Followers

Thursday, January 27, 2011

What's YoUr ColoUr tag from AtuN

okey....singkatkan mase...ini tag dari atun mengenai warna kegemaran
tQ atun..
warna kegemaran saya adalah
COKLAT
memang minat giler2 ngan kaler ni..
tak kisahlah kalau pakai baju, misti nak warna coklat
sebab warna coklat nilah yg bagi saya x jemu2 di mata
last kami...
saya nak tepek-kan pic saya berwarna coklat di bawah....
thanks atun coz tag saya..

""
""
""
""
""
""
""

pic diambil di dalam library melalui webcam sambil mengangguk2 lagu k-pop

Thursday, January 13, 2011

Falling Slowly ost ONCE

love this song
practice this chord song by guitar
enjoy it!!

Soundtrack: Once
Title: Falling Slowly (Glen Hansard/marketa Irglova)


I don't know you
But I want you
All the more for that
Words fall through me
And always fool me
And I can't react
And games that never amount
To more than they're meant
Will play themselves out

Take this sinking boat and point it home
We've still got time
Raise your hopeful voice you have a choice
You've made it now

Falling slowly, eyes that know me
And I can't go back
Moods that take me and erase me
And I'm painted black
You have suffered enough
And warred with yourself
It's time that you won

Take this sinking boat and point it home
We've still got time
Raise your hopeful voice you had a choice
You've made it now

Take this sinking boat and point it home
We've still got time
Raise your hopeful voice you had a choice
You've made it now
Falling slowly sing your melody
I'll sing along

..for guitar pro v5 software chord..

Falling Slowly Guitar Pro Tab

Tuesday, January 11, 2011

Jillian Michaels KaWaN SaYa

Jillian Michaels adalah bff aku sekarang
tiap2 hari, aku misti sms or skype dengan dia untuk sembang2 kosong
xpun...kalau2 kitorang rajin, kitorang akan saling berutus surat
antara perbualan kami, die misti akan tanya aku

arini bape kali makan??
banyak mana nasi aku amik??
bape gelas minum air suam??
ada makan sayur x??
exercise apa tadi??


kalau korang nak tau, die ni personal trainer aku sekarang..
(kalau percaya, rugi!!)
die sekarang tengah menolong aku nak mengubah berat badan aku dari
tiga digit(tanpa perpuluhan!!) ke dua digit
yelah....pengakuan xklusif ni, aku sekarang berada di ambang perawalan tiga digit..
kadang2 digit tu berubah jadi penghujungan dua digit..
agak dangerous jugak lah..
dan sekarang macam2 program kat tv cara2 nak kuruskan badan..
kat rumah pun ada banyak kemudahan2 untuk excercise..
so...aku kena berazam baru untuk mengubah cara hidup aku sekarang...

aku janji!!!
aku akan mengisi masa lapang saya dengan bersenam or berkebun or mengemas rumah
aku akan meninggalkan makan malam
aku akan memperbanyakkan minum air masak
dan terakhir, aku berjanji nak menjaga jantung aku!!

harapan aku x banyak,
asalkan jantung aku sihat
tubuh badan aku sihat
itupun dah memadai..
so....aku akan mengahargai Jillian Michaels sebagai kawan aku..
aku akan dengar cakap die untuk kuruskan badan secara sihat..
kalau bukak2 pusat or seksi..aku xnak tiru die...
ok..daa~~

more info about Jillian Michaels

Monday, January 10, 2011

contest nerd's picture

hi peeps!!

contest ini terbuka kepada semua blogger tak kira lelaki or perempuan
tapi dengan syarat para blogger tu hendaklah meng-follow blog NaNa's MoNoLoGuE ini dahulu

picture tersebut hendaklah diattach di dalam post anda, dan menceritakan serba sedikit mengenai pic tersebut
pic tersebut tidak kisah lah mempunyai pic anda seorang or famili or rakan2...
kreativiti amat di-alu2-kan

1. bila ia berlaku...
2. apa yang melambangkan ke-nerdy-an anda or mereka
3. apa pendapat anda mengenai nerdy..
4. siapa yang anda mahu tag >> 3 orang dan orang tersebut hendaklah meng-follow blog ini..

sekiranya anda hendak dan telah menjawab contest contest ini, anda hendaklah meninggalkan pesanan di post ini dengan memberikan
id ::_______
url::_______

ini akan memudahkan saya untuk meng-audit anda

tarikh tutup :: 10 / 2 / 2011


:: ConToh ::


1. bila ia berlaku...
::: sewaktu reunion praktikal

2. apa yang melambangkan ke-nerdy-an anda or mereka
::: cermin mata ala2 zaman 60-an dan siap ada tag harga yang tak ditanggal lagi

3. apa pendapat anda mengenai nerdy..
::: nerd itu seni..

4. siapa yang anda mahu tag >> 3 orang
::: -sitan
::: -situn
::: -sini

Friday, January 07, 2011

MuKaBuKu

ini memang kenyataan..bukan cobaan..

KaHwiN vs ReuNioN

ujung tahun lepas, sempatlah aku hadiri majlis perkahwinan rakan hingusan aku Md. Rawie...dah kahwin dah dak rawie ni..ingat lagi time sekolah rendah dulu2, dak rawie ni kecik je..nak ikutkan, aku lagi tinggi dari rawi ni...tapi sekarang ni, dah jadi laki orang.....macam tak caye je kan...ha3...

wife die nama Nurul Adzira, classmate aku time sekolah menengah...seingat2 akulah, diorang ni start couple time form 1 (adalah dalam 10 tahun!!)...lama giler kan...kalau nak ikutkan 10 tahun tu lama lah jugak....dah jodoh diorang bersama,,,diorang dah berjaya membuktikan cinta monyet pun leh bawak ke jinjang pelamin...he3....

kami2

time g kenduri kawen diorng ni, sempat2 lah aku jumpa kengkawan lama2....leh dikatakan as reunion gak lah...kebanyakkan rakan yang aku jumpa tu memang dah lama aku x jumpa sangat macam Nanie and Idham (last sekolah rendah!!)..lame giler..nasib baik r facebook tu menjadi media perhubungan kami (chewahhh!!)....

frm left:: murni, aku, raudhah, nanie, lina

after ber-reunion, macam2 kitorang citer.....pasal tulah, nilah.....ada yang dah bekerja, ada yang sedang belajar, dan ada yang baru habis belajar.....macam2 lah....kalau lah dapat jumpa lagi ramai, lagi best...
copy paste pic from murni's fb
tQ murni..

Wednesday, January 05, 2011

aZam 2011

aku tak kira even dah 6 hari berlalu...aku nak tulis juga azam 2011...so.. semua rakyat Malaysia dan tak kira kira dimana anda berada, silalah menjadi saksi azam saya..

bahawasanya saya nanabdkbaik berazam !!

nak bertaqwa dan beribadah kepada-NYA, menjadi anak yang soleh, adik or kakak yang bertanggungjawab , rakan yang baik dan masyarakat yang berkualiti
(hopefully!!)
nak kecikkan badan dengan kuantiti yang banyak
nak ada pakwe yang femes macam pemain bola sepak
(leh tumpang glamor sekaki!!)
nak tamat belajar ijazah dengan suka citanyee
nak bekerja dengan gaji yang sepatutnya
(kalau lebih pun xpe >> 10k)
ikut mood nak sambung master dalam waktu terdekat atau bergantung pada keadaan
(part time or full time)
nak mahir main gitar
nak mempunyai aset sendiri ex. rumah 6 tingkat siap ada kolam air terjun, ladang itik dan ladang ayam, trek kereta lumba mainan, etc..
(tak salah berangan2!!)

tak salah berangan2!!

Monday, January 03, 2011

nO iDea

aku sebenarnya sangat rindu-rinduan untuk membebel di sini
tunggu saja mase yang sesuai
ok!