.....)
ALONG :: "x mau aku berperangai kebudak2an lagi"...
(perangai aku masih bdk2 lagi ke???)
My X-BoY :: rahsie..touching ckit....terharu lak
(no komen)
"
"
"
"
"
"
banyaklah
yg pasti aku appreciate dengan segala wishes.

antara adiah lak
thanx lah kt
winn present SSYP UMBRELLA yg cute berwarna itam
i like it....
winn suke warna itam, die ckp klu tngok payung, ingat die
(aku xkn lupa ko winn!!)
sera present flip flap shin chan yg seksi
hahahaha..
(lawak r ko ni pokk sera)

dan kad2 besday
thanx yg bagi aku

Monday, September 28, 2009

...i'm back..

aku sudah kembali di dunia blogger slpas bercuti panjang
aku akan update cerite ari raya aku pada en3 yg akan datang
sebenarnya bnyak benda ak nk cerita cerita ari raya ak ngan famili n kengkawan ak
raya kali ni mmg bermakna
MyEm0.Com

Saturday, September 19, 2009

...SeLaMaT HARi RaYa...


SaLaM AiDiLfitri

saya Siti Zanariah Zainal aka NaNa

ingin memohon beribu-ribu ampun dan maaf kepada anda sekalian

sekiranya terdapat maaf dan silap

dari segi pertuturan, perbuatan, atau terguris ati

minta maaf segalanya..

halal makan dan minum..

SeLamAt HaRi RaYa AiDiLfiTri

Monday, September 14, 2009

...LaTe To UpDaTe ~~ ReuNioN ex-DEX...

memandangkan aku ada janji aritu
nk update pic2 reunion aku aritu
x sempat aku updatekan aritu
memandangkan membuat assignment DSP
banyaknye pengiraannye
i luv my lecturer..
he3..
<sudah mengarut nampak!!>

sambung citer balik
ari malam jumaat aritu
aku ngan ex-classmate aku time diploma dulu
membuat satu mini reunion
yg di arrange ole Mr. Azri
kesemuanya yg dapat kami kumpul ada 22 ~~23 orang
antaranya
boyz : azri, fendi, jasbinder, syafiq, azfar, athir, suhairi, aizat, rosli, zakiul, stopa, azizi, miqdad, faizal,
gurlz : nana, aini, lin, mei mei, atun, tipah, nad, zi
jumlah kenderaan adalah
4 biji kete + 1 biji motor + 1 biji kete

kitorang berbuka kat Hotel Landmark
after buka kitorang solat magrib kat situ
pastu g BPMALL
kitorang layan karaoke
pastu tengok wayang tajuk DISTRICT 9 pukul 9.45 mlm
pastu abis wayang
agak2 kul 12 mlm
kitorang reramai lepak kat BP WALK
pas sudah berjalan2
kitorang g supper kat de' Belangga
lebih kurang kul 2pg
baru balik ke U semula
sampai U dlm kul 2.15pg
pastu pe lagi
tido lah...
kat bawah ni antara pic2 yg sempat dirakam oleh
cameraman/camerawoman yg x bertauliah
hua3...

















p/s : sama antara kami akan kawen dulu..

Sunday, September 13, 2009

Mp3 Baru untuk Didownload...

..Mp3..

MuLai daripada minggu ini
aku akan update kan link2 mp3 to download di blog ni
x kisah lagu lama ke baru
ok..

...MoViE MinGGu Ni...

memandangkan jumaat malam dan sabtu malam aku ada majlis berbuka pose
kira dah kuar mengahala ke BP lah
dah alang2 seluk perkasam, biar sampai lengan lah orang cakap
dalam dua malam ni aku melayan dua movie
aku bukan kaki lepak 24 jam ek
cuma minggu ni lah ak nk release ckit
dah lah xleh balik kampung
sabtu ada kelas ganti lak
so....
baik aku g melayan citer2 ni

jumaat malam tu aku layan citer district 9
citer pasal alien dan manusia yg x tersengaja jadi alien ckit2
dah berkali2 dak KelBaroS bagitahu kat aku
"percayalah, citer ni mmg best dari final destination"
"ak dah tngok rating die kt overseas, lg tinggi dari FD"
aku pun layan jelah
ner tau mmg best
time awal2 masuk panggung tu, rase macam nyesal lak
ni citer ke or berita
kalau berita, baik aku tngok tiap2 malam kat tv3 kul 8 mlm
mmg aku rase nk duit ak balik lah...
hahahahha...
tapi pas tengah2 citer ni, aku rase enjoy lak
nak tau nape..
baik korang layan citer ni
tapi kuar panggung, ad gak mmber2 ak ckp x best
depends msg2 kot
tapi ak enjoy...
balik time dalam kete
dak Azfar ckp
ni citer sebenar...
nmpak sgt die bohong ak, ner ad alien lagi kat bumi ni
hish2

sabtu malam or merangkap mlm tadi
pas buka pose
ktorang layan citer final destination 4
memang ak teringin nak tngok citer ni
aku dah ikut citer ni dari FD1, FD2 dan FD3
so..
mmg aku teruja nk tngok FD4
tapi citer ni memang best giler
x rugi tngok
lagi best dari sebelum2 ni
leh lak dlm panggung, dak SyaF leh tido
apa punyer lawak lah
org punyer lah terjerit2 layan citer ni
die leh tido
aku ngan NaeB lak time tngok citer ni
leh lak tergelak2
bukan ape,
kitorang gelak sbb ada part2 yg leh wat ktorg rase lucu
tu yg jadi kurang seriau tu
hahaha..
papepun........ak enjoy giler tngok citer ni
x sabar ak nak beli dvd die nak layan ngan adik ak zabir and sepupu2 ak
nabila, muiz dan fadhil
coz diorang suke tengok FD sebelum2 ni

Saturday, September 12, 2009

..TeRuJa..

skang ni jam dah menunjukkan hampir pukul 3 pagi
sok pagi aku ada kelas ganti microC & microP pukul 9pg
sebenarnya aku baru pulang dari mini reunion
aku berasa sungguh seronok
nnt ak update pic2 nyer
aku sebenarnya teruja nak update blog ni
he3...
tunggu lepas kelas sok k..

Friday, September 11, 2009

..MeMoRi...

dulu time awal2 masuk U
umur ak br 18
macam bdk2 lagi
banyak gak bezanya jadi bdk sekolah ngan bdk U
masuk U awal2, leh tersasul panggil
Pensyarah
tu Cikgu
bilik penyarah tu bilik guru
kadang2 tu
selalu sekolah abis kul 3ptg tapi kt U abis kul 10 mlm
kalau kat sekolah beli makanan murah lagi berbanding kat U
kalau kat sekolah leh main kejar2..kat U xleh
klu kat sekolah, budak lakinya x ramai menarik perhatian...kat U lak ak jadi rambang mate
klu duk kt asrama sekolah dulu2, curi2 nak fly
skang masuk U dh x heran nak fly2..(warden ne ade)
dulu g sekolah pakai kasut sekolah...skang pakai sandel pun xpe
dulu sekolah x pakai laptop, skang pakai laptop
yang penting skali.......
dulu kat sekolah, aku agak skema sekali,,,,
sekarang sudah tidak!!

...aku, zi dan atun....im look childish rite..
this photo was taken when i turn 19 mybe

..TaG..

ak dapat tag lagi dari seseorang yg mengelarkan aku pemandu berhemah...tima kaseh...hehehe...

1) Apakah nama blog anda sekarang dan kenapa anda memilih nama itu?
nana monologue ~~ naper ak letak nama ni sebab ak suke bermonolog....ha3

2)Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu?

http://shichi7nana.blogspot.com/

coz dulu ak ada belajar bahasa jepun tapi lum khatam lagi lah dimana nama ak siti zanariah ak tukarkan siti tu ke bahasa jepun jadi shichi dan 7nana kebetulan nama panggilan ak nana..dalam bahasa jepun, nana tu bemaksud tujuh (7)

~~panjang lebar explanation ak..kan..kan..kan~~

3)Apakah method penulisan dalam blog anda?

pasal diri aku, famili, kawan2, kegembiraan dan kebencian

4)Pernah terasa nak hapuskan blog anda?

entah lah...dulu pernah gak...tapi apa kejadahnye kalau ak hapuskan..sama juga ak kena nak wat yg baru...

5)Apakah pendapat anda mengenai blog kepada pemilik blog yang TAG anda ini?

blog die sesuai di baca di setiap lapisan masyarakat

6)Senaraikan 10 orang yang akan anda TAG.

emm..


akakku aLong

akakku AzaH

adikku FiRa

kawanku JaJa

kawanku aiNi

kawanku rOsliNa

kawanku Dijah

kawanku Mei Mei

kawanku WaNi

kawanku inTan

Wednesday, September 09, 2009

..9 / 9 / 09...

arini adalah hari jadi ko
ko pernah jnji ngan ak
time tu kat parking cafe TDI
kat motor ko
time tarikh ni...ko nak kawen
so???
naper arini ko x kawen2 lagi..
belum temu jodoh ka??
hahaha..
memandangkan aku ngah bz kat cne
ak x lupa kt tarikh arini
HEPI BESDAY PACAI
yang ke 22
sebagai rakan, aku doakan terbaik tuk ko
sukses selalu...
ko dah keje...blanja aku!!!!!!!!!


:: aTTenTioN ::

To all ex-DEX
yang satu batch ngan aku
ada satu majlis berbuka puasa akan diadakan pada
11 /9 / 2008
anda semua dijemput hadir
ini adalah ibarat reunion kecil...
apa2 pertanyaan, sila rujuk pada
Mr. Kelbaros @ Dr. Marshall @ Mr. Azri
sebab mereka yang arrange..
ok !!

...TaG dr aiNi...

1. Uploadkan sekeping gambar anda bersama rakan/rakan2 anda.



2. Kenapa anda sukakan gambar tersebut?
:: coz ni adalah pic lengkap kami ber-6 time praktikal latihan mengajar dulu2...time ni usia kitorang semua baru 20 tahun...bdk2 lagi..

3. Explain serba sedikit tentang individu dalam gambar tersebut dan bagaimana anda mengenali dia/mereka serta siapakah yang paling rapat dengan anda.
:: dari kiri nadira, umi kalsum, razanita, shikin, aku and zila...antara semua ni, ak rapat dgn 4 orang je..lagi sorg yg ak kurang rapat sape ek???he3....nak kena explain sorg2 ke....

  • nadira :: bdk die kecik je....tapi suke wat benda yg simple yg leh wat ak gelak..
  • umi :: member sekepala..sempoi je
  • raza :: seorg jelita..chewah...tapi die ni klakar gak lah
  • shikin :: suke bersendiri..
  • zila :: rajin, pandai masak dan segala2 nya lah yg sesuai utk dijadikan calon isteri..he3

4. Bagi tajuk yang sesuai untuk gambar tersebut.
:: PenDiDik AnAk BanGsa ::

Tagged ini ditujukan untuk.....

::semua yg tersinggah dan baca en3 ni k...

Tuesday, September 08, 2009

Sunday, September 06, 2009

...YaSSiN -- NuR KaSiH (osT)

Lewat ini ku rasakan
Kasih kian ku dambakan
Resah hati yang ku pendam
Pada takdir dan harapan

Detik waktu dan suratan
Siapa tahu ketentuan
Ku mencari cahayanya
Dalam bayang kegelapan

Nur kasih
Nur kasih

Nasib hidup dan pilihan
Lain hukum setiap insan
Melayarkan perjalanan
Dalam maya kesamaran

Nur kasih
Nur kasih

Aku kembali kerana masih
Mencari yang hakiki
Sinar pasti
Janji suci yang abadi

Ooo kasih
Nur kasih
Oh nur kasih
Nur kasih

Aku kembali kerana
Masih mencari yang hakiki
Sinar pasti
Janji suci yang abadi

Nur nur ya nur kasih
Nur ya nur kasih
Nur nur kasih
Nur kasih



-DoWnLoaD Mp3 HeRe-

....ZaBiR & Co...

arini aku mengerah tenaga adik bongsu ak
maner xnya
asik main mercun, naik geram lak ak
mentang2 puasa
macam kesian lak aku minta tolong basuh kete ak
kete ak berabuk giler
smalam sebelum balik melaka, kete ak kn xcident ari jumaat
tu yg kena antar workshop, smalam dpt balik
pasal apa xcident, xyah lah ak ungkit
sebab benda tu dah settle..
ygpasti..time xcident tu..ak tiada ditempat kejadian..(camner plak tu ek???)
hehehhee...
"
"
"
"
"
dah macam lari drp tajuk asal lak ak ni
memandangkn kete ak br kuar dr bengkel
so....macam berabuk giler
bengkel tu kot berabuk
klu ak bawak kete tu..x macam kete bdk pompuan lak
so...drp ak nengok adik ak zabir main mercun papan ngan mmber die aiman
ak suh r die basuh kete ak
perghhh..
mmg x rugi ak suh adik ak basuh kete
siap kilatkan skin kete, cermin, luar dalam siap basuh
hahahaha

..zabir ngan aiman ngah gigih kerna upah 5rggt..

maner xye...ak bagi upah 5 rggt sorg
kesian pnyer pasal
dapat2 puasa..
xkan ak nak jadi kejam lak...
hahahaha

..basuh dan basuh lagi..

..sebab x smpai, siap pakai kerusi tu, alamak dik..nampak lemak ko r.he3..

..hoMe sWeeT HoMe...

arini ak kena balik uthm balik
semalam balik umah kat melaka, arini kena balik ke uthm balik
ulang-alik johor-melaka ak 2 arini
yelah
nilah masanye nk balik kampung
selalu ada test je
so semalam baru dapat balik
best giler dapat balik kampung
berbuka n sahur kt umah
seronoknya...

Saturday, September 05, 2009

..BaLik kaMpUng...

yes..arini dapat gak ak nak balik kampung
tapi kena tunggu pas zohor
balik sorang2 je ni
kiranya aku akan buka puasa kat umah arini
so, sok leh bangun sahur kat umah
moga2 lah...

Wednesday, September 02, 2009

..NyaMuK oH NyaMuk...

naper ko gigit aku
carilah orang len
mentang2 ak gem0k, ko pikir ko kenyang lah isap darah aku
abis kaki aku bintat2 ngan gatal2 pasal ko...
ko pikir ko dracula lah..
benciiiiii!!!!!!!
cari orang len...
darah diorang lagi sedap
p/s : en3 ni adalah kerana aku ngah x tahan di gigit nyamuk yg gatal