Followers

Addicted

Salam dan selamat sejahtera saudara saudari cikeboom cikeboom semua

Penyakit lama dah datang balik...lepas satu, satu cerita drama korea dan variety show korea aku layan..dah macam zaman belajar dulu2...penyakit tidur lambat meng-stay-up kan diri melayan sampai ke pagi sehingga bangun sahur dan solat, then baru tidur untuk tak sampai sejam dan terus bangun pergi kerja.....dasat2...

moral story,
harap2 tak berpanjangan sebab di bulan Ramadhan lah kita disuruh berebut-rebut mendapatkan pahala...

Part 2 : BigBang Alive Galaxy Tour 2012

Hi saudara saudari cikeboom cikeboom semua...

Entry kali ini adalah sambungan untuk entry sebelum ini di sini...Yeaaaahhhh...semuanya sudah comfirm, BigBang akan benar-benar turun ke Malaysia pada 27 Oktober 2012 di Stadium Merdeka...So, apa tunggu lagi, sila lah menabung sekarang ini dan boleh start membeli tiket secara online pada 27 atau 28 July (not sure!!) ini di Ticketcharge atau di AirAsia RedTix...Harga tiket bermula pada harga serendah RM98 sehinggalah ke RM688..fuhh~~..semput mak jemah tengok harga tiket kan...wakakakaka...



nota kaki :: sudah mendapat permission dari ayah untuk pergi menonton bersama SyaZa...yeaaahh~~

Self-Report


Dah tiba masanya aku melaporkan diri kepada penaja walaupun sedang bekerja..
Kenapa aku berbuat begitu?
Adalah sekadar memenuhi syarat selepas menerima biasiswa dan tamat belajar
Memang dah agak lama dari tarikh yang sepatutnya melaporkan diri.
So, memang terpaksa hantar walaupun sekadar memenuhi syarat
Dan paling penting, sebagai tanda tanggungjawab


nota x berkaki :: Sedang bekerja, dan berharap xkan dipanggil untuk berkhidmat..


A Gentleman's Dignity

             Salam dan selamat sejahtera saudara saudari cikebom cikebom semua ~~

Pernah dengar pepatah omputih berkata..Men's Life Begin at 40?..Misti pernahkan..NaNa pun google lah apa yang dimaksudkan dengan phrase tu...ni yang NaNa pun jumpa salah satu yang pendapat yang diperkatakan oleh seorang minah saleh yang namanya disembunyikan..


"
People say life starts at 40 because hopefully, by the age of 40 we have learned and matured enough to really enjoy life, without repeating mistakes and with the knowledge of our years.....in 40 years, we should have learned enough to truly know what we seek and what truly makes us happy....and hopefully, at the age of 40...we will be able to go after it and obtain it......It is about wisdom and experience my friend........
"



Kenapa tiba2 aku nak cakap pasal ni lak ek...wakakakaka....aku suka lelaki umur 40an ke?aku nak kawin lelaki berumur ke?hahaha..bukan dan bukan lah...juz baru2 ni aku suke tengok citer korea tajuk A Gentleman's Dignity..memang best cerita ni..tak bosan pun tengok..kadang2 terpikir juga ada lagi ke orang lelaki  berkawan lama2 dari kecil sampai umur 40an..


  Synopsis
A drama about the careers and love lives of urban professionals. It will tell the story of four men in their forties as they go through love, breakup, success and failure. Kim Do Jin, an architect with a scathing tongue have romantic relationship with strict high school teacher Seo Yi Soo, who moonlights as an umpire at amateur baseball games. Im Tae San is dating a cold-hearted woman but wonders if there is someone else out there for him. Choi Yoon tries to heal his heart after losing his wife four years ago. Lee Jung Rok marries an older woman for money but may lose his comfortable lifestyle in a divorce.

Seriously, cerita ni memang x bosan...silalah menonton, kalau anda berminat..Kalau mahu mendownload untuk membuat koleksi, silalah try mendownload di minidramaportal atau doramax..Kualiti gambar sangat2 puas hati...

nota x berkaki :: Bulan ni banyak citer best2..KBS ada drama Big dan I Do, I Do..SBS ada A Gentleman's Dignity...belum lagi masuk siaran MBC ke, TVN ke...banyak2...wakakakaka..