Followers

Monday, February 22, 2010

....The EnD...

wah...
cepat giler mase berlalu minggu ni..
ni bermakna cuti pertengahan sem pun dah abes
sok start kuliah...
ak aku wat sepanjang minggu ni..
emmm.......(sambil berfikir!!!!sambil mengigit jari)
hahahaha..
aku pun x tau..
tapi senang ckp, aku dapat rileks2 r drp minggu kebiasaannye...
janji lab report ak siap...but psm still terbengkalai...

cuti sem ni gak
2 kali ak g imigresen
nak wat pasport..
ari 1st, ak dtg kul 11pg, tapi kaunter pndaftaran dh penuh n ttp
die suh dtg ari kedua dlm kul 7pg
awal giler
soknye, ak dtg agak2 kul 7pg
tu pun nyaris2 ak x dpt nombor pndaftaran..
yelah...insyallah bln 5 ni pas balik dari Sarawak ak nak terbang jauh...
fly nana fly..
kemana ak nk g???
jauh gak r..
merentas banyak lautan pasifik, lautan india....jauh r..
janji luar dr benua asia..
pray me sihat2 belaka k...
aminn..

minggu ni gak
ak dah berjaya membeli periuk nasi
pe yg membanggakan..
i'm use by own money
he3
bangga r..
bila beli pakai duit sendiri, gembira bkn kepalang...
aku nak masak ape, suke ati akulah nanti...
hahahaha...(gelak gedikss!!)

ari jumaat aritu besday ibu..
ibu dah 50 taun
dah separuh abad umur ibu...
tapi still maintan cute..
love u ibu..
x dpt smbut sama2 ngan ibu
coz ak dh blk kampus
tapi papepun...ibu sentiasa berada di fikiran n ati aku....
senang cakap
mempunyai emak seperti ibu, merupakan antara perkara terbaek dalam hidup...

minggu ni gak..
aku selalu memikirkan pasal jodoh
aku ditakdirkan untuk sape??
macam ner org tu??
hensem ke x??
kaya ke x??
baik ke x??
suma benda main2 dlm kepala
even target paling awal aku kawen adalah sekurang2 nya after master
tapi kpala dok gatal nak pikir
bila agaknye tu ek..
nak tau...nak tau...
tu suma kuasa ALLAH..
kita merancang, ALLAH yg menentukan...
kan...kan...kan..

tinggal dalam setahun lagi abes degree..
psm pun dah cukup melenguhkan otak
pas abes blaja lagi x tau nak watpe
banyak benda nak pikir kepala aku
kalu nasib baik, kerja lah ngan penaja biasiswa..
kalau penaja x ajak keje...
emm....(lambat lagilah...setahun lagi!!)
hahaha..
angan2 minah jenin ni...
lalalalala...
teeetttt~~

Thursday, February 18, 2010

...NaK ke XnaK...

haruskah aku beli benda ni
nak ke xnak periuk nasi ni...
yang aku nak bukanlah macam pic kt bawah ni
ni sebagai gambaran je
aku nak beli periuk nasi coz aku dah bosan makan makanan yg dijual di kafe2 or gerai2
dah start rase muak..
lebih baek beli periuk nasi sendiri..
disamping boleh masak lauk sendiri, leh gak ak save duit.
kan....kan...kan..persoalannya...
nak ke xnak???

Wednesday, February 17, 2010

..BiggesT LoSeR..

HaPPy Chinese New Year
minggu ni minggu cuti sekolah
so...for the whole week ni xde kuliah langsung
dan bolehlah balik kampung...
lalalala..
macam biase r cuti kuliah merangkap cuti buku
gegegegee...
melambak2 keje..
psm r ++ lab report r ++ coming soon test digital control
so..xleh nak hepi sangat2

ok..berbalik pada title en3 aku kali ni
memandangkan aku sedang mengamalkan pengurangan pengambilan makanan dari kadar biase..
aku sudah berjaya menurun sebanyak 5kg...
huish!!
berbaloi2 r macam iklan celcom...
tapi...
pas balik ke kampung..
berat aku naik 1kg balik...
hehehehe...
apa yang aku makan..
xyah r tanya..
1st day balik, ibu masak lauk rendang itik...feveret gua..
2nd day, ibu xde..kitorang wat nasi goreng je
3rd day, abang ipar beli kfc
4th day. berbeque..
sarapan pagi misti ada r..
yg tadi tu merangkap makan tengahari @ malam je
pastu...aku ni dah macam malas nk wat keje umah
suke basuh pinggan je..tapi siram pokok ++ sapu sampah aku malas
yang aku tau pas makan, basuh pinggan pastu tido...
tu jelah keje aku ari2
hehehe...
ner x naik berat semula...
teeettt!!!

bila time aku nak exercise plak..
awal2 je semangat..
ni bukti aku ngah semangat nak exercise..

....pic KasUt Joging...

...semangat nak joging time ni...

selepas beberapa meter...x sampai 1 km..
aku dah turun dah..
MALAS r...

....sudah penat...tinggalkan saje...

macam tulah exercise aku minggu cuti ni...
memang pemalas...
kan...kan..kan...

nota x berkaki :: international pasport??where destination??

...CN BluE - I'M a LoNeR...


Monday, February 08, 2010

...miss my ibu...

tengah2 study subjek power electronic
tetibe ibu call
tanya balik kampung biler..
aku macam terkejut r ibu call
coz slalunya aku yg akan call ibu or ayah or rumah dalam 2-3 kali seminggu
memang habit r...


time ibu call tu...
ibu cakap..
balik kampung nanti drive kereta elok2
coz tadi ibu tengok tv, ad orang sekeluarga xcident time otw balik dari perak-melaka
so...ibu risau ngan aku..

mmg camni kan perasaan mak..
sentiasa risaukan anak2
even dah besar panjang...still risaukan anak
satu lagi...kadang2 aku dalam keadaan yg kurang normal
ibu lah orang yg paling risau
ingat lagi aku time aku pernah tertelan jarum peniliti time kecik2
time tu ayah outstation
ibu x dpt nak antar aku ke klinik malam tu gak
yg pasti..malam tu ibu tido sebelah aku
tenangkan aku...and cakap untuk ilangkan takut ak
"nanti jarum tu hilang sendiri"
padahal...
malam tu..
ibu x tido lena pikirkan aku
nampak ibu nangis2 call ayah cakap pasal aku
emm...
macam2 masalah aku ni kan..

kalau aku x sihat or demam lak kat hostel @ uthm...
ibu akan call aku tiap2 3-4 jam sekali
nak tau perkembangan kesihatan aku
and tanya aku dah makan ubat ke x...
aku demam kat cne...but ibu risau kat umah
emm...
memang banyak lah kalau nak cerita..
tapi yg pasti...
aku cukup2 berbangga ada mak seperti ibu...
walaubagaimanapun...
ibu aku adalah kawan terbaek aku selepas ayah...ayah best fren no 1
having both of them make me feel enough for everything...

x sabar nak balik kampung ujung minggu ni

nota x berkaki:: miss my ibu...miss my ayah...

....akhirnya...

sepanjang minggu ni memang aku menunggu parcel ni
maner xnya
leh dikatakan muka aku hari2 naik ofis asrama nk tengok dah sampai ke x...
dan akhirnya...
sudah sampai...
saya sangat puas ati ngan isi di dalamnya...
lalalalala~~


nota x berkaki :: thanx fiza bertahan ngan over excited aku ni...hua3

Sunday, February 07, 2010

..i'm BaCk SunGai LuRuS...

i'm BaCk SunGai LuRuS
..me..

dah lama x datang cne
tempat ni dikenalkan oleh member praktikal aku dulu time praktikal kat BP dulu
rindunye tempat ni
istemewa jugak tempat ni
tempat ni glamor ngan kerang sambal nye
walaupun aku bukan feveret seafood, tapi kalau g ngan geng2 mmg best
arini aku g ngan nad ++ atun ++ umi..
x tahu nape teringin nak g cne
padahal semalam ada janji2 ngan umi
konon2nye nak g sarapan kat kluang rail coffee yang original tu
even dah banyak francais die, tapi tempat yg original mmg best...
tapi malangnye...
aku bangun lambat pagi ni
so, x dapat nak kejar sarapan pagi yg best tu
lenkali jelah kite g ek umi...

....sunset..

apa yang aku makan arini??
memandangkan aku x selera makan skang
aku x makan tengahari
tapi dah alang2 kuar ngan mmber
ak bedal lah makan otak2 3 keping ++ kopi 'O' panas ++ mee goreng kerang ++ menu istemewa kerang sambal
banyakkan aku makan!!
sumanya abes..
tulah...
cakap je xde selera, tapi kalau dah sampai situ...
sumanya habis dibedal

....pose untuk ayob...

..nad & umi dat alwayz natural...

...kami...

....atun ++ aku ++ umi....

...saya janji akan kembali lagi...

..ToLonG aKu...

apakah makanan yang seimbang ++ senaman untuk diet
aku sekarang jenis yang hilang selera makan
memang x selera nak makan
x tahu kenapa
tapi berat badan macam tu gak..
makan tengahari aku paling malas
sarapan pagi mmg aku x miss
at least misti minum milo..
malam2 plak...aku jarang rase lapar
tapi nak minum air buah je..
memang x seimbang betol kan
aku memang xde niat nak kurus..but juz nak sihat
exercise lak....ikut mood...
kdg2 g gym asrama tun fatimah (leh kira ngan 2 jari je...lalalala)....
tp selalunya terbungkang atas katil petang sambil ngadap laptop


kadang2 makan benda ni untuk sarapan....
susu dutch lady low fat ++ koko krunch



any idea??
kalau korang pakar pemakanan..
ajari aku diet seimbang ye???

..MeNgaRuT...

aku suke dengar k-pop berulang2 kali...tapi jarang tau lyric die ...
umur ak dah 22, tp still single
suke pki kasut..tapi x suke pki stoking
berangan2 nak ad gitar sendiri...tapi key gitar x mahir
makan nasi guna garpu...
suke colour coklat
jujur sangat kalau berkata2...x suke berahsia
suke kuar ngan bf org
nak jadi superwoman...ala2 superman..
jika suke pada satu benda...akan terus menggunanya sehingga jemu
suke beli baju ++ kasut ++ beg....tapi x suke pakai
suke beli komik..tapi bace hanya sekali je...pastu masuk kotak toyogo...
nak amik lesen kapal terbang..even pernah fail jpj motor 2x...
nak jd kartunis komik...tapi x geti melukis

Saturday, February 06, 2010

...CaMaT PaGi...

arini saye bangun sungguh awal..
niat di hati nak menyelesaikan psm ++ lab report dengan segeranya
mahu siapkan arini gak..
sebelum wat keje, ak amik mood dengan melayan k-pop kt youtube
jarang sungguh youtube laju mcm keretapi
selalunya lambat mcm siput..
pastu..aku pun melayan lah lagu2 k-pop yg aku suke
memandangkan suma koleksi lagu2 aku dulu dh hilang kena curi...
laptop n external hardisk yg lama...
aku rinduw wei...
even dh ada penganti skang...
ak still rindu...

so..
meh r layan st lagu yg dh lama giler ak x dgr



bila tengok vid ni...
kakiku melonjak2 nak menari mcm diorg....


nota x berkaki :: skang dah pukul 12.50....pg ke tengahari??

Thursday, February 04, 2010

...Cuai...

semalam test subjek electric machine and drive
soklan die leh tahan senang r gak
tapi aku lak sengal giler
leh salah satu benda yg paling senang..
ni psl ferromagnetic core berbentuk bulatan
leh lak aku wat rumus separuh bulatan camni
2 x pi x r /2 = 2 x pi...
mmg satu kesalahan yg xleh dimaafkan....
leh lak ak g potong r...sepatutnya 2..
sepatutnya...
2 x pi x r /2 = pi x r..
mmg sengal...kalau dh salah ats...
comfirm r utk equivalent magnetic cct, total flux in core dan total flux density...
salah....
huarrrggghhhh..
mmg x dpt nk tolong r..
arap2 markah rumus ak ad...

tulah....
org kata..
jangan pikir soklan senang. ati lapang
tapi cuai r yg menyakitkan...

Monday, February 01, 2010

...eLeCtriC MaChiNeS & DriVes...

minggu ni makmal machine
minggu ni kena wat report machine
minggu ada test machine
minggu ni kena study machine

...pic makmal minggu ini, nasib baik siap awl......