Followers

Dapatkan Running Man & Family Outing Season 1

Entry ini adalah khususnya pada mereka yang amat meminati variety show Running Man dan Family Outing Season 1.
  1. Family Outing Season 1, 85 Episodes
  2. Running Man Episode 1 to latest
Bagi mereka yang berminat ingin menambah koleksi variety show, bolehlah email kepada aku nanabdkbaik@gmail.com
Tidak terhad pada Variety Show sahaja, Drama-Drama Korea dan Japan yang baru dan lama pun boleh. Just email aku je ok.
Family Outing Season 1


Running Man

"The day i passed maths"

Salam saudara saudari cikeboom cikeboom semua..

Semalam balik dari kerja, after borak kosong ngan ibu ayah aku kat beranda rumah, aku pun golek-golek atas katil sambil buka tab
Then, terjumpa video ni tengok ada member aku share
Serius, aku yang hati yang berlagak gangster ni pun sedih tengok video ni
Video ni tajuknya "The day i passed maths"
Sila tonton di bawah ini..



Mesti korang semua pelik kenapa bapa budak ni beria-ia menangis.
Misti korang fikir "alah "C" je pun, bukan "A+" pun. Tupun nak menangis. Hati ada taman"
Reason budak ni adalah

"The day I passed maths. Hey there everyone the man in the video is my dad :)
I year before this video I was at a grade F in maths and in England you need a C (pass) to basically do anything with your life, ive never been amazing academically and have struggled through out school , neither me or my dad or my teachers thought I was going to get my C , I know some of you might be saying , well an c is nothing but for me it was hard to get"


Mungkin bagi korang biasa-biasa je, tapi bagi aku
ia adalah sesuatu besar
dapat2, bila seorang bapa tu baru balik kerja penat-penat, then anak bagitu berita gembira
terus hilang penat bapa tu kan..

Hampir 3 Tahun

Dah hampir 3 tahun aku tinggalkan zaman belajar.
Serius pantas masa berlalu..
Rata- rata kawan aku sekarang, ada yang bekerja, berkahwin dan sambung belajar

Bercakap pasal sambung belajar
Sekarang ni aku adalah buat-buat rajin meng"google" dalam internet tentang bidang2 yang aku nak sambung.
Aku pun xtau kenapa dalam menjak-menjak ni, hati aku ni macam membuak-buak nak sambung belajar

Kalau ikutkan, after tamat degree dulu, adalah dapat surat tawaran dari Universiti lama aku dulu untuk melanjutkan pelajaran dalam Master of  Electrical Eng.
Tapi time tu, aku terpaksa tolak

Kalau nak ikutkan, time tu..
ibu akulah orang no satu yang menentang tindakan aku..hehehehe..
Alasan aku tolak time tu, time tu aku rasa penat nak belajar
bayangkan aku start belajar dari after SPM direct ke Diploma ke Degree
nak kira2,  adalah dalam 6 tahun

So, sekarang ni, aku rasa tetiba semangat
tetapi belum ada peluang terbuka lagi sebab bidang yang aku nak, belum buka lagi
Ada gak member2 aku tanya, aku nak sambung bidang apa,

Jawapan aku
Master of Business Administration (MBA) atau Master of Engineering Management (MEM)
Kenapa macam lari bidang lak ka????
Jawapan aku!!
1. Aku dah cukup penat dengan Electrical
2. Course tu related dengan bidang aku kerja sekarang
3. Skop MBA dan MEM besar..Nak tahu besar camner, search kat internet
4. Aku memang target nak amik bidang ni sejak zaman aku degree if memang bukan rezaki aku tuk jadi pendidik/pensyarah

So, doa2 lah mood aku ni bertahan sehingga tahun depan time pendaftaran open semula tahun depan!!