Followers

How to Watch Korean Drama Using Android Apps - #Dramania

Lately, sindrom menonton drama korea datang balik dekat aku. Dalam satu minggu tu, memang adalah dalam 5-6 korea drama yang On-Going yang aku sedang tengok. Macam biasa, rumah aku tiada Astro Beyond, so terpaksalah aku mendapatkan source dalam dua bentuk cara. First, aku men-download terus dari sumber-sumber dipercayai dan Second, aku mem-play atau menonton secara on-line.

Hari ni, aku secara nak tunjuk pandai sikit nak tunjuk cara2 menonton secara on-line. Maybe, ramai dah tahu kegunaan apps android ni. Tapi, x salah kan aku nak merajinkan diri menulis entry ni..

Ok, sila sediakan handphone or tablet anda sekalian (yang ada android)..Yang ni, aku bagi contoh menggunakan Tablet Samsung.

1. Download apps #Dramania di Playstore/Market secara percuma.
2. After download, klik screen seperti gambar icon dibawah. (penjuru atas, kiri sekali)

3. After klik icon tu, korang akan jumpa table macam dibawah ni. 

4. Contoh bawah ni, aku pilih "Updates". After klik, korang dah boleh start memilih, boleh scoll up or scroll down. Yang ni memang up-to-date dan yang pasti, lebih pantas dari Astro beyond punya siaran.

5. Yang bawah ni, aku pilih "The Heirs". akan keluar semua episod dari yang awal hingga terkini. Boleh pilih..

6. Sebagai contoh, aku pilih episod 10. After klik episod 10, ia akan keluar screen macam bawah ni. Sampai kat sini, korang boleh pilih samada nak mem"download" or mem"play"..Just klik je..


Ok, itu sahaja. Mudahkan.

p/s : #saya.tidak.dibayar.menulis.entry.ini.oleh.android.

4 comments:

DramaDownloader.com said...

Nak download drama? Try http://dramadownloader.com. Lagi senang!

Download Korean dramas, Japanese dramas, other Asian dramas, even Animes too! From dramacool.com, dramago.com, gooddrama.com, animehere.com. No need to install additional software. You just need the URL of the streaming page.

Anonymous said...

Dah d.loud tapi x boleh guna kenapa ys???

Shari said...

kenapa lps saya install bila nk tgk episode tak de button play?

Anonymous said...

Mcm.mne nk Install app ni ...x blh pon ?