Followers

Wednesday, March 03, 2010

....MaSaK2 BerSaMa2....

okey kamu2 semua
semalam aku ad masak bubur..
arini aku masak2 gak..
tapi bukan sorang2,tapi beramai2 bersama2 lin ++ aini ++ mei mei...
nape rajin sgt anak dara ni masak2 arini..
emm....
ni adalah kerana adalah besday pakwe lin, yazit...
dah makin tue ko ek yazit...
sebagai awek, lin nk lah buat susprise kt yazit..
die ajak r kitorg wat masak2 arini
menu apa??....
pasta cendawan ++ panmaki..


bahan2 untuk pasta cendawan

resipi pasta cendawan tu, ak x tau wat...
coz bkn aku yg masak...
lalalala..
tapi kalau panmaki tu
aku tau r nak wat camner even bukan sepenuhnya dibuat oleh aku
he3
ak nk tulis kt en3 ni
ni 1st time wat mende ni
even x serupa dengan yg original
tapi rase die sebijik ngan original
resipi ni aku dapat dari sebuah blog

bahan2::
sayur salad
kepingan rumpai laut
telur hancur yang telah digoreng
sos cili
sosej dan isi ketam
timun jepun
roti
tuna sardin
mayonis

cara2 nak buat::
1. telur hancur yang telah digoreng tadi digaulkan dengan sedikit sos cili dan gaul
2. potong bahagian tepi roti
3. sapukan mayonis pada kepingan rumpai laut td dan lekatkan roti
4. susun salad ++ timun jepun++ telur hancur ++ tuna sardin ++ sosej dan isi ketam di atas roti td

susunkan..

5. pastu gulungkan dengan kemas...tapi kitorg x dpt nak gulung kemas2...1st time katakan



yg sudah digulung

6. pastu siap.kalau nak makan, potong lah kecik2 k.....selamat mencube

berserabut..

nota x berkaki :: aku nak namakan panmaki aku as the "TAEMIN BENTOU"

3 comments:

fiD said...

uyooooooooooo..

kamu cipte ke resepi nie?

nampak maveles!

NaNaBdKbaiK said...

he3...
bkn cipta sndiri...
ad ameik dr blog org

NuRuLiNa said...

waaaa aku br bukak blog ko...best nye mkn2 ni...tima kasih kawan2 krn bersusah payah tlg lin buat utk aku...