Followers

Wednesday, March 31, 2010

Nirvana - Come As You Are

Come
as you are
as you were
as I want you to be
as a friend
as a friend
as an old enemy
take your time
hurry up
the choice is your
don't be late
take a rest
as a friend
as an old memoria
memoria
memoria
memoria

come
dowsed in mud
soaked in bleach
as I want you to be
as a trend
as a friend
as an old memoria
memoria
memoria
memoria

and I swear
that I don't have a gun
no I don't have a gun
no I don't have a gun
memoria
memoria
memoria {don't have a gun

and I swear
that I don't have a gun
no I don't have a gun
no I don't have a gun
no I don't have a gun

memoria
memoria



nota x berkaki :: aku dengar lagu ni...aku teringat kisah dedulu.... "kamu" nyanyikan utk aku dedulu bersama gitar birumu.....tapi aku x chenta kamu lagi...maaf!!

Tuesday, March 30, 2010

.....

2 minggu ni adalah minggu kelam kabut aku...
banyak keje nak ke submit...
dalam mase terdekat ni

PSM 1
presentation (2 /4)
powerpoint
seminar paper siap hantar
full report siap n belum hantar
buku log

MacHine & Drive
assignment 2 50% siap but belum edit2 lagi

DiGiTaL ConTroL
assignment

ManagemenT
individual assignment siap copy dari aini
full report

nota x berkaki :: mau siapkan suma keje cepat2..leh tenang amik final.....and mau balik kampung......

Tuesday, March 23, 2010

..MusT bE sTroNg...

last week, sehari after ayah aku datang lawat aku kt johor
ahad, ayah diserang minor heart attack
mmg terkejut lah aku
coz time ayah dtg tu, ayah sihat cam biase je
but keesoknya...ayah sakit dada, muntah2 n rase macam angin xnk kuar dari badan
kebetulan keesoknya isnin tu ayah ada appointment ngan sorang doktor tu...
doktor tu check and mencomfirm-kan..ayah memang diserang minor heart attack
and langsung ditempatkan ke CCU...
time call ibu, ayah cmner,
ibu juz ckp yg ayah kena tahan wad coz ayah kn minor heart attack but x serius
but ati anak ner yg tenang..kebetulan aku ad test ari rabu..even bace buku cmner pun ati x senang
nk balik time tu, dah malam
g library..stadi cam biase..but klu duk relax jap..
otak pikir---AYAH....AYAH.....AYAH
balik library, g bilik fiza...
cam biase r..kt diorg r aku suke ngadu..
mmg xleh nk tahan
ak nangis semahu2 nya
yelah..otak aku ngah konpius sgt2
bukan pasal stadi...tp pasal ayah
akumcm x tau nk wat cmner
n last skali..
diorg suh ak balik n ponteng klas tuk tngok keadaan ayah yg sebenar..
time tu ak mmg rase bersemangat ckit

sok pagi2 tu ak balik ke mlaka after subuh
smpai hospital jumpa ayah, ayah tnya..
"naper balik??? xde klas ke??? jangan ponteng klas..."
time tu aku cuma tau satu jawapan je...
walaupun pendidikan tu pnting...tapi ayah adalah lebih penting dari segala2 nya
nothing can be replace him...
nothing can be like him
his my role

even keesokknya rabu ak ad test
even aku dah stadi naik faham n hafal sumanya..
tapi naik test, aku blur sekejap...
ak asik pikir pasal ayah je..
mmg r ralat x dpt jawab
tapi..
ape aku eh buat, ni suma dugaan-NYA
ALLAH menguji aku bersabar
mmg rase ati rase nak marah...
tapi aku nk wat cmner
nasi dh jadi bubur
aku kn berusaha lagi tuk akan datang..
jangan nk salahkan nasib..
betul x??

khamis till isnin smalam aku balik kampung
mase banyak aku habiskan kt hospital
teman ibu jage ayahl tido malam2 kt hospital
tengok keaadaan ayah depan mate, pun dah leh wat aku hepi
teringat time kecik2 till ak dh dewasa ni
klu aku demam n berada kat umah
ayah r orang paling risau
klu aku tido n x selesa
ayah r org yg bangun lewat malam
tngok keadaan aku
suhu badan aku dh reda ke?? demam dah kebah ke??
misti ayah akan bangun...
klu dengar aku bat0k2, ayah bawak air
kalau badan aku panas, ayah tuam ngan towel basah kt kpala
mmg banyak r...
so...bila ayah ngah sakit ni...
bila jage ayah, aku rase...
pengorbanan ayah lagi besar keatas aku...
x masuk lagi bab2 duit or pape lg...
bukan ayah je aku concern...but ibu aku pun aku concern sgt2...
coz diorg r segala2 nya bagi aku...

smalam before balik..
ibu nasihatkan kt aku
doa kan banyak2 kat ayah..
coz ayah kena wat bypass surgery...
doakan agar operation ayah selamat
insyallah...aminn....

Sunday, March 14, 2010

....PenGaKuaN BerDaRah.....


The award came with request to share 10 honest truths about me:

1. kawan baik aku adalah seorang lelaki---AYAH
2. aku ad lesen motor dan lesen kereta...menjak ad lesen motor, ak x prnah bawa motor...coz aku ada fobia...
3. ak takut ular..
4. aku suke menghabiskan ujung minggu aku dengan mengadap laptop..
5. xde satu lagu pun yang aku hafal lirik die...kalau hafal pun kat bahagian corus or part2 tertentu je..
(nampak sangat ingatan aku sungguh lemah......kan...kan...kan)
6. aku cepat suke orang....kalau2 kira2 balik berapa orang aku admire...mau dah lebih dari kiraan jari tangan and kaki
7. aku suke travel...yang penting ada duit...leh je jalan...
8. kalau naik bot, sampan....aku cepat mabuk laut...kalau cruise, x mabuk lak...demand je kan..
9. 3 times in real relationship between boy-girl......xoxoxo!!
10. susah orang len nak menilai diri aku sebenarnya....kalau orang yg betol2 kenal aku, die misti tau aku orang camner...kalau orang yg x knl aku....misti cuma tau benda keburukan aku je....

....SePuPu KemBaR..

akhirnya dapat melihat gambar mereka
pic ni di send oleh ayah petang td time ayah datang
mereka adalah sepupu kembar saya yg baru lahir minggu lepas..
sangat teruja nk jmpa mereka
yelah..
selalunya jmpa bdk kembar yg dah besar
tengok bayi yg baru lahir belum pernah lagi
so..
so im sooo curious to meet them!!
both of the them boy
not sure dengan nama diorg
kalau x silap...
Fahmi dan Fahim
x sabar kakak sepupu nak lawat adik sepupu die..
he3



Saturday, March 13, 2010

..FaMiLi OutiNg...

baru ada mood nak update blog arini
hahahahaha...
(xde motif nak gelak kan....layan je..)
arini my lovely famili datang
memang seronok r...
tetibe rase semangat after seminggu ni tertekan ngan psm yg x sudah2 lagi...
rase macam dapat vitamin A+ B+ C+D+E...............
hehehe...
ape tujuan famili aku datang arini??
macam biase r...
ibu n ayah rindu aku..
aku kan anak kesayangan mereka...
hehehehe...
sayang ibu ayah


ayah mencari sesuatu

aku dan bdk mrsm yg dah lama x dapat cuti asrama---fira


menunggu makan petang merangkap makan malam

ibu ayah dan ajah yg suke menyibuk

adik bongsuku...zabir

hanya mereka saja adik2 aku dalam dunia ni....fira n zabir

saya rindu mereka

saya sangat gembira hari ini

Sunday, March 07, 2010

..Fly Me To The MooN..

i'm not in love
but i'm just fall in love on this song after watching korean drama
You're Beautiful


Frank Sinantra - Fly Me to The MooN


Fly me to the moon
Let me play among the stars
Let me see what spring is like
On a-Jupiter and Mars
In other words, hold my hand
In other words, baby, kiss me

Fill my heart with song
And let me sing for ever more
You are all I long for
All I worship and adore
In other words, please be true
In other words, I love you

Fill my heart with song
Let me sing for ever more
You are all I long for
All I worship and adore
In other words, please be true
In other words, in other words
I love ... you

--DownLoad Mp3--



Saturday, March 06, 2010

...MaKaN MaLaM..

makan malam arini di masak oleh FiZa
menunya MEGI SARDIN
sedap gak r..
die kata resepi ni die dapat dari TeHa
simple je..

bahan2 ::
sardin
air
megi perencah kari
telur
bawang merah ++ bawang puteh

cara masak::
1. tumis bawang merah ++ bawang puteh sampai garing
2. masukkan air sampai mengelegak
3. masukkan megi serta perencah kari-nya
4. masukkan sardin dan hancurkan
5. dah boleh makan...



nota x berkaki :: aku suke masak sejak akhir2 ni....

Wednesday, March 03, 2010

....MaSaK2 BerSaMa2....

okey kamu2 semua
semalam aku ad masak bubur..
arini aku masak2 gak..
tapi bukan sorang2,tapi beramai2 bersama2 lin ++ aini ++ mei mei...
nape rajin sgt anak dara ni masak2 arini..
emm....
ni adalah kerana adalah besday pakwe lin, yazit...
dah makin tue ko ek yazit...
sebagai awek, lin nk lah buat susprise kt yazit..
die ajak r kitorg wat masak2 arini
menu apa??....
pasta cendawan ++ panmaki..


bahan2 untuk pasta cendawan

resipi pasta cendawan tu, ak x tau wat...
coz bkn aku yg masak...
lalalala..
tapi kalau panmaki tu
aku tau r nak wat camner even bukan sepenuhnya dibuat oleh aku
he3
ak nk tulis kt en3 ni
ni 1st time wat mende ni
even x serupa dengan yg original
tapi rase die sebijik ngan original
resipi ni aku dapat dari sebuah blog

bahan2::
sayur salad
kepingan rumpai laut
telur hancur yang telah digoreng
sos cili
sosej dan isi ketam
timun jepun
roti
tuna sardin
mayonis

cara2 nak buat::
1. telur hancur yang telah digoreng tadi digaulkan dengan sedikit sos cili dan gaul
2. potong bahagian tepi roti
3. sapukan mayonis pada kepingan rumpai laut td dan lekatkan roti
4. susun salad ++ timun jepun++ telur hancur ++ tuna sardin ++ sosej dan isi ketam di atas roti td

susunkan..

5. pastu gulungkan dengan kemas...tapi kitorg x dpt nak gulung kemas2...1st time katakan



yg sudah digulung

6. pastu siap.kalau nak makan, potong lah kecik2 k.....selamat mencube

berserabut..

nota x berkaki :: aku nak namakan panmaki aku as the "TAEMIN BENTOU"

Tuesday, March 02, 2010

..BuBur NaSi...

ok semua..
menu makanan arini adalah bubur nasi...
memandangkan sekarang ni musim demam
so, elok lah kita makan makanan yg senang nak hadam..
bubur aku wat ni senang je

bahan::
beras yg sudah basuh dan dibilas sebersih yang mungkin
garam secukup rase
halia mengikut sesuka ati
air sebanyak yg mungkin

cara2 masak::
masukkan beras ++ halia yg dah dihiris ++ air..

bahan2 yg telah dimasukkan

sentiasa kacau bubur tu sampai beras jadi hancur...

kacau...kacau dan kacau

kalau nk pedas..tambah lada hitam...
kalau suke makan sayur...letak lah kankung...
(lada hitam n sayur kankung xde, so...abaikan step td..)

tunggu seketika sehingga masak ye

pas masak....
boleh lah makan...
kalau nak sedap lagi..
tambah r kicap ++ ikan bilis goreng

ready to eat

yippi!!!

....PeLeKaT KaKi.....

malam tadi
ada banyak keje, tapi mood nak wat keje tu xde
sedang2 ber-chat dgn mmber2 di gtalk and ym...
ak ternampak r,ad sorang mmber ak membuat iklan di gtalk...
"sape yg nak pelekat kaki, sila dtg ke bilik saya"
aku pun dengan rakusnya, meng-orderya
yelah...
benda ni kan sesuai untuk membuat toksin dalam badan
mmg aku dah lama nak membuang toksin dalam badan aku ni
agak2 nye dah bersarang kot...
he3

ready to use

mem-pose kan tapak kaki yang agak besar selepas menampalnye

perkara rutin aku sebelum tido....pakai stoking itu adalah wajib....

dan hasilnye...yucks!!!...aku nengok pun geli...

benda ni gak memang sesuai r sape yg mempunyai penyakit sengal2 badan
aku pakai mende ni, langsung lena tido ak...
sape2 yg nak mencuba..
meh cne order kat ak
aku leh deal ngan mmber ak..
(dah macam wat bisnes aku ni kan....kan)

Monday, March 01, 2010

...SeMaLam PuNyer CiteR...

semalam awal2 pagi aku bangun
agak2 dalam kul 5 pagi..
siapkan suma lab report
pas siap...tido balik..

pas tido, of course bangun balik lah kan
agak2 dalam kul 8...(start cuti ari jumaat asik bangun kul 11 )
aku siap2 kemaskan bilik...
lap meja, sapu sampah, mop lantai, lap tingkap, basuh baju...
tapi....
pas mandi...
ak bukak laptop....
damn.....
ternet xde...server down....
so....semalam merupakan hari yang membosankan...
nk update blog pun, xde..
kiranya...citer arini adalah citer basi....

nota x berkaki :: merapu dikala mengant0k!!