Followers

Scent of a woman

This drama is totally DaeBaaakkkk!!!!! Love everything bout this drama ^^

sila layan cerita ini jika anda ingin menangis.....cerita tentang seorang gurl yang membuat senarai 20 perkara sebelum meninggal dunia setelah doktor telah memaklumkan dia hanya ada 6 bulan saja jangka hayat hidupnya......

Update2

Menjak2 ni aku memang dah jarang update blog disebabkan ke-bz-an aku....so, memandangkan aku ada kelapangan masa yang teramat banyak ni, bolehlah aku update cerita aku tak seberapa ini..

CeriTa AyaH

Kalau sesiapa yang pernah baca entry2 sebelum ni, aku ada ceritakan pasal ayah aku. Tahun lepas (2010), dalam bulan 3, ayah kena serangan jantung dan doktor mengesahkan ada 3 saluran di jantung ayah dah block. so, bulan 5 tahun lepas ayah dah melakukan pembedahan pintasan jantung atau dikenali sebagai bypass. after operation, kesihatan ayah kembali normal. boleh pergi kerja macam biasa, berkebun dan etc lah......but dalam bulan 10@11 tahun lepas, time tu aku dah nak final exam lah, ayah tak boleh berjalan as normal. he looks so weak.time tu,kitorang ingat kesan daripada operation bypass or kencing manis ayah lah till lah one day, ayah bangun tidur, ayah tak boleh gerakkan kaki dan tangan seperti biasa. ayah cakap time tu rasa seluruh badan kebas...kitorang pun bawak pegi hospital...ramai ingat time tu ayah kena strok, but sebenarnya buka n....after MRI, doktor sahkan, urat saraf tunjang ayah tersepit di tulang di C3, C4 dan C5...oleh disebabkan tu, darah ayah tak boleh mengalir secara normal ke seluruh badan disebabkan dah tersepit...so, nak atau xnak kena operate.....after operate, alhamdullillah, kesihatan ayah semakin baik..tangan dan kaki dah boleh bergerak..cuma berjalan saja x boleh...doktor pun cakap, untuk berjalan mengambil masa yang lama...so, kena banyak buat fisioterapi dan beri semangat...

ayah dan aktiviti fisioterapi-nya

buat pengetahuan korang, bukan senang seorang anak nak menerima dugaan begini. tetapi sebagai anak, inilah masanya kita membalas jasa diorang. jangan lupa beri semangat kepada mereka,kerana pada waktu inilah sokongan daripada isteri,anak2,keluarga dan rakan2 diperlukan....inilah perkara terbesar yang aku belajar sepanjang tem poh ini...

CuTi2

aku baru balik dari Kuching, Sarawak dua minggu lepas.sumanya u nplanned ngan dijah dan noya..kebetulan satu petang tu ngah keje, tetibe dak noya gtalk aku and cakap nak pegi sarawak dan kebetulan dijah nak balik kampung sambut puasa...pastu ajak aku pergi sekali coz tahun lepas sepatutnya kitorang pergi bertiga jugak, tapi aku tarik diri coz tarikh die kebetulan sama tarikh ayah operate, so burn jelah tiket....so, time diorang ajak, aku memang x teragak2 nak pegilah coz nak topap balik cuti yang dulu...kesannya daripada percutian....KUCHING AWESOME!!...

aku dan kucing2

InsyaALLAH, selepas adikku Zabir UPSR dan sebelum adikku Firah berangkat ke Mesir, aku sekeluarga akan bercuti di Kota Kinabalu pula..tapi apa-apa pun, itu semua perancangan, tapi itu semua Qada' dan Qadar Nya...

Bekerjayakah aku?


kalau nak diikutkan, habis je praktikal aritu, aku memang sedang b ekerja..kerja apa, yang pasti kerja halal...senang cakap, famili bisnes..dan Alhamdullillah, mulai 22/8 nanti, aku akan bertukar kerjaya pula..hahahaha....rezeki bulan ramadhan katakan...tulah, nak sangat kerja kilang, sekali dapatlah..mula2 tu ayah and abang aku macam tak setuju aku nak kerja kilang.yelah, bak kata diorang lambat kaya...hahahaha...tapi tu persepsi masing2...tujuan aku nak masuk kilang, juz nak cari pengalaman..aku pun x pasti sampai bila aku akan bertahan...dan sekiranya memang dah xde rezeki de kat mane2, baru aku akan balik ke company famili, run dan tolong kembangkan bisnes famili tu lagi dan lagi...tapi maner tahu, bos tempat akan aku kerja ni ada cakap, jawatan yang aku pegang ni x mustahil akan dihantar kursus ke luar negara iaitu
main factory diorang kat Jepun, maybe time tu aku akan fikir banyak kali....tapi percaya...rezeki itu ada dimana2..okey!!

aku dan anak buah aku Muhammad Haziq Irfan b. Mohd Hazry

PooL LiVe ToUr FaCeBooK

Bolehlah digunakan untuk menghilangkan mengantuk semasa di obekerja..
jangan kantoi dengan bos sudah..



Najwa Latif is awesome gurl!!


saya sangat suka kat budak ni sebab kecik2 dah pandai main gitar dan menyanyi...
buat pengetahuan korang semua, budak ni yang nyanyi lagu Cinta Muka Buku....
untuk mngetahui lebih lanjut, sila follow blog dia disini

SeJak-MenJak Ni..

Sejak satu menjak
Sejak dua menjak
Sejak tiga menjak
Sejak empat menjak
Sejak lima menjak
Sejak enam menjak
Sejak tujuh menjak
Sejak lapan menjak
Sejak sembilan menjak
Sejak sepuluh menjak
Sejak kesekian menjak ni, aku dah jarang update blog....

belum nekad

rasanya masih belum habis lagi membuat keputusan untuk melanjutkan pelajaran
mahu.....x mahu......mahu.....x mahu......mahu.....x mahu......mahu.....x mahu......mahu.....x mahu......mahu.....x mahu......mahu.....x mahu......mahu.....x mahu......mahu.....x mahu......mahu.....x mahu......mahu.....x mahu......mahu.....x mahu......


i'M JoBLeSS


pada bulan dulu, saya telah berjaya dengan sukacitanya dalam temuduga saya untuk melayakkan diri saya bekerja sebagai jurutera...tetapi bukan dengan malangnya, saya menolaknya dengan alasan, saya memang berminat dengan position tersebut tetapi saya memerlukan sedikit ruang untuk berehat..baru2 ini, company tersebut menelefon saya untuk menanyakan keputusan....saya bingung....

bukan ini yang mahu ceritakan, sebenarnya...saya sangat2 gembira duduk di rumah untuk masa ini...bukan saya demand...saya suke gaji yang ditawarkan rm2300++, cuma saya memang mahukan tempat kerja yang berada berdekatan dengan rumah saya atau erti kata lain....paling2 misti dalam M.E.L.A.K.A jika ia pekerjaan sebagai jurutera....selain itu, jika ia merupakan pekerjaan sebagai pendidik, itu saja yang akan saya terima untuk berada di luar melaka sekalipun, saya terima!! ...saya memang mahu duduk berdekatan dengan keluarga saya, kalau saya sudah kahwin, itu lain citer >> GATAL!!......oleh sebab itu, dengan kerana itulah saya masih lagi seorang yang masih lagi tidak bergaji...

Walaubagaimanapun, doakan saya untuk dua temuduga yang akan datang....satu temuduga tu adalah untuk jawatan trainee engineer, dan yang lagi satu tu untuk jawatan DA41.....doakan saya....saya bernazar jikalau saya berjaya mendapat jawatan temuduga DA41 itu....

SediKit MenJoloK MaTa Part 2


yess...dia datang lagi...dah dua-tiga minggu dok chat pasal ni kat FB....kali ni dah comfirm...

bagi sape2 yang meminati SuJu jangan segan silu menghadiri konsert terbuka mereka sempena Himpunan Sejuta Belia....bukan senang nak jumpa diorang ni....kalau mahu pergi, sila save tiket bawah dan print....kalau tidak percaya sila klik sini..

CN Blue - Intuition


love the song

but someone else notice that the first song was im a loner and he got married then it was love while he was married now intuition because he divorced

NoW!!

sudah habis LI
sudah habis FIES
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
NoW
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
Bekerja sambil menganggur
[titik!!]

LaTiHaN iNduStri

syukur sangat2...penyelia saya dari U dah datang dan hanya tinggal presentation FIES...harap2 after presentation nanti, semua dugaan sebagai pelajar sepanjang 3 tahun ini berakhir dengan jayanya...amin...

antara2 perbualan saya tadi bersama penyelia yang saya ingat2 tadi. time2 aku nak kenalkan kepada sv industri aku tadi..

saya :: encik kenal saya lagi.
sv :: dah tentu saya kenal..awakkan ketua kelas subjek saya dulu.
saya:: kenal lagi encik dekat saya.(senyum2 simpul)
sv :: macam maner saya tak kenal, awak dulu antara pelajar yang excellent yang saya kenal..
saya :: ->> (tergamam dan terdiam seribu bahasa dan dalam hati berfikir..excellent ke aku..)....tapi encik, maafkan saya, saya dapat B+ je subjek encik, saya bukanlah pandai..maaf mengecewakan encik
sv :: takpe..subjek saya bukan senang dan bukan ramai yang dapat markah macam awak..
saya :: --->>..

walau apa2 pun, saya berasa bersyukur kerana sv saya amat baik ati arini walaupun saya mengenal beliau sebagai seorang yang serius dan skema sedikit..

iBaRaT LaWyeR mEnanG KeS

salam dan selamat sejahtera suma....apa khabar anda semua...moga2 sihat2 hendak-NYA...dah lama nak post entry ni sebenarnya, tetapi memandangkan terlampau bz teramat sangat2 minggu ni, yelah saya seorang pelajar praktikal, sibuk memasang litar, tapi x jadi jugak....tolong saya plzz sape yang pandai mengenai barang2an c.y.t.r.o.n ni....

berbalik kepada tajuk entry saya, itulah perasaan saya sekarang ni...berasa keadilan telah memihak kepada diri saya....dah berbulan2 juga lah saya fight ngan pihak penaja biasiswa saya...ini semua berpunca daripada masalah teknikal yang dialami oleh sistem mereka dan menyebabkan saya tidak mendapat bayaran yang sepatutnya untuk semester ini...diorang siap ckp, saya x boleh dibayar kerana saya ni kategori pelajar yg extend....after fight punyer fight n fight lagi (bukan naik mahkamah k..), dengan segala usaha saya seperti bertegang urat di telepon dan mengisi semua borang, surat dan segala2nya, akhirnya kemenangan berpihak kepada saya....akhirnya, penajaan saya untuk semester ini dibayar dan saya berasa sangat2 syukur kerana keadilan milik saya....terima kasih kepada pihak penaja,saya akan menghargainya..
TQ..

moral of the stori :: sila tegakkan kebenaran anda, kerana keadilan itu pasti ada..

SediKit MenJoloK MaTa


Dalam 1-2 minggu ni, aku dah berangan2 nak pegi nonton konsert Super Junior aka Suju tu..saper Suju ni korang search lah sendiri....memang minat giler dengan diorang2 ni..dari 13 orang tinggal 10 dan x tau akan makin kurang or akan balik kepangkuan or akan bertambah lagi aku tak tahulah...memang minat giler2 kat diorang..siap hafal lagu (even lirik tak faham!!) dan step2 dance diorang (x pernah ikut dance, juz tengok je ok!!)....


berbalik pada cerita asal..dulu waktu Suju tak femes kat Malaysia lagi, aku ngan kakak aku dah berangan2 nak g konsert diorang kalau2 diorang datang sini..siap kakak aku cakap.."kalau diorang datang sini dan time tu aku takde duit, aku sanggup pinjam duit ngan A.H.L.O.N.G"..sampai camtu sekali fanatik die (acah2 je tu kan!!)....belum amik kira lagi kalau music video, variety show, and iklan yang tak sampai 30saat pun die sanggup download...fanatik dan tak fanatik lah die..tahun lepas planning nak pegi time SUPER sHows 2, tapi time tu, ayah kena serangan jantung dan kena buat major operation bypass..so time tu terpaksa kitorang batalkan hasrat kitorang sebab kalau kitorang pegi pun, misti feel tak hepi coz AYAH is more important than Suju..kan..kan...

dan sekarang masalahnye sekarang.SUPER sHows 3 sudah menjelma....timing dah cantik sesangat coz dah abes praktikal..
"
"
"
"
"
tapiiiiiiiiiiiiiiiiii.............
harga tiket die pulak yang berdabel2..
  • Rock Pitt RM 480
  • Terrace Seats RM 480
  • Balcony Seats RM 370
  • Partial Restricted View RM 220
kalau nak ikutkan, harga tiket yang paling murah tu, dah boleh beli macam2..
rase macam tak berbaloikan kalau duduk jauh2...
kalau koranglah....korang nak pegi x konsert ni???

Kepala Hingga Hujung Kaki


terima kaseh kepada kamu kerana telah banyak membantu saya sepanjang musim praktikal saya ini........

r.u.a.n.g_k.e.r.j.a

sekarang ni saya sedang buat latihan industri di ____..(tidak tersembunyi!!)
so far..tempat ni xdelah x best...
semuanya oke,..
supervisor okey!!
staff okey!!
dan
semuanya okey!!

..mejaku yang sangat berselerak..


banyak gak lah ak study balik kat sini,
macam study dulu2 kat U
cuma bezanya, aku kena buat sendiri dan bukan buat bersama kawan2
banyak berdikari..
tapi kira okeylah, kat sini aku senang nak tanya..
coz semuanya banyak pengalaman...

..beg2 tidak tersusun kemas..

tapi..
maybe mood aku sekarang ni sebagai pelajar praktikal
so...
tak sabar2 aku nak abes praktikal ni
kalau aku balik petang ni, kira2 dalam 5 minggu lagi baki praktikal aku..
memandangkan lagi 5 minggu aku kat sini, aku sedang bersungguh menyiapkan assignment yang diberi..
hopefully, sumanya berjalan lancar..


..kerja saya..

What's YoUr ColoUr tag from AtuN

okey....singkatkan mase...ini tag dari atun mengenai warna kegemaran
tQ atun..
warna kegemaran saya adalah
COKLAT
memang minat giler2 ngan kaler ni..
tak kisahlah kalau pakai baju, misti nak warna coklat
sebab warna coklat nilah yg bagi saya x jemu2 di mata
last kami...
saya nak tepek-kan pic saya berwarna coklat di bawah....
thanks atun coz tag saya..

""
""
""
""
""
""
""

pic diambil di dalam library melalui webcam sambil mengangguk2 lagu k-pop

Falling Slowly ost ONCE

love this song
practice this chord song by guitar
enjoy it!!

Soundtrack: Once
Title: Falling Slowly (Glen Hansard/marketa Irglova)


I don't know you
But I want you
All the more for that
Words fall through me
And always fool me
And I can't react
And games that never amount
To more than they're meant
Will play themselves out

Take this sinking boat and point it home
We've still got time
Raise your hopeful voice you have a choice
You've made it now

Falling slowly, eyes that know me
And I can't go back
Moods that take me and erase me
And I'm painted black
You have suffered enough
And warred with yourself
It's time that you won

Take this sinking boat and point it home
We've still got time
Raise your hopeful voice you had a choice
You've made it now

Take this sinking boat and point it home
We've still got time
Raise your hopeful voice you had a choice
You've made it now
Falling slowly sing your melody
I'll sing along

..for guitar pro v5 software chord..

Falling Slowly Guitar Pro Tab

Jillian Michaels KaWaN SaYa

Jillian Michaels adalah bff aku sekarang
tiap2 hari, aku misti sms or skype dengan dia untuk sembang2 kosong
xpun...kalau2 kitorang rajin, kitorang akan saling berutus surat
antara perbualan kami, die misti akan tanya aku

arini bape kali makan??
banyak mana nasi aku amik??
bape gelas minum air suam??
ada makan sayur x??
exercise apa tadi??


kalau korang nak tau, die ni personal trainer aku sekarang..
(kalau percaya, rugi!!)
die sekarang tengah menolong aku nak mengubah berat badan aku dari
tiga digit(tanpa perpuluhan!!) ke dua digit
yelah....pengakuan xklusif ni, aku sekarang berada di ambang perawalan tiga digit..
kadang2 digit tu berubah jadi penghujungan dua digit..
agak dangerous jugak lah..
dan sekarang macam2 program kat tv cara2 nak kuruskan badan..
kat rumah pun ada banyak kemudahan2 untuk excercise..
so...aku kena berazam baru untuk mengubah cara hidup aku sekarang...

aku janji!!!
aku akan mengisi masa lapang saya dengan bersenam or berkebun or mengemas rumah
aku akan meninggalkan makan malam
aku akan memperbanyakkan minum air masak
dan terakhir, aku berjanji nak menjaga jantung aku!!

harapan aku x banyak,
asalkan jantung aku sihat
tubuh badan aku sihat
itupun dah memadai..
so....aku akan mengahargai Jillian Michaels sebagai kawan aku..
aku akan dengar cakap die untuk kuruskan badan secara sihat..
kalau bukak2 pusat or seksi..aku xnak tiru die...
ok..daa~~

more info about Jillian Michaels

contest nerd's picture

hi peeps!!

contest ini terbuka kepada semua blogger tak kira lelaki or perempuan
tapi dengan syarat para blogger tu hendaklah meng-follow blog NaNa's MoNoLoGuE ini dahulu

picture tersebut hendaklah diattach di dalam post anda, dan menceritakan serba sedikit mengenai pic tersebut
pic tersebut tidak kisah lah mempunyai pic anda seorang or famili or rakan2...
kreativiti amat di-alu2-kan

1. bila ia berlaku...
2. apa yang melambangkan ke-nerdy-an anda or mereka
3. apa pendapat anda mengenai nerdy..
4. siapa yang anda mahu tag >> 3 orang dan orang tersebut hendaklah meng-follow blog ini..

sekiranya anda hendak dan telah menjawab contest contest ini, anda hendaklah meninggalkan pesanan di post ini dengan memberikan
id ::_______
url::_______

ini akan memudahkan saya untuk meng-audit anda

tarikh tutup :: 10 / 2 / 2011


:: ConToh ::


1. bila ia berlaku...
::: sewaktu reunion praktikal

2. apa yang melambangkan ke-nerdy-an anda or mereka
::: cermin mata ala2 zaman 60-an dan siap ada tag harga yang tak ditanggal lagi

3. apa pendapat anda mengenai nerdy..
::: nerd itu seni..

4. siapa yang anda mahu tag >> 3 orang
::: -sitan
::: -situn
::: -sini

MuKaBuKu

ini memang kenyataan..bukan cobaan..

KaHwiN vs ReuNioN

ujung tahun lepas, sempatlah aku hadiri majlis perkahwinan rakan hingusan aku Md. Rawie...dah kahwin dah dak rawie ni..ingat lagi time sekolah rendah dulu2, dak rawie ni kecik je..nak ikutkan, aku lagi tinggi dari rawi ni...tapi sekarang ni, dah jadi laki orang.....macam tak caye je kan...ha3...

wife die nama Nurul Adzira, classmate aku time sekolah menengah...seingat2 akulah, diorang ni start couple time form 1 (adalah dalam 10 tahun!!)...lama giler kan...kalau nak ikutkan 10 tahun tu lama lah jugak....dah jodoh diorang bersama,,,diorang dah berjaya membuktikan cinta monyet pun leh bawak ke jinjang pelamin...he3....

kami2

time g kenduri kawen diorng ni, sempat2 lah aku jumpa kengkawan lama2....leh dikatakan as reunion gak lah...kebanyakkan rakan yang aku jumpa tu memang dah lama aku x jumpa sangat macam Nanie and Idham (last sekolah rendah!!)..lame giler..nasib baik r facebook tu menjadi media perhubungan kami (chewahhh!!)....

frm left:: murni, aku, raudhah, nanie, lina

after ber-reunion, macam2 kitorang citer.....pasal tulah, nilah.....ada yang dah bekerja, ada yang sedang belajar, dan ada yang baru habis belajar.....macam2 lah....kalau lah dapat jumpa lagi ramai, lagi best...
copy paste pic from murni's fb
tQ murni..

aZam 2011

aku tak kira even dah 6 hari berlalu...aku nak tulis juga azam 2011...so.. semua rakyat Malaysia dan tak kira kira dimana anda berada, silalah menjadi saksi azam saya..

bahawasanya saya nanabdkbaik berazam !!

nak bertaqwa dan beribadah kepada-NYA, menjadi anak yang soleh, adik or kakak yang bertanggungjawab , rakan yang baik dan masyarakat yang berkualiti
(hopefully!!)
nak kecikkan badan dengan kuantiti yang banyak
nak ada pakwe yang femes macam pemain bola sepak
(leh tumpang glamor sekaki!!)
nak tamat belajar ijazah dengan suka citanyee
nak bekerja dengan gaji yang sepatutnya
(kalau lebih pun xpe >> 10k)
ikut mood nak sambung master dalam waktu terdekat atau bergantung pada keadaan
(part time or full time)
nak mahir main gitar
nak mempunyai aset sendiri ex. rumah 6 tingkat siap ada kolam air terjun, ladang itik dan ladang ayam, trek kereta lumba mainan, etc..
(tak salah berangan2!!)

tak salah berangan2!!

nO iDea

aku sebenarnya sangat rindu-rinduan untuk membebel di sini
tunggu saja mase yang sesuai
ok!