Followers

Sunday, January 31, 2010

..BeSdaY BoY...


...dis pis was copy from his fb...

NaMa :: Mohd Alhakimi Jamaludin.....x pasti betol ke x, aku copy dari fb ni??
NaMA ManJa ::
Siam or KiMi...bukan KiWi
PerSi ArTis ::
sekali pandang macam zizan raja lawak...
StaTuS PenDuDuk :: Bukan Egypt dan bukan Thailand tapi warganegara Malaysia
TempaT TinGGaL ::tempat wujudnya sejarah HANG TUAH...teka2 ktner....
StaTuS :: Bukan duda but pakwe org..
HoBi waKtu LelaPang :: on9 ternet 24 jam ++ men hoki ++ tengok motor lelama ++ kumpul helmet retro ++ chatting ngan awek die of course...
ciTa2 :: nak jadi org berguna utk negara dan masyarakat.... betol x ak teka??
10 tahun akan datang :: dia dah kawen and ada anak bini ++ pakcik siam dah kayo ++ perot makin maju ke depan ++ die bukan student sekolah lagi

huahuahua..
sengal sungguh ak kan...
segala apa yg aku tulis kt ats..
aku sendiri pun x tau betol ke x
juz untuk membuli je
bdk ni satu sekolah ngan ak dulu tp ak x pernah tegur die
maklumlah..ak ni dulu kat sekolah pendiam ++ baik ++ sopan santun..>>TIPU!!
tapi start tegur time kitorg masuk uthm
tupun coz die kawan kepada mmber ak...YAN...
start situ kitorg kawan utk memendekkan citernye lah

memandangkan sok besday siam yg ke-23
aku juz nk wish je
all the best to u and success in ur life
hepi ever after wif ur famili ++ fren ++ gf

and ko siam...jangan mare ek psl entry ni
juz suke ati aku je..
lalalala~~
besday ko, blanja aku ek...ek

... PeN KaLer2...

dis present from my lullaby..
hua3..
oppppsss!!!
can't tell u who him
but what can i say his my bff...
dan xmo complicated kan keadaan...

nape die bg aku??
daya ingatan aku x kuat sangat ke???
alasan die bg aku ni coz...
die topap present adiah besday aku tok taun lepas..
die cakap...
die nak aku success n xmo malas2
dan die slalu ckp, klu tengok pen ni..misti aku ingat kt die n justeru leh cpt pick-up stadi...
betul ke???
ko tipu...
lalalalala....

thanx fren for dis present
i know we do not spent too much together for dis semester
because...i want to stop from all of this
saya sayang kamu as the fren and awek kamu pun sayang kamu as the gf
ade mase kite g berpoya2 macam dulu k....

fakta menarik :: colours can boots memory by 78%

..menge-TAG....

1) Where is your cell phone?
-good condition on my desk...

2) Relationship?
relationship with my ibu++ayah++siblings++famili and fren..wakakakaaaa

3) Your hair?
i like short...save money for shampoo ++ easy nk kemas...lalala~~

4) Work?
x pernah keje lagi....still in my study..

5) Your sisters?
3+ 1 = aLonG , aJah n fiRah...my sis in law...kak LiZa

6) Your favourite thing?
guitar....ayah..can i have my own guitar..please..........

7) Your dream last night?
not comfirm yet what i dream last night................notty!!

8) Your favourite drink?
kopi 'O' ais...........pakcik2 ++ atok2 always like dis....

9) Your dream car?
pacuan 4 roda............i want my own HARRIER...

10) Your shoes?
7 or 8...not sure!!

11) Your fears?
ular..................olalalala...

12) What do you want to be in 10 years?
always be a good daugther to my lovely ibu ayah ++ good siblings ++ have good career ++ wife ++ mother.......lalalala....stop from dreaming..uuu~~

13) Who did you hang out with last weekend?
fiza ++ jaja ++ syaf ++ lin...

14) What are you not good at?
many of lots....emmm...can't to list

15) One of your wish list items?
bag...

16) Where you grew up?
malacca lor...but i'm born at kuantan, pahang

17) Last thing you did?
report oh report....every week must do it....bosannn...

18) What are you wearing?
t-shirt ++ short pants..babababa~~~~~~

19) What aren’t you wearing?
ring ++ watch ..

20) Your pet?
rabbit...duck...chicken.....suma tggu mase nk disembelih...wawawawa..

21) Your computer?
sudah ilang dicuri..but now i'm use lappy adik saye...die masih bersekolah berasrama....laptop die, laptop saya juga...lalalala

22) Your life?
happy go lucky...

23) Missing?
FAMILI..

24) What are you thinking about right now?
malasnye nak siapkan lab report..

25) Your car?
iswara aeroback.....kete lama ibu....

26) Your kitchen?
ada kt cafe world at fb..

27) Your favourite color?
brown

28) Last time you laughed?
banyak sgt gelak..x tau ner yg plg last....

29) Last time you cried?
em....can't to tell u!!

30) LOVE?
make me become gedikksss!!

31) So who wants to share their ONEs?? How about?

to all blogger ++ follower..........enjoy it when u answer all the question.....

Saturday, January 30, 2010

...LoNg CaRdiGaN...


jangan tanya aku nape aku beli mende ni
coz aku sendiri pun x tahu nape..
cuma yg aku boleh berikan satu sebab....
coz warna die dark brown...
aku mmg suke brown..
pantang jumpa colour brown....
misti mau beli...
tapi?????????
aku nak pakai mende ni g ner??



mau pergi mana??

kuliah
jenjalan
pasar malam
dating
kebun itik


...SaMaN...

1st time kena saman
nasib baik bukan JPJ
tapi pak guard uthm je
kena saman atas sebab xde pelekat kenderaan
terbang RM10....
xnak marah2...
just think +ve....mmg salah aku..
sepanjang aku bawak kete kt U ni, mmg xde pelekat
so..mmg padan muke aku lah kan....kan

nota x berkaki :: jangan salahkan org laen kalau mmg salah kita..

Friday, January 29, 2010

...Saiz BaJu...

okey...
sekarang ni dah jadi trend beli baju online...
dan aku pun dah terikut2 ckit ngan trend ni
so..
sebelum kita beli baju,kita kena tau apa sebenarnya saiz kita...
coz..kadang2 diorg juz display saiz UK..tapi saiz Malaysia x tunjuk
kadang2 kita cuma tau saiz Malaysia je..
so...
frm using dis table...u can use it as guideline for ur saiz......ni saiz utk female je ek...

nota x berkaki :: saiz aku jatuh pada.........

Wednesday, January 27, 2010

The 2nd Asia Tour Super Show 2 Live In Malaysia 2010

inilah berita yang aku suke dalam minggu ni (bukan PSM)
super junior nak datang malaysia..
wahhhh...........
sukenye aku..
dah lama aku nanti2 kan saat ni
kakakku AZAH pernah cakap..
kalau diorg wat konsert kat malaysia ke...thailand ke...manila ke...singapore ke...or indonesia...
mmg die sanggup pegi..
dan sanggup nak berhutang..
wah...fanatik giler die ni..
time baru2 kuar kt paper yg diorang nk dtg
aritu gak dia n kakak ipar KAK LIZA aku sms ak...
"nak g konsert suju x??"
mmg ati ak ngah melompat2 girang nak g...
bila check balik...
20 Mac tu dah masuk minggu ke 11
time tu dh start bz ngan psm or VI..
so...sumanya ak x pasti lagi...
tapi NAK PEGI!!



Hari Sabtu, 20 Mac 2010 jam 7 malam bertempat di Stadium Putra, Bukit Jalil, Kuala Lumpur.
Tiket konsert kali ini dijual pada harga bermula RM138 and RM238 yang mempunyai nombor tempat duduk manakala tiket di kawasan Rock Pitt dan mempunyai nombor tempat duduk dijual pada harga RM458.

SS501 >> LoVe LiKe tHis..

this my new addicted
thanx to cik kema for introduce this song
i like it



--DoWnLoaD Mp3 HeRe--

nota x berkaki :: still love suPeR JuNioR..

Tuesday, January 26, 2010

..BerKaTa2...

nampaknye seperti sudah lari dari matlamat asal...
sebelum pergi jauh
baik aku..
STOP!!!!!

Sunday, January 24, 2010

..FaR aWaY..

chenta jarak jauh...boleh ke??...dulu2 sorang johor dan sorang kedah....leh putus.....xkan skang sorang malaysia...dan sorang di perantauan...leh tahan ke???aku xmo pisang berbuah 2x...penat dowh merawat ati yang luka....sebelum wat keputusan terburu...kena pikir baek buruknye...sebab...ak mmg dah penat dengan soal ati ni..memang klu tengok org kapel, ati pun gatal nak kapel...tapi bila dah depan mate, ak sendiri jadi x suke...sbb kite bermula sebagai "kawan"..kalau tetibe tukar status, ak nk pggl ko ape??syg??abg??B??honey??emm..susahkan nk pikir...dan satu lagi...ak x leh jamin kt can be together...ko kat sana dan ak kat sini..ko pun ad hala tuju sendiri dan aku pun ad hulu tuju ak sendiri... tunggu r bile tibe mase ak nak mengedik berkapel dan betol sudah cukup2 bersedia...

"kalau kite ada jodoh....x kemana je"


nota x kaki :: 1st entry berjiwang karat...

..RePoRt LaB..

ujung minggu je misti aku rase macam nk sakit ati..malas nak wat lab report yg satu ni...kalau report yg subjek machine or PE tu ak x kisah...tapi kalau ditital control ni, mmg malas...lecturer die nak macam2...rase malas tol nak wat...ni pun ngah berupaya menyiapkan lab report..yg satu tu dh siap....minggu dpn dah start kuiz...subjek digital contol dan machine and drive...mmg bz mggu ni...kaki-ku sewaktu di lab digital....kasut x basuh...hua3

Saturday, January 23, 2010

...CeriTe PSM...

macam biase r...tiap2 minggu kena jumpa spvsr..minggu lepas ak antar proposal kat spvsr ak..entah die bace pun tidak, ak x tau...die x komen langsung pun psl proposal ak..mustahil xde masalah kan??ak tengok, bdk2 len...punyer r penyelia die komen tentang tulah....nilah....but...spvsr ak juz komen n cakap "saya dah bace dah proposal kamu, xde masalah"......rase cam tipu je kan...hish2...baek sgt ke proposal aku tu....
pastu ktorg pun discuss r psl PSM1 ni....ape yg die ckp, PSM1 ni mcm berangan2 je...juz imagine nak wat cmner..PSM2 br ko realisasikan angan2 ko tue...betoi ke??tentang tajuk psm aku lak..
"follow me wheeled mobile robot"...senang cakap aplikasi die ni macam autonomous trolley...maksudnye..ia mesra alam ckit r...ko xyah nk tolak2 trolley, but die ikut ko....camner nk wat..ak masih lagi dlm kajian ak lagi...he3...
juz minggu ni ak agak bz ckit nak wat literatureview...spvsr ak nk tengok...terpaksa ak dgr ckp die..coz markah ak di tangan die..nak xnak..kena wat apa yg die suruh...tp yg best spvsr ak ni, die ni mmg sempoi r..dan die gak boleh wat berbincang ++ beri pendapat...mmg best...hopefully, ak xde masalah ngan die n aku berharap ak mampu melakukan standard yg die mau....GANBATE!!

...i love U..

aku sayang kawan2 aku

Thursday, January 21, 2010

..TaG dr AiNi...

♫ Orang yang BAIK adalah..
♥ orang yang melakukan amanah-NYA

SAHABAT selalunya..
ada time suka dan duka

MenCINTAI adalah..
sincerely frm heart

Putus CINTA bila...
dah x sefahaman

DUIT buat saya tiba-tiba jadi...
♥ takut nak berbelanja

Saya RINDU..
♥ ibu ++ ayah ++ sibling ++ kwn baek saya ~~~

Cara saya menunjukkan KASIH SAYANG..
♥ cuba untuk memberi pendapat yg bernas

Bila saya DIKHIANATI...
saya akan mendiamkan diri....kalau x tahan, akan cerita kt kawan2...

Saya pilih BUNGA apabila...
♥ emm....x suke bunga r...he3

Tiga orang yang saya ingin katakan I LOVE U setiap hari ialah...
byk xleh ke??emm??????????

1.ibu dan ayah

2.sibling

3. speacial friend....HIM dat know me well...

Waktu saya 13 tahun, saat paling tak dapat dilupakan...
saya suke senior sekolah saya

Waktu saya 21 tahun, saat paling tak dapat dilupakan...
saya dah tamat diploma....ha3

Saya MENANGIS bila...
ia berkaitan dengan ahli keluarga saya ++ dikhianati ++ tension

CANTIK pada kacamata saya…
bila org tu kurus ++ pandai jage kehormatan diri ++ menghormati ibu bapa..

Tak ada yang paling mengGEMBIRAkan saya kecuali...
♥ bila saya dapat membuat hati famili saya gembira..

Jika saya boleh UBAH sesuatu, ia adalah...
♥ menunjukkan saya sedang MOODY

Jika SENYUMAN tidak boleh dihentikan, saya akan…
♥ merase pipi muka saya sedang tegang....hahaha....

Tiga orang INSAN paling penting dalam hidup saya...
♥ my famili ++ kengkawan ++ HIM...

Jika saya ada RM 1 JUTA, saya akan berikan kepada...(selain 3 orang di atas)...
♥ akan saya fikirkan...


Jika kamu ingin BERJAYA, maka kamu mesti….
♥ merasa bersyukur

Warna yang memberi saya INSPIRASI...
BROWN

Duit bukan segala-galanya, TETAPI…
♥ ia penting...adakalanya ia ibarat maruah harga diri

Saat paling MENYENTUH PERASAAN pernah saya lalui adalah…
♥ banyak benda sebenarnya.......

Saya akan TERSENYUM PANJANG bila…
♥ saya sedang hepi ~~

Dan..bila saya GEMBIRA, saya…
♥ saya akan menceritakan pada mereka2 yg rapat...

Jika saya tak dapat CINTA si dia, maka saya…
♥ back off...

Perkara yang paling INDAH telah saya lakukan SEMALAM adalah…
♥ saya pergi pasar malam ngan kawan2 saya...

Jika saya boleh menulis sebuah buku, TAJUKnya adalah…
STORY OF STI ZANARIAH

Sebelum saya PERGI buat SELAMA-SELAMANYA..saya ingin..
♥ pastikan diri saya sudah cukup bersedia ngan ajal dan maut..

Saat melakukan semua 30 SOALAN ini, saya rasa…
♥ saya sedang jujur berkata2..

lepas ni...biar mereka yg jawab tag ini...

> aJah

> mUrni

> ika

> cik eija

> nad

...ShoPaHoLic..

last day i watch shopaholic muvie...
but now....
i hv the bad hobby rite now...
i like shopping
i like to collect my own bag ++ shoes ++ earing....bla...bla...
whats going on???
i want to spend my money dis semester for my further vacation...
huhuhu.....lalalala....
help me...............




Sunday, January 17, 2010

..SuCCEsS..

yess..
ujung minggu sabtu dan ahad ni
aku berjaya menempis anasir2 jahat mengajak aku g bersuka ria
hahaha.....
segala sms ++ panggilan telefon ++ ym ++ gtalk ++ fb
yang mengajak aku g
bersuke ria ++ wayang ++ karaoke ++ shoping
telah berjaya aku tempis dengan memberi alasan
mau siapkan LAB REPORT
saya sudah mula bosan ngan benda2 ni
x mendatangkan faedah
bukan makin bertambah pun duit aku
baik aku duduk dalam bilik ngadap laptop
dapat2 ternet pun laju......
kan..........kan........kan
ha3...

nota x berkaki :: bila mase boring lak...aku lak yg rajin mengajak bdk yg aku dah reject ajak kuar tu...........ada ke patut..habis madu...sepah ko buang...ceeetttt.........

....BenDa BAru...

barang baru dan x baru sangat pun
hahaha....
sape yang kenal aku, misti tau yang ak ni x pernah ada handbag sendiri
dan x suke bace buku cerita...
kalau beli ++ bace ++ kumpul komik tu....mmg hobi aku r

nak jadikan cerita..
aku ni kalau kuar misti juz bwk purse je
pastu selok dalam poket suar..
kalau rase purse tu x muat masuk poket, ak tumpang dalam beg kawan ak..
so, benda tu dah jadi habit
till lah satu ari, aku rase better ak beli beg sendiri
biarlah murah, asalkan ati aku senang
dan x kaco org
betol x????????

dan untuk buku cerita
aku skang ngah berjinak2 membaca buku english
nape tetibe baca english ni?????
coz aku nak g egypt >>> TIPU je...
xde kena mengena bahasa tu ngan negara tu.......saya TIPU
hahahahaah..
ok2...x tipu skang
ak mmg minat giler ngan si CECELIA AHERN tu
1st novel die yg aku bace
P/S I LOVE U
ak comfirm ramai pernah bace buku ni
secara jujur ++ tipu sikit, ak dapat menghabiskan bace buku tu
mmg tangkap leleh r
baca novel melayu pun jarang wat ak tangkap leleh
kalau komik lak >> wat aku geletek ati..
so...
kali ni aku nak try bace buku ni
THANKS FOR THE MEMORY
sedang sedang berusaha habiskan ni...


nota x berkaki :: sem ni tahun psm, aku x mau stress2.....

...RaJiN & MaLaS..

arini saya sungguh rajin...
bangun awal pagi pas solat subuh
aku sambung tido balik.....huaaaarrrrgggg
pas bangun tido....
aku mandi dan terus melompat duduk atas meja terus wat lab report
rajin x saye??????????
akhirnya siap gak keje ak..
even ada satu lagi subjek tinggal >> machine @ driver

tapi sejak menjak kampus dah perketatkan "no polystren", ak mmg malas nk turun beli makanan
ada diorg ingat aku bdk sekolah ke nak bawak tuperware g beli makanan..
xkan nak selalu stanby tuperware kt kete
ingat kete aku rak pinggan mangkuk ke...
so..secara kesimpulannya...aku dh lama x makan kat kampus ni
cuma duk bilik makan koko krunch ++ susu dutch lady low fat
malas x saye??????
tp...bila dah malas nak turun, perut jadi lapar...

Wednesday, January 13, 2010

.....GiFt oF RuMaTe...

ni hadiah dari noya
sebagai ahli rumate
thanx noya...
setiap rumate aku dapat bnda ni
dan sebagai penerima >> ak amat lah bebesar ati menerimanya
benda kecik or besar ner pun die bagi...
aku terima dgn ikhlasnye
coz...
nilai sesuatu persahabatan tu bukan lh terletak pada nilai ringgitnye
but dari ati yg ikhlas......
thanx noYa..

RuMaTe frm left :: MiLa, AkU, DiJaH and NoYa

nota x berkaki ::: thanx nad..adiah besday ko...sungguh comey tomey..i like it!!

Tuesday, January 05, 2010

....CeRiTe sEMaLaM...

semalam aku g ke stesen bas batu pahat coz nk menjemput mmber aku dari KL agak2 hampir kul 4.15.coz die ada temujanji ngan penyelia PSM die kul 5...ngah2 on the way balik kampus untuk mengejar mase kul 5 tu, kitorang adalah berbual2 pasal itulah lah...........inilah........tapi satu benda yg membuatkan aku teringat tentang perbualan semalam. kawan aku :: "nana, ko nak suami yang macamner???"...aku :: "aku nak laki yang boleh jadi imam dalam solat aku"...
after balik ke bilik pas antar member aku jumpa penyelia....g tengok nama partner lab...g beli rangka ayam dpn wellward (((sedap giler!!)))....makan....minum....mandi....solat.....baru aku teringat balik kata2 aku tadi.....aku memang YAKIN dengan apa yg aku cakap.....itu saje citer arini...

nota kaki :: semalam aku asik tersasul je cakap...