Followers

twenty-three ❥

twenty-three = dua puluh tiga
hahaha
angka umur aku telah bertukar 21/9 aritu
sudah tuakan aku....
kalau orang dah kawen, misti dah ade anak 2-3 orang
kan....kan...kan..
kalau orang dah kerja, misti duit kwsp die dah banyak
kan....kan...kan..(sudah lari dari matlamat menulis!!)

Generated by Facicons

oklah..
dipendekkan cerita tentang lanjutan usia aku ni
aku sangat2 bersyukur yang aku masih lagi mampu bernafas di dunia yang fana ni
dan aku sangat2 bersyukur dan bertuah dikurniakan ibu ayah ++ adik beradik ++rakan2 yang sentiasa di sisi tiap kali susah senang
tanpa mereka, siapalah aku...

Generated by Facicons

orang yang aku sangat2 berterima kasih sepanja
ng hayat aku
adalah ibu ayah aku sendiri
Hj. Zainal & Hjh. Kamsiah
aku sayang sangat2 merekadan aku tahu
, mereka pun sayang aku sangat2
terima kaseh sebab melahirkan aku, menjaga kebajikan aku, ilmu dan kehormatan
memang besar sumbangannya kan..
rase sangat bertuah ada ibu ayah macam mereka...


dan x lupe juga kepada adik beradik aku juga termasuk ipar duai
yang banyak memberi semangat dan tunjuk ajar
serta rakan2 yang sudi berkawan ngan aku dari tadika ++ skal ++ smksa ++ smtbp ++uthm
aku sayang korang sume

Generated by Facicons

berbalik pada cerita asal se
mula
besday aku kali disambut oleh famili dan kawan
tQ guys...luv uols!!..
muahhh ..
terharu giler lah...
yelah..dah besar2, ada gak orang nak sambutkan
dapat nangis dalam ati je...kalau nangis depan2, malu lak rasenya


dan antara paling best...
dapat hadiah minyak wangi, brouch, kad besday dan
"
"
"
"
"
"
"

"
"
"
"
"
"

"
gitar

sangat suke dan sangat hepi....
he3....

Generated by Facicons

dan akhir sekali..
tuan empunya blog nak ber-pose..

nota x berkaki :: sedang mengarut agaknye ni.....
sudah ngantuk..mau tido...selamat malam

....JusT ForGeT iT...

sorry sebab mengabaikan kamu dalam tempoh yang agak lama ni
a.i.z.a.t

CaCaR MarBa

apa yang cacar marba ni....agagaga....sebenarnya aku pun x tau apa matlamat aku nak tulis blog ni...kalau korang pengikut pembaca blog ni (ada ke???), misti korang pelik bace tulisan2 aku ni...yelah...kejap cerita aku ni cerita pasal famili ++ kengkawan ++ music ++ korea ++ islamic ++ aktiviti aku, dan lelain lah....maklumlah, blog ni xde matlamat pape...aku cuma jadikan blog ni macam diari ++ catatan ++ renungan untuk diri aku sendiri.....so jangan salah faham ok!!....

kadang2 aku teringin gak nak tulis sesuatu yang boleh memberi manfaat ++ ilmu pengetahuan ++ fakta2 menarik kat orang lain....tapi, senang cakap...aku xde bakat......so kira faham lah.....x kisahlah kalau korang cakap, blog ni macam syok sendiri......ok....chaaawww~~~~


nota x berkaki :: maybe bila aku dah tua, aku bace balik ape yang aku tulis balik kat blog ni, aku gelak sendiri...

RaYa di taHuN 2010

raya tahun ni jatuh sama macam tahun lepas, bulan september dan sememangnya akan jatuh pada bulan SYAWAL...hari raya merupakan hari kemenangan umat islam selepas berpuasa selama sebulan. dan ia merupakan perayaan yg disambut oleh penganut agama islam (mcm pendahuluan karangan pulak!!)
cerita raya aku pulak untuk tahun ini biase2 je. tapi syukur sangat2, ayah bertambah sihat walaupun masih dalam tempoh recover after surgery aritu. dan lagi satu, ahli keluarga pun dah makin bertambah...kalau tahun lepas, ahli keluarga bertambah ada kakak ipar, but tahun ni raye kami telah bertambah abang ipar >> Azman Hashim (tukang bakar lemang tahun ini bersama angah) dan dapat anak buah (anak abg aku) >> Muhammad Haziq Irfan
haziq yg sedang tido
ayah dan ibu bersama2 along++ suami, angah ++ isteri ++ anak
ayah dan ibu bersama2 anak2 daranya

dan x lupa jugak...pertambahan ahli keluarga yang lain...adik sepupu kembar...abang Fahmi dan adik Fahim

abang Fahmi dan adik Fahim

baju raya aku cuma 3 helai je...tu pun lagi 2 ari nak raye, baru siap. biase lah, anak tukang jahit, bajunye mmg paling lambat siaplah...

duit raye aku, kebanyakkannye dapat dari ahli keluarga je...yelah, selagi x kawen, masih lagi mendapat duet raye.....kalau g raye rumah orang or ada orang datang umah, dah jarang dapat duit raye >> coz muka pun dah menampakkan usia yg tua (saya sedar...he3)..

hari raya aku, aku banyak abeskan duduk dekat umah...selain melayan tetamu, layan citer kat tv...siaran tv membuatkan mase2 aku agak terhad utk keluar berkunjung ke saudara mara dan jiran tetangga (skema giler!!)

lagi2,,,nak cerita ape ek.....ooo satu lagi....aku sempat bergambar ngan budak sekampung aku merangkap kawan abang aku dan merangkap anak buah nenek tiri aku....

"
"
""
"
"
"
""
"
"
"
"
"
""
"
"
"
""
"
"
"
"
"
"