Followers

감사합니다

Bingung sekejap...
Datang opis, buka blog, buka website nuffnang
Ada RM3.00..
Pelik tapi benar..

**Minggu lepas baru tukar accounts nuffnang sebab email lama dah suspended. Dan gayat sekejap dengan blogpot yang berwajah baru..sambil2 buka blog, sambil2 klik nuffnang..he3**


Rooftop Prince

Akhirnya cerita ni berakhir dengan Happy Ending..
Daebak!!!
Dah lama tak melayan Kdrama yang mengarut2 macam ni..
Macamana lah aku boleh layan cierita ni tentang Crown Prince zaman dulu boleh datang ke zaman 300 tahun kemudian yang nak menyiasat punca kematian Pemaisuri dia..
Bukan naik mesin cahaya masa macam Doraemon ada tu pun..
Dapat2 hero cerita ni Micky Yoochun tu memang aku minat sejak dari zaman kpop DBSK ke JYJ..
dan paling best cerita ni genre romantik komedi..
asyik gelak je awal2 cerita ni dan start ujung2, sedih sikitlah
btw, cerita ni memang totally daebakk!! 
Ia dah pun menjadi koleksi simpanan dalam hardisk..

Synopsis

Tae-mu (Lee Tae-sung), after killing his lost cousin in the U.S, returns to Korea claiming that his cousin, Tae-yong (Micky Yoochun), could not be found in New York. Meanwhile, Tae-mu has been having a secret affair with Se-na (Jung Yoo-mi), who in turn runs into her long-lost stepsister Park-ha (Han Ji-min), who has been long lost and adopted to U.S because of Se Na.
Two years after Tae-yong's disappearance, four men dressed in Joseon era garments, fall onto Park-ha's rooftop house. Homeless and having nowhere to go, the four men decide to stick with Park-ha. Their leader claims that he is the Crown Prince of Joseon (Micky Yoochun), along with his entourage Song Man-bo (Lee Min-ho), Woo Yong-sool (Jung Suk-won), and Do Chi-san (Choi Woo-shik). One day, Crown Prince Lee Gak sees Se-na who is the spitting image of his beloved wife, who was found drowned in the 18th century. He is convinced the two are reincarnations of each other. Meanwhile, company president Yeo (Ban Hyo-jung) mistakes Lee Gak for her grandson, Yong Tae Yong, because of their exact same appearance, and believes that her long lost grandson had finally returned. Lee Gak realizes that he has time traveled 300 years to 2012, Seoul, to search for the truth behind the mysterious death of the late Crown Princess. In order to approach Se-na, who is also President Yeo's personal assistant, Lee Gak pretends that he is Tae-yong. Tae-mu, believes that he killed his cousin in New York, feels threatened when he hears the news that Tae-yong has returned and started working in the company.
On the other hand, Park-ha is shocked, and somewhat saddened by the news that her new friend who calls himself the Crown Prince is, in fact, the grandson of CEO. But before long, she realises that she loves Lee Gak, and feels sad as prince Lee Gak approaches Se Na in order to solve the mystery of princess' death.






*Pic akhir ni copy daripada twitter Man Bo (2 dari kiri)*



nota x berkaki:: Bulan ni, cerita kdrama semua sedang trending...Dari Rooftop Prince, Love Rain, Fashion King dan King 2 Hearts.....Memang agak banyak leka seketika...kekekeke...

Bulan ALLAH

Assalamualaikum
(credit to BadrulHiham)


KELEBIHAN BULAN REJAB

Sabda Nabi s.a.w :
Hendaklah kamu memuliakan bulan Rejab,nescaya Allah muliakan kamu dengan seribu kemuliaan di hari kiamat.
Sabda Nabi s.a.w :
Bulan Rejab Bulan Allah, Bulan Sya’aban bulanku & bulan Ramadhan bulan umatku.
Kemuliaan Rejab dengan malam ISRAK MIKRAJ nya, Sya’aban dengan malam NISFUnya Ramadhan dengan LAILATUL-QADARnya.
Malam awal Rejab mustajab do’anya. (Dalam Kitab Raudhoh Iman Nawawi)
* Puasa sehari pada bulan Rejab mendapat syurga tertinggi (Firdaus).
* Puasa dua hari dilipatgandakan pahalanya.
* Puasa tiga hari pada bulan Rejab dijadikan parit yang panjang, yang menghalangkan dia keneraka (panjangnya setahun perjalanan).
* Puasa empat hari pada bulan Rejab diafiatkan daripada bala dan daripada penyakit yang besar-besar dan daripada fitnah Dajal di hari kiamat.
* Puasa lima hari pada bulan Rejab, aman daripada azab kubur.
* Puasa enam hari pada bulan Rejab, keluar kubur bercahaya muka.
* Puasa tujuh hari pada bulan Rejab, ditutup daripada tujuh pintu neraka.
* Puasa lapan hari pada bulan Rejab, dibuka baginya lapan pintu syurga.
* Puasa sembilan hari pada bulan Rejab keluar dari kuburnya lalu, MENGUCAP DUA KALIMAH SHAHADAH tidak ditolak dia masuk syurga.
* Puasa 10 hari pada bulan Rejab Allah jadikan baginya hamparan perhentian di Titi Sirotolmustaqim pada tiap-tiap satu batu di hari kiamat.
* Puasa 16 belas hari pada bulan Rejab akan dapat melihat wajah Allah di dalam syurga dan orang yang pertama menziarahi Allah di dalam syurga.
* Puasa 19 belas hari pada bulan Rejab, dibina baginya sebuah mahligai di hadapan mahligai Nabi Allah Ibrahim a.s dan Nabi Allah Adam a.s.
* Puasa 20 hari pada bulan Rejab, diampunkan segala dosanya yang telah lalu. Maka mulailah beramal barang yang tinggi daripada umurnya (pembaharuan umur).

Berkata Saidina Ali:

* Puasa Rejab 13 hari seperti puasa tiga ribu tahun.
* Puasa Rejab 14 hari seperti puasa sepuluh ribu tahun.
* Puasa Rejab 15 hari seperti puasa seratus ribu tahun.

Kelebihan bulan Rejab dari segala bulan seperti kelebihan Qur’an atas segala Qalam.

Puasa sehari pada bulan Rejab seperti puasa empat puluh tahun dan diberi minum air dari Syurga.
Puasa 10 hari pada bulan Rejab dijadikan dua sayap, terbang seperti kilat di atas Titi Sirotalmustaqim di hari kiamat.
Puasa sehari pada bulan Rejab seperti mengerjakan ibadat seumurnya.
Puasa pada awal Rejab, pertengahannya dan akhirnya seperti puasa sebulan pahalanya.
Bulan Rejab Syahrullah (Bulan Allah), diampunkan dosa orang-orang yang meminta ampun dan bertaubat kepada Allah.

Puasa Bulan Rejab wajib baginya:

* Diampunkan dosanya yang lalu.
* Dipeliharakan Allah umurnya yang tinggal.
* Terlepas dari dahaga di hari kiamat.
Orang yang lemah dari berpuasa pada bulan Rejab hendaklah bersedekah tiap-tiap hari sekurang-kurangnya sebiji roti. Sasiapa bersedekah pada bulan Rejab seperti sedekah seribu dinar, dituliskan kepadanya tiap sehelai bulu ruma jasadnya seribu kebajikan, diangkat seribu darjat, dihapus seribukejahatan.
Tiap sehari puasanya pada bulan Rejab dan sedekahnya pada bulan Rejab seperti ibadat seribu Haji dan Umrah. Dibina mahligai seribu bilik dan seribu bidadari, lebih cantik daripada atahari seribu kali.
Bulan Rejab bulan Allah. Bersedekah pada bulan Rejab dijauhkan Allah daripada api neraka kerana kemuliaan bulan Rejab, Bulan Allah. Allah jadikan di belakang bukit Jabal Qar bumi, yang putih yang penuh dengan Malaikat dengan panji-panji berhimpun pada tiap malam Rejab meminta ampun oleh mereka kepada Umat Muhammad.
Allah menjawap: Telah aku ampunkan mereka! Barangsiapa meminta ampun (bersitighfar) kepada Allah pagi dan petang 70 kali atau 100 kali, pada bulan Rejab di haramkan tubuhnya daripada api neraka.
Sesiapa berpuasa sebulan pada bulan Rejab, Allah berseru kepadanya:
“Telah wajib hakmu atasKu, maka mintalah olehmu kepadaKu. Demi ketinggian Ku dankebesaranKu, tidak Aku tolakkan hajatmu. Engkau adalah jiranKu dibawah `arasyKu, engkau kekasihKu daripada segala makhlukKu, engkau terlebih mulia atasKu.
Sukakanlah kamu, tiada dinding antaraKu dan antarakau”.(dari kitabRaudatul Ifkar)
Puasa pada 27 bulan Rejab seperti berpuasa enam puluh bulan pahalanya. Jika disertai dengan sedekah seperti puasa seribu tahun, kerana kebesaran hari ISRAK-MIKRAJ.
Siapa melapangkan kekeruhan, kesusahan, kesempitan orang mukmin pada bulan Rejab dikurniakan Allah kepadanya Mahligai yang besar di dalam syurga Firdaus.
Siapa berpuasa tiga hari pada bulan Rejab dan beribadat pada malamnya(berjaga), seperti dia berpuasa tiga ribu tahun.
Diampunkan baginya 70 dosa-dosa besar tiap-tiap hari, ditunaikan 70 hajat ketika keluar nyawanya daripada jasadnya, 70 hajatnya di dalam kuburnya, 70 hajat ketika terbang suhuf (ketika Qur’an dinaik ketika berlalu di Titi Sirotalmustaqim.
Rejab ertinya ta’zim (kebesaran, keagungan, kemuliaan). (Rahmat, pemurah, kebajikan). Kerana kebesaran, keagungan dan kemuliaan bulan Rejab itu maka Allah limpahkan rahmatNya, kemurahanNya dan terhadap hamba-hambaNya yang beriman dan beramal solih pada bulan Rejab, dengan berpuasa pada siangnya dan beribadat pada malamnya.
Demikianlah peri keistimewaannya keagungan bulan Rejab itu yang dinamakan dengan BULAN ALLAH.
REJAB bulan menabur benih.
SYA’ABAN bulan menyiram tanaman.
RAMADHAN bulan menuai.
REJAB menyucikan badannya.
SYA’ABAN menyucikan hatinya.
RAMADHAN menyucikan rohnya.
REJAB bulan taubat.
SYA’ABAN bulan muhibbah.
RAMADHAN dilimpahi pahala amalan.

Nota x Berkaki:-

Bila kembalinya bulan Rejab, NaNa teringat ada seorang Atok di Kampung NaNa dulu. Arwah Atok tu bongkok tiga...Arwah Atok tu akan berpuasa berterusan dari bulan Rejab, Syaaban hinggalah Ramadhan dan bila tibanya Syawal, arwah akan berterusan melakukan puasa 6 sehingga akhir bulan..Memang kagum dengan Arwah Atok tu coz NaNa sebagai orang muda pun tidak pasti boleh lakukan seperti Arwah Atok tu...Semoga ALLAH mencucuri Rahmat ke atas Arwah Atok tu..

PLUS SIZE in STYLE

Assalamualaikum dan hi saudara saudari cikeboom cikeboom semua~~

Sebenarnya agak lambat juga nak update cerita ni..Bukan apa, tiap kali nak update, mesti macam tak tahu nak cerita apa...hahahaha...Okeylah, berbalik kepada tajuk en3, baru2 ni atau dalam spesifik waktunya dalam bulan tiga lepas, NaNa ada join satu program@group@kempen@event iaitu PLUS SIZE in STYLE. Maybe orang tak tau apa tujuan sebenarnya program ini. Ini semua rentetan daripada kelas makeup NaNa dulu jugaklah..Maybe time tu NaNa bertuah jumpa Kak Izwah...Dia lah cikgu makeup NaNa dan jugalah yang mengajak NaNa join event ni khas insan2 istimewa seperti NaNa bersaiz PLUS SIZE yang bertujuan memberi semangat atau dorongan kepada mereka yang lost confident kerana bentuk badan PLUS SIZE seperti NaNa ni...Mula2 time Kak Izwah ajak join, NaNa cakaplah "tengoklah~~"...tapi after beberapa haritu, NaNa terus fikir nak join dan terus cakap kat Kak Izwah, yang NaNa nak join...Mesti kawan2 NaNa pelik, kenapa tetiba nak join program2 macam ni. 


Sebenarnya NaNa ada reason NaNa sendiri kenapa nak join kempen ni.
 NaNa suka beli baju online.
 NaNa teringin nak try makeover (lebih kepada mencuba benda baru).
♥ Dan paling penting, NaNa teramatlah ingin join kempen ni sebab inilah masanya untuk NaNa memberitahu kepada orang lain, bahawa orang  PLUS SIZE  ini juga mampu melakukan seperti orang bersaiz biasa...Supaya orang di luar yang bersaiz seperti NaNa x perlulah putus semangat walaupun mempunyai saiz yang besar...tak kisah lah dari segi kerjaya, pendidikan dan sebagainya...


Flashback  zaman2 NaNa belajar dulu kat Universiti, NaNa memanglah bukan jenis orang yang berfesyen sehinggalah bekerja.Tapi memikirkan NaNa beralasan kenapa nak meng-join aktiviti ini adalah dengan niat nak support mereka2 yang tak confident dengan saiz PLUS SIZE mereka....


Memang sangat2 bagus kempen ni..kita haruslah menyokong satu antara sama lain terutama kepada mereka2  PLUS SIZE ...Macamana sekalipun saiz kami, kami tetap juga manusia dan mempunyai cita2 tersendiri...

NaNa dan Kak Izwah


spread with  
"Everybody deserved to be praised that they are beautiful"

by,
nanabdkbaik

Let's Give Food For Your Skin

Ecececececece...
Let's Give Food For Your Skin ataupun senang nak menyebutnye SkinCare atau SkinFood je..


Yeah!!! is sudah datang..
**joget2**

Mulai 16th April hari tu, Mary Kay already launched new upgraded version of that skincare set diorang. Nama baru dia adalah Botanical Effects. Watak utama dalam ingredients dia adalah Silymarine and Luo Han Guo.

Haa inilah gambar passport mereka. Nama lain Silymarin tue adalah milk thistle and Luo Han Guo tue widely known as longevity fruit. Tapi percayalah 4-4 nama tue I tak pernah dengar.Redha jelah. Tapi main fuction mereka adalah sebagai powerful antioxidants untuk kulit kita. Macam set Botanical yang lama, dia dah tailor-maid untuk 3 jenis kulit muka.

Ini adalah Formula 1 untuk Dry Skin. Additional ingredients Flexseed dengan Sea Kelp extracts yang leh tolong moisturize-kan and kurangkan ketakselesaan sebab kulit kering kita.

Ini pula adalah Formula 2 untuk Oily Skin. Additional ingredients dia adalah Tea Tree and Guava extracts untul tolong control minyak masak, minyak dagu, etc kat muka kita.
Dan terakhir Formula 3 adalalah Normal Skin. Yang nie sweet sebab extra ingredients dia adalah Frangipani flower and Water Lily extracts to keep the normal skin in balance.

Diantara banyak2 Formula ni (chewah!! macam formula matematik lak!!)...Nana kategori Formula 2...Macamana tahu ek...ada r~~

Õkey!!...Untuk Keterangan Lanjut mengenai harga atau product diorang sila lawati website Mary Kay ye...(macam agent Mary Kay lak!!)

A Walk to Remember

I just want to share ones of my favorite quotations from my favorite movie 'A Walk To Remember'.

"
Jamie: You don't know the first thing about being someone's friend.

Landon: I don't want to just be your friend.

Jamie: You don't know what you want.
Landon: Neither do you. Maybe you're just too scared that someone might actually want to be with you.
Jamie: And why would that scare me?
Landon: Because then you wouldn't be able to hide behind your books, or your frickin' telescope, or yor faith. No, no, you know the real reason why you're scared? It's cause you wanna be with me too
"


my book collection

i'm really sure that all of you already watched this movie or read this book. i'm one from them. very touching and cool. Thats call eternal love. Make sure before u read or watch this movie, please standby with tissue behind u..ha3...i'm cry and cry when watching this movie...and its different when read this book, it make me really on London and Jamie shoes.