Followers

Friday, February 25, 2011

iBaRaT LaWyeR mEnanG KeS

salam dan selamat sejahtera suma....apa khabar anda semua...moga2 sihat2 hendak-NYA...dah lama nak post entry ni sebenarnya, tetapi memandangkan terlampau bz teramat sangat2 minggu ni, yelah saya seorang pelajar praktikal, sibuk memasang litar, tapi x jadi jugak....tolong saya plzz sape yang pandai mengenai barang2an c.y.t.r.o.n ni....

berbalik kepada tajuk entry saya, itulah perasaan saya sekarang ni...berasa keadilan telah memihak kepada diri saya....dah berbulan2 juga lah saya fight ngan pihak penaja biasiswa saya...ini semua berpunca daripada masalah teknikal yang dialami oleh sistem mereka dan menyebabkan saya tidak mendapat bayaran yang sepatutnya untuk semester ini...diorang siap ckp, saya x boleh dibayar kerana saya ni kategori pelajar yg extend....after fight punyer fight n fight lagi (bukan naik mahkamah k..), dengan segala usaha saya seperti bertegang urat di telepon dan mengisi semua borang, surat dan segala2nya, akhirnya kemenangan berpihak kepada saya....akhirnya, penajaan saya untuk semester ini dibayar dan saya berasa sangat2 syukur kerana keadilan milik saya....terima kasih kepada pihak penaja,saya akan menghargainya..
TQ..

moral of the stori :: sila tegakkan kebenaran anda, kerana keadilan itu pasti ada..

Thursday, February 10, 2011

SediKit MenJoloK MaTa


Dalam 1-2 minggu ni, aku dah berangan2 nak pegi nonton konsert Super Junior aka Suju tu..saper Suju ni korang search lah sendiri....memang minat giler dengan diorang2 ni..dari 13 orang tinggal 10 dan x tau akan makin kurang or akan balik kepangkuan or akan bertambah lagi aku tak tahulah...memang minat giler2 kat diorang..siap hafal lagu (even lirik tak faham!!) dan step2 dance diorang (x pernah ikut dance, juz tengok je ok!!)....


berbalik pada cerita asal..dulu waktu Suju tak femes kat Malaysia lagi, aku ngan kakak aku dah berangan2 nak g konsert diorang kalau2 diorang datang sini..siap kakak aku cakap.."kalau diorang datang sini dan time tu aku takde duit, aku sanggup pinjam duit ngan A.H.L.O.N.G"..sampai camtu sekali fanatik die (acah2 je tu kan!!)....belum amik kira lagi kalau music video, variety show, and iklan yang tak sampai 30saat pun die sanggup download...fanatik dan tak fanatik lah die..tahun lepas planning nak pegi time SUPER sHows 2, tapi time tu, ayah kena serangan jantung dan kena buat major operation bypass..so time tu terpaksa kitorang batalkan hasrat kitorang sebab kalau kitorang pegi pun, misti feel tak hepi coz AYAH is more important than Suju..kan..kan...

dan sekarang masalahnye sekarang.SUPER sHows 3 sudah menjelma....timing dah cantik sesangat coz dah abes praktikal..
"
"
"
"
"
tapiiiiiiiiiiiiiiiiii.............
harga tiket die pulak yang berdabel2..
  • Rock Pitt RM 480
  • Terrace Seats RM 480
  • Balcony Seats RM 370
  • Partial Restricted View RM 220
kalau nak ikutkan, harga tiket yang paling murah tu, dah boleh beli macam2..
rase macam tak berbaloikan kalau duduk jauh2...
kalau koranglah....korang nak pegi x konsert ni???

Kepala Hingga Hujung Kaki


terima kaseh kepada kamu kerana telah banyak membantu saya sepanjang musim praktikal saya ini........

Wednesday, February 02, 2011

r.u.a.n.g_k.e.r.j.a

sekarang ni saya sedang buat latihan industri di ____..(tidak tersembunyi!!)
so far..tempat ni xdelah x best...
semuanya oke,..
supervisor okey!!
staff okey!!
dan
semuanya okey!!

..mejaku yang sangat berselerak..


banyak gak lah ak study balik kat sini,
macam study dulu2 kat U
cuma bezanya, aku kena buat sendiri dan bukan buat bersama kawan2
banyak berdikari..
tapi kira okeylah, kat sini aku senang nak tanya..
coz semuanya banyak pengalaman...

..beg2 tidak tersusun kemas..

tapi..
maybe mood aku sekarang ni sebagai pelajar praktikal
so...
tak sabar2 aku nak abes praktikal ni
kalau aku balik petang ni, kira2 dalam 5 minggu lagi baki praktikal aku..
memandangkan lagi 5 minggu aku kat sini, aku sedang bersungguh menyiapkan assignment yang diberi..
hopefully, sumanya berjalan lancar..


..kerja saya..