Followers

Update2

Menjak2 ni aku memang dah jarang update blog disebabkan ke-bz-an aku....so, memandangkan aku ada kelapangan masa yang teramat banyak ni, bolehlah aku update cerita aku tak seberapa ini..

CeriTa AyaH

Kalau sesiapa yang pernah baca entry2 sebelum ni, aku ada ceritakan pasal ayah aku. Tahun lepas (2010), dalam bulan 3, ayah kena serangan jantung dan doktor mengesahkan ada 3 saluran di jantung ayah dah block. so, bulan 5 tahun lepas ayah dah melakukan pembedahan pintasan jantung atau dikenali sebagai bypass. after operation, kesihatan ayah kembali normal. boleh pergi kerja macam biasa, berkebun dan etc lah......but dalam bulan 10@11 tahun lepas, time tu aku dah nak final exam lah, ayah tak boleh berjalan as normal. he looks so weak.time tu,kitorang ingat kesan daripada operation bypass or kencing manis ayah lah till lah one day, ayah bangun tidur, ayah tak boleh gerakkan kaki dan tangan seperti biasa. ayah cakap time tu rasa seluruh badan kebas...kitorang pun bawak pegi hospital...ramai ingat time tu ayah kena strok, but sebenarnya buka n....after MRI, doktor sahkan, urat saraf tunjang ayah tersepit di tulang di C3, C4 dan C5...oleh disebabkan tu, darah ayah tak boleh mengalir secara normal ke seluruh badan disebabkan dah tersepit...so, nak atau xnak kena operate.....after operate, alhamdullillah, kesihatan ayah semakin baik..tangan dan kaki dah boleh bergerak..cuma berjalan saja x boleh...doktor pun cakap, untuk berjalan mengambil masa yang lama...so, kena banyak buat fisioterapi dan beri semangat...

ayah dan aktiviti fisioterapi-nya

buat pengetahuan korang, bukan senang seorang anak nak menerima dugaan begini. tetapi sebagai anak, inilah masanya kita membalas jasa diorang. jangan lupa beri semangat kepada mereka,kerana pada waktu inilah sokongan daripada isteri,anak2,keluarga dan rakan2 diperlukan....inilah perkara terbesar yang aku belajar sepanjang tem poh ini...

CuTi2

aku baru balik dari Kuching, Sarawak dua minggu lepas.sumanya u nplanned ngan dijah dan noya..kebetulan satu petang tu ngah keje, tetibe dak noya gtalk aku and cakap nak pegi sarawak dan kebetulan dijah nak balik kampung sambut puasa...pastu ajak aku pergi sekali coz tahun lepas sepatutnya kitorang pergi bertiga jugak, tapi aku tarik diri coz tarikh die kebetulan sama tarikh ayah operate, so burn jelah tiket....so, time diorang ajak, aku memang x teragak2 nak pegilah coz nak topap balik cuti yang dulu...kesannya daripada percutian....KUCHING AWESOME!!...

aku dan kucing2

InsyaALLAH, selepas adikku Zabir UPSR dan sebelum adikku Firah berangkat ke Mesir, aku sekeluarga akan bercuti di Kota Kinabalu pula..tapi apa-apa pun, itu semua perancangan, tapi itu semua Qada' dan Qadar Nya...

Bekerjayakah aku?


kalau nak diikutkan, habis je praktikal aritu, aku memang sedang b ekerja..kerja apa, yang pasti kerja halal...senang cakap, famili bisnes..dan Alhamdullillah, mulai 22/8 nanti, aku akan bertukar kerjaya pula..hahahaha....rezeki bulan ramadhan katakan...tulah, nak sangat kerja kilang, sekali dapatlah..mula2 tu ayah and abang aku macam tak setuju aku nak kerja kilang.yelah, bak kata diorang lambat kaya...hahahaha...tapi tu persepsi masing2...tujuan aku nak masuk kilang, juz nak cari pengalaman..aku pun x pasti sampai bila aku akan bertahan...dan sekiranya memang dah xde rezeki de kat mane2, baru aku akan balik ke company famili, run dan tolong kembangkan bisnes famili tu lagi dan lagi...tapi maner tahu, bos tempat akan aku kerja ni ada cakap, jawatan yang aku pegang ni x mustahil akan dihantar kursus ke luar negara iaitu
main factory diorang kat Jepun, maybe time tu aku akan fikir banyak kali....tapi percaya...rezeki itu ada dimana2..okey!!

aku dan anak buah aku Muhammad Haziq Irfan b. Mohd Hazry