Followers

...LePaK DaY...

dah lama aku x update xtivity aku kat blog ni...balik2 aku update pasal kpop ++ variety show n etc....bukan malas nak update, cuma aku jarang amik pic..kalau kuar pun, balik2 g uthm> pekan parit raja dan pekan parit raja > uthm....macam tu jelah....kadang2 sampai 2 minggu x kuar uthm, kecuali nak isi minyak kereta....ha3

berbalik pada topik pada en3 kali ni...memandangkan ada gap paper final dari jumaat till selasa yang akan datang ni, kitorang pun amik kesempatan lepak together wif syaf ++ fiza ++
naeb ++ aida..x rancang pun nak g ner..sebab, mood nak kuar aku datang lewat petang...padahal beberapa hari nak g tu, macam2 rancang nak g tu lah.....tu ni....sian ain and jaja x dapat bersama....kerana keterlambatan comfirmation dari aku...he3...activiti aritu x g ner pun...juz g karok kat square one ++ shopping ckit ++ makan...coz kuar pun dah lewat petang....tapi yang pasti...kuar ngan diorang ni memang best..
luv them~~saranghae~~we

emm...

makan popcorn dalam bilik karok macam nonton wayang lak

muke penuh perasaan

menunggu makanan

im wif naeb

makan malam yang sedap...yumm~~

..LaYaN bLueS...

malam tadi dan sambung pagi tadi..duk x ingat dunia aku nak final....buku Power E x sentuh langsung..duk mengulang citer dan bukan mengulangkaji pelajaran!!... yg dah lama aku x tengok, dulu aku tengok time diploma. time2 ngah hangat citer ni.biase r, dah lamo bonar mase berlalu, jalan citer pun aku x ingat.....tu dok mengulang citer OnE litRe of TeaRs...wawawawawa....

suma episod aku nangis...air mata ++ air hidung suma kuar r....sedih punyer pasal...citer ni based from true stori...yang pasti mendiang ni mmg sorang yg kuat semangat..memang ak sendiri yakin, kalau aku duk tempat die pun, x tentu lagi aku leh ada semangat yg camner seperti die...dan satu lagi yang aku suke pasal citer ni...ketabahan ibu bapa die dan adik beradik die....memang mengagumkan lah...dan juga kawan2 die yg slalu beri support kat die....thumbs up tu dis drama!!

“In the shore across sadness
It’s said that a smile is there

And when we arrive
What will wait for us?
It’s not for running away
It’s to chase the dream…”




p/s :: jom persediaan paper last..

...FaHmi dan FaHiM...

sungguh comey-tomey kembar ini
baru 1 bulan lebih..
abang FaHmi and adik FaHiM


CoReTan SaYa Di PaGi HaRi

banyak benda aku nak citer sebenarnya
mentang2 jarang berbloging minggu ni
exam dah dekat..buku2 memanggil2 untuk minta dibaca
(monologue bersendirian~~)
exam....
dah diceritakan pada en3 sebelum ni
bagi suspen ckit2 je!!
bypass of heart....
10 aribulan lima ni..ayah akan wat operation bypass jantungnya..
hopefully..operation ayah berjaya
my ayah so strong
and me as the daughter..
sentiasa mendoakan yg terbaik untuk kesihatan ayah....pic bagi yg x tau bentuk bypass jantung tu...

Kuching, SaRawaK vs MelBourne...

dengan nekadnye..aku akan meng-burn kan terus tiket flight percutian poya2 aku ke sarawak..
bukan ape..
rase tarikh 12/5 tu x sesuai lak aku rase
kebetulan tu tarikh after 2 ari ayah operate t
so...dengan rela hatinya...
aku nekad untuk membatalkan percutian poya2 aku..
ape boleh buat..
kita yang merancang...tapi ALLAH yang menentukan
sori bebanyak lah pada NoYa and DiJaH..x dapat aku nak follow korang...bandaraya KucHing...

tapi mungkin ada hikmahnya
maybe pas praktikal aku duk melbourne, australia till konvo..
ner tau..
kita yang merancang...tapi ALLAH yang menentukan

wat keje part-time jadi baby sitter or etc
balik dr aussie t, leh berabuk ckp BAHASA ENGLISH

....tggu aku aussie...

umrah...

ibadah umrah aku postpone ke ujung taun ni bln 12
sepatutnya aku, ayah, ibu and ajah nak g 1/6 nitapi terpaksa postpone ke ujung taun berikutan ngan kesihatan ayah..
coz..after bypass t, treatment ayah kena sekurang2nya 3 month baru sembuh and pulih..
mungkin ada hikmahnya..
kita yang merancang...tapi ALLAH yang menentukan
insyaALLAH..
bulan 12 t, kami pergi ber-6
kami berempat ++ firah ++ zabir coz time tu firah dah abes spm dan abes cuti sekolah..
doakan kesihatan kami berjalan dengan lancar...
aminn...

....x sabar mengerjakan ibadah umrah...

dan secara jujurnya..
besar jugak tanggungjawab nak mengerjakan ibadah umrah
nek mempersiapkan diri lagi..
kan...kan...kan..
coz aku bukan bdk baik sgt..

lagi satu..
sempat gak aku nk mengaplikasi project psm JaJa t..
"ONLINE HAJJ PILGRIM TRACKING SYSTEM USING GPS"he3...
to JaJa :: pastikan project anda sukses k..
saya nak guna project kamu t!!

ProJeK saRjaNa Muda....

FoLLow Me wheeled MoBiLe RoboT
tulah tajuk project aku
kena siapkan project ni utuk PSM 2
sape ada idea mengenai project ni??
function project ni macam autonomous trolley
kirenya...robot ni akan follow user dari berlakang user
x kisah r dari arah manepun user tu..
ada Tx ultrasonic ++ Rx ultrasonic ++ obstacle avoidance cct
pergh!!!
macam2 kan..projekni diberi oleh oleh supervisor aku..tapi litar...die x bagi..
suh cari sendiri..
akulah mangsanya yang nak mengabung2 kn litar tu..
kalau project ni jadi...
memang hebatlah SITI ZANARIAH ZAINAL tuu..
lalalala~~
...ilustrasi geli2 aku...

..ExaM oH ExaM...

minggu stadi week sekarang ni..
jadual final padat sungguh
coz kebetulan ada rombakan jadual sikit gara2 bdk LI
so, abes awal satu minggu dari jadual yg sebenar
redha jelah...

DiGiTaL ConTroL >> 19/4
enGiNeeRinG MaNAGemeNt >> 20/4
MacHiNe & DriVe >> 22/4
PoWeR eLeCtRoNic >> 27/4

and lastly
inDusTri Visit at GriK, PeraK...
29/4

x sabar nak tggu 30 aribulan
leh balik kampung pastu
tapi satu hal lagi...
nak kenakemas barang2 suma
coz sem ni, sem last duduk hostel kampus
sem dpn kena duk umah sewa..
so..secara kesimpulannya...
bawaklah barang2 x dah x digunakan lagi balikke kampung...
hu3...

and x lupa gak kepada kakakku AZAH dan member2 seperjuangan
GUD LUCK FINAL EXAM k!!!

....The EnD oF HeLLo BaBy...

helo Bb shinee dah tamat
agak sedih gak rancangan ni dh abes
baby Yoogeun ++ ShiNee
mmg comel and happening rancangan ni
kan best kalau rancangan ni dipanjangkan...
12 episod...terlalu pendek


...bLur....

otak aku ngah konpius skang ni
kalau korang tanya aku kenapa??
aku pun x dapat nk explain..

......Cn BLuE -- OnE Of a KiNd....

......CN BLUE -- OnE Of a KiNd....

On the floor, your're moving in a way a can't ingore
I'm in heart, i caught a glimpse and now I'm at your feet

I can't escape it, there's nowhere ot hide
This feelin I got I can't deny
I don't know your name but it's all the same
coz I can feel your heart and now I'm sure

Don't you know theres nothing I can do,
I gotta get to know you
I have to see this through i want it all
I gotta let you know, this feeling is so true
Coz I know that you're One of a kind
And I can't get you out of my mind
All alone, thought I was doing better on my own
Then you came, and now my life will never be
the same no~ no~

What would you say if i was to walk up to you
Would you feel the same if I told you this feeling is true
I wonder what would you do


DoWnLoaD HeRe




nota x berkaki :: to ajah...dulu kutuk2 aku suke cn blue....skang ni br ko tau band ni mmg best....luv it!!

....neVer to ForGet aGain....

baru2 ni aku dapat jemputan nak wat reunion kat sekolah lama dr form 1 to form 3...
Sek. Men. Keb. Sultan Alaudin..
secara jujurnya...
after kuar dari sekolah tu untuk berpindah sekolah teknik form 4..
aku hanya sekali je ak jejak ke sekolah tu..
tu pun coz hari PIBG, ak teman ibu sain buku rekod adik aku time die form 2 dulu2..
kire2 after 5 taun ak kuar dari situ
pastu, ak dah x datang2 n jejak kaki kat situ lagi
nape ak anti sangat ngan sekolah tu...
x hepi ke ak kat skolah tu??
guru die x best ke??
sekolah die x best ke??
bla.....bla.....bla...
sebenarnya bukan pasal tu..
bagi aku....
sekolah tu ok..
even ak bukan lah penyumbang result PMR cemerlang pun kat skool tu..
cuma satu je wat aku rase sedih sangat2...

ak kehilangan seorang kawan
on the last day ak kat skool tu
nama arwah...
ISKANDAR
ingat lagi..
time hari terakhir kt skool tu..
dalam kelas..
guru kelas tanya tiap2 pelajarnya..
sape yg akan pindah sekolah and sape yang kekal kat skool tu
contohnya..
macam cikgu tanya ak...
"awk nk kemana form 4 ni??"
ak pun jawab r..
"saya nk ke pindah sekolah teknik "
"
"
dan bila soklan yg sama ditanya kepada arwah
"awk nk kemana IS after ni??"
for information, result PMR arwah gempak jugak...
arwah dapat 6a..
memang ad potensi lah klu dapat asrama penuh or mrsm or teknik..
tapi jawapan arwah aritu
"saya x tahu cikgu"
"saya pun x tau saya akan kemana pasni"
tulah jawapan arwah...
dan kami2 mendengarnya...
macam perkara normal je..

time rehat..
ak duk lepak kt tangga sekolah
kebiasaannya
tu jd tempat ak dan geng2 ak lepak kat situ
tp kebetulan time waktu tu...
mmber2 ak yg len kena bertugas
kebetulan Umu ad duty pengawas jage klas time rehat, Ain and Ruzaini duty perpustakawan...

datanglah arwah time ak duduk sorg2 kt tangga tu..
arwah blanja ak roti
kitorg duduk kat tangga
mengadap kat padang sekolah
aritu mmg kitorng sembang2 ++ gurau2 ingat2 balik pengalaman kitorg sepanjang 3 taun berkawan
mmg seronok time tu sampai mau gelak pecah perut r
siap betting untuk dapatkan result cemerlang utk SPM t..
and macam2 lagi r kitorg bercakap

abes rehat...
balik kelas n rutin kelas jalan cam biase till ujung abes klas
ak kemas2 barang
datang lah arwah..
bagi Pensil Picit kat aku
sebagai adiah tuk aku coz secara rasminya
aku telah menukar subjek BIOLOGI kepada LUKISAN KEJURUTERAAN
(coz pindah teknik..aku dah x amik BIO...but LK n PKEE)
arwah siap pesan...
suh aku blaja baik2 and cemerlang
ingat pa yg ktorg bet tu..
dan ingat friendship ktorg..
tu moment yg wat ak ingat till dis day r...

but utk dipendekkan cerita...
pada hari yang sama...
agak2 dalam pukul 6 ptg
mmber ak Diana call aku
menyampaikan berita kt aku...
"nana...Is dah meninggal...die xcident"
time aku dgr...
aku jadi blur sangat2..
bayangkan...
ari terakhir aku aku kt skool tu, ak banyak spend kan mase ak berbual2 ngan arwah berbanding ngan kawan2 kebiasaan ak
memang wat aku menangis bila teringatkan kembali
semoga roh nya dirahmati rahmat
AMIN...

nota x berkaki::
pensil picit yg arwah beli....
aku gunakan sepanjang aku blaja kt teknik
dan lebih membanggakan..
aku jawab paper LK SPM guna pensil picit pemberian arwah
dan kini....ia masih baik lg dlm simpanan aku